GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kuće za odmor u Hercegovini postale pravi hit

Kuće za odmor u Hercegovini postale pravi hit
NOVI TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2021 / 08:34
Autor: SEEbiz / Dnevni avaz
MOSTAR - Nakon što su lani, tokom turističke sezone, kuće za odmor u Hercegovini, posebno u okolici Mostara, bile pravi hit za domaće turiste, posljednjih mjeseci se događa svojevrsna ekspanzija gradnje takvih objekata s neizostavnim bazenom, ali i velikim okućnicama.

Potvrđuju to i u Turističkoj zajednici (TZ) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u kojoj nemaju podatke o tome koliko je na području HNK, uopće, takvih kuća.

Nisu iznenađeni, kažu nam, time da je sve više onih koji se odlučuju na takve investicije, jer je, pojašnjavaju, činjenica da su u vremenu krize uzrokovane pandemijom koronavirusa prilično dobro prošli vlasnici vila i kuća za odmor.

– Definitivno se sve više grade takve kuće i vile i nije, kao do sada, uglavnom uz rijeke. Znamo da je lani bila jagma za takvim objektima i, evo, pandemija je postavila neke nove trendove kada je riječ o iznajmljivanju. Sjetimo se lanjskog "lockdowna", mnogi su za odmor sa svojim porodicama birali izoliranost i privatnost, ali, prije svega, sigurnost koju su im takvi objekti pružali, kazao je Ramiz Bašić, viši stručni saradnik u TZ HNK.

Kuće za odmor, odnosno, vile s bazenima nisu nepoznanica u turističkoj ponudi skoro cijele Hercegovine, ali su do pandemije koronavirusa takvi objekti bili rezervirani za goste dubljeg džepa.

Brojni iznajmljivači su u svojoj ponudi imali razne sadržaje i za najzahtjevnije goste, a sada se većina njih okrenula domaćim turistima s djecom.

– Turizam i diše zahvaljujući domaćim gostima, koji sa svakim sunčanim vikendom žele odmor i bijeg od zime i crnih brojki. Nekako svi vjerujemo da će ova sezona biti bolja od lanjske, ali i da će nam u većem broju ove godine doći inozemnih gostiju, ali i naše dijaspore, istakao je Bašić, piše Avaz.

Tagovi: zapadna Hercegovina, kuće za odmor, tržište nekretnina, Hercegovačko-neretvanski kanton
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE