GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marera Properties i ruska FSK Grupa udružuju snage u Srbiji

Marera Properties i ruska FSK Grupa udružuju snage u Srbiji
PARTNERSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2023 / 07:38
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Marera Properties, kompanija za investiranje, akviziciju, razvoj i iznajmljivanje nekretnina komercijalne namene, sa portfolijom od 200.000 m2 i vrijednosti od gotovo 180 miliona eura, udružuje se sa FSK Grupom – jednim od najvećih građevinskih investitora u Rusiji.

Kompanije su stoga potpisale ugovor kojim započinju saradnju na budućim rezidencijalnim projektima u Srbiji, kombinujući tako jačinu obje strane, što će otvoriti novo poglavlje u poslovanju Marera Properties, saopćeno je.

Godinama unazad, na domaćem srpskom tržištu, potražnja za rezidencijalnim objekatima najviše klase je u porastu. Srbija imaju za cilj da podignu rezidencijalne projekte na viši nivo, nudeći svjež pristup konceptu, dizajnu, tehnologiji i održivosti.

Marera Properties jedan od vodećih Real Estate investitora na srpskom tržištu, u svom portfoliju poseduje 200.000 m2 kancelarijskog, maloprodajnog i industrijskog prostora, fokusirajući se na razvoj komercijalnih objekata na istaknutim lokacijama u Beogradu i u regionalnim centrima.Najvažniji projekti su rekonstrukcija Kalemegdan biznis centra, Palate Beograd i zgrade BIGZ-a, dok su projekti u Makedonskoj 44 i Bulevaru kralja Aleksandra 79 nosioci značajnih arhitektonskih i urbanističkih priznanja. U vlasništvu kompanije je i industrijski park Pobeda u Petrovaradinu – najveći industrijski park u Vojvodini, koji se prostire na 38 hektara, kao i maloprodajni objekti Forum shopping centar u Nišu i Forum Park u Zemunu.

FSK Grupa posluje punih 18 godina, izgradivši u tom periodu više od 13,8 miliona kvadratnih metara prostora svih namjena. Struktura FSK Grupe uključuje sopstvene proizvodne pogone, izvođače radova, konsalting i prodaju, telekom operatera i druge srodne biznise, koji su omogućili da samo u 2022. godini kompanija pusti u opticaj više od 500.000 novoizgrađenih kvadrata na tržište Rusije.

Tagovi: Marera Properties, FSK Grupa, nekretnina, stanogradnja, Beograd
PROČITAJ I OVO
Ifo: Mračni izgledi za njemačku stanogradnju
SUMORNO
Ifo: Mračni izgledi za njemačku stanogradnju
BERLIN - U Njemačkoj se tamni oblaci i dalje nadvijaju nad stambenom izgradnjom jer se sve više tvrtki suočava s nedostatkom narudžbi, navodi minhenski institut Ifo.
Vojvodina najzanimljivija za kupnju oranica
ZEMLJIŠTE
Vojvodina najzanimljivija za kupnju oranica
NOVI SAD - U trećem kvartalu ove godine zemljom se u Srbiji najviše trgovalo u Vojvodini, a cijena hektara se kretala od 1.250 eura u Banatu, do 27.800 koliko je plaćeno za hektar u Srijemu, pokazuje izvještaj Republičkog geodetskog zavoda.
Cijene nekretnina u Zadru: Evo aktualnih trendova
STANOVI
Cijene nekretnina u Zadru: Evo aktualnih trendova
ZADAR - Cijene nekretnina kontinuirano su rasle zadnjih sedam godina, a iako je rast sada usporen, nema naznaka da bi u dogledno vrijeme cijene mogle početi padati.
Gradnja stanova i dalje cvjeta u BiH
STANOGRADNJA
Gradnja stanova i dalje cvjeta u BiH
MOSTAR- Unatoč enormnom rastu cijena, počevši od namirnica, goriva do drugih potrepština, na listi se našao i građevni materijal.
Sređivanje nereda na kineskom tržištu nekretnina trajat će 4-6 godina
PROCJENE
Sređivanje nereda na kineskom tržištu nekretnina trajat će 4-6 godina
PEKING - Kina ima veliki problem s nekretninama za koji će trebati godine da se riješi, prema analizi vodeće ekonomistice Oxford Economicsa Louise Loo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE