GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lidl u Sjevernoj Makedoniji gradi logistički centar

Lidl u Sjevernoj Makedoniji gradi logistički centar
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 08:32
Autor: SEEbiz
SKOPLJE - Premijer Republike Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, zajedno sa ministrom saobraćaja i veza Blagojem Bočvarskim i gradonačelnikom grada Skoplja Petreom Šilegovom, održao je sastanak u Vladi sa rukovodstvom renomirane nemačke kompanije "Lidl".

Na sastanku je razgovarano o novoj investiciji trgovinskog lanca "Lidl" u ovoj zemlji, za koju je kompanija već registrovana u severnoj Makedoniji.

Premijer Zaev naglasio je da su nove investicije od velike važnosti za zemlju kako bi se povećala ponuda, nova radna mjesta i poboljšala ukupnu ekonomiju. Pozdravio je pozitivne prakse koje je Lidl prepoznao u smislu tržišta rada, obuke njegovih zaposlenika i praktikovanja modernog načina poslovanja. Istovremeno, premijer Zaev naglasio je važnost daljeg unapređenja rada sa Saveznom Republikom Njemačkom, koja jeprvi trgovinski partner zemlje, i naglasio da više od 200 njemačkih investitora zapošljava više od 28.000 ljudi u Sjevernoj Makedoniji.

Uprava kompanije "Lidl", koju su predstavljali Wolf Tiedemann, član odbora direktora, Milena Dragijska, izvršna direktorica "Lidla" - Bugarska i "Lidl" - Sjeverna Makedonija, Biser Inchovski - direktor centralnih službi i Patrick Martens, direktor delegacije njemačke ekonomije u Sjevernoj Makedoniji predstavio je planove za novu investiciju u zemlji.

Uprava je istakla da kompanija planira svoju prvu investiciju u Sjevernoj Makedoniji realizirati izgradnjom vlastitog modernog logističkog centra koji će imati sve međunarodne certifikate "Lidla" i koji će služiti kao centar za opskrbu tržišnog lanca. Oprema koja će se koristiti u logističkom centru prema najmodernijim je evropskim standardima.

Na sastanku u vezi sa strategijom širenja naglašeno je da će sva tržišta koja "Lidl" planira otvoriti u zemlji biti pozicionirana u gradovima sa održivom demografskom i ekonomskom snagom.

Lidlovi planovi za ulaganja u Sjevernu Makedoniju su postizanje dugoročne, održive i odgovorne saradnje, kako sa svojim kupcima, poslovnim partnerima, tako i sa zaposlenicima, ali istovremeno djelovanje kao društveno odgovorna kompanija s odgovornošću za zaštitu okoliša. Rukovodstvo kompanije Lidl naglasilo je da se nada konstruktivnoj saradnji sa makedonskim institucijama i u budućnosti.

Tagovi: Lidl, Sjeverna Makedonija, Zoran Zaev, Blagoje Bočvarski, logistički centar
PROČITAJ I OVO
Karići kupuju bivšu Miloševićevu vilu na Dedinju
VILA
Karići kupuju bivšu Miloševićevu vilu na Dedinju
BEOGRAD - Vila u Tolstojevoj ulici 33 na Dedinju, koja je nekada bila u vlasništvu bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, dobija novog vlasnika. Naime, nju od nekadašnjeg košarkaša Nikole Pekovića kupuje Zoran Karić, rođeni brat biznismena Bogoljuba i Dragomira Karića.
Ranilović: Obnova od potresa dugoročno će utjecati na tržište nekretnina
OBNOVA
Ranilović: Obnova od potresa dugoročno će utjecati na tržište nekretnina
ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora organizirala je prezentaciju o osnovama obnove zgrada nakon potresa za članice komorskog Udruženja poslovanja nekretninama na kojem su mogli čuti kako će proces sanacije zgrada utjecati na njihovu branšu.
U februaru u Srbiji izdato 6,8 posto više građevinskih dozvola
RAST
U februaru u Srbiji izdato 6,8 posto više građevinskih dozvola
BEOGRAD - U Srbiji je izdato 1 516 građevinskih dozvola u februaru 2021, što je za 6,8 posto više nego u istom mesecu prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku.
Ustavni sud poništio odluku o zamrzavanju stanarina u Berlinu
STANARINE
Ustavni sud poništio odluku o zamrzavanju stanarina u Berlinu
BERLIN - Njemački ustavni sud u Karlsruheu proglasio je prošlogodišnju odluku Senata grada-savezne pokrajine Berlina o zamrzavanju visine stanarina neustavnom, čime stotinama tisuća građana Berlina prijeti naknadno plaćanje razlike stanarina.
U veljači izdano 6,3 posto više građevinskih dozvola nego lani
DOZVOLE
U veljači izdano 6,3 posto više građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U veljači ove godine u Hrvatskoj je izdano 820 građevinskih dozvola što je 6,3 posto više u odnosu na isti mjesec 2020. godine, a u prva dva ovogodišnja mjeseca izdano ih je 1.586 ili devet posto više nego u istom razdoblju 2020., pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE