GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marera Investment Group ocenjena kreditnim rejtingom globalne agencije S&P

Marera Investment Group ocenjena kreditnim rejtingom globalne agencije S&P
REJTING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2021 / 16:31
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Kompanija Marera Investment Group, pod čijim okriljem posluje Marera Properties, jedina je kompanija za investiranje u komercijalne nekretnine koja je u Srbiji dobila dugoročnu ocenu kreditnog rejtinga prestižne S&P Global Ratings agencije.

Kako se navodi u S&P izveštaju iz maja 2021. godine, Marera je kompanija sa velikim potencijalom za rast zahvaljujući diversifikovanom potrfoliju, novim akvizicijama, visokim procentom zakupljenog prostora, jakom tržišnom pozicijom i dokazanim operativnim performansama.

“Stabilnosti poslovanja kompanije Marera doprinosi činjenica da imaju dobru diversifikaciju klijenata kao i visok standard kvaliteta kancelarijskog prostora, lociranog dominantno u samom centru Beograda”, navodi se u izveštaju. S&P Global je američka agencija za kreditni rejting i jedna je od tri najuticajnije svetske agencije za analiziranje kreditnog rejtinga. S&P izdaje kreditne rejtinge za javne i privatne kompanije i druge javne dužnike kao što su države i državni entiteti. Srbiji je u decembru 2020. godine potvrđen BB+ rejting.

“Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo kao jedna relativno mlada kompanija prepoznati od strane globalne agencije za dodelu kreditnog rejtinga, što nam omogućava internacionalnu prepoznatljivost i kredibilitet. Rapidna ekspanzija i ambiciozni planovi u pogledu pozicioniranja na domaćem tržištu, kao i svetski standardi poslovanja koje primenjujemo, doprineli su tome da nakon samo nekoliko godina od osnivanja postanemo prva kompanija za investiranje u komercijalne nekretnine koja je ocenjena B- kreditnim rejtingom S&P agencije“ izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

Marera Properties osnovana je 2009. godine, i bavi se akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama komercijalne namene. U poslednje tri godine, Marera je razvila portfolio čija vrednost iznosi više od 145 miliona evra, što je svrstava među najveće investitore na tržistu nekretnina Srbije. Protfolio kompanije čini više od 200.000m2 kancelarijskih, maloprodajnih i industrijskih objekata širom zemlje. Poseban fokus je na kancelarijskim prostorima na istaknutim lokacijama u samom centru Beograda. Nedavnim akvizicijama čuvene Palate Beograd kao i zgrade BIGZ-a, Marera će nakon završene rekonstrukcije značajno obogatiti ponudu kancelarijskog prostora A klase u glavnom gradu.

Tagovi: Marera Investment Group, S&P Global Ratings
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE