GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa

Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 07:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Medi-lab u vlasništvu Marka Džepine kupila je nekretninu Jadran tvornice čarapa u Resniku površine nešto manje od 1,5 hektara na javnoj dražbi održanoj 5. ožujka, a potom je Općinski građanski sud u Zagrebu zaključio da se ta nekretnina kupcu preda u posjed.

Riječ je o pogonu štampanih pločica i elektronskih sklopova ‘Grana‘ sa skloništem osnovne zaštite za 200 osoba. Ta je nekretnina već ranije ovršena, a na javnoj dražbi Medi-lab ju je platio 2,7 milijuna eura. Kako su nam objasnili u toj tvrtki, vrijednost nekretnine Jadran tvornica čarapa utvrđena je na temelju nalaza i mišljenja sudskog vještaka od 21.10.2021. godine i određena je zaključkom o prodaji u iznosu 5.439.951,39 eura. Prema pravilima, nekretnina nije mogla biti prodana za manje od tri petine utvrđene vrijednosti, odnosno za 3.250.885,92 eura. Osim Medi-laba na javnoj dražbi sudjelovala je još jedna tvrtka.

- Što se dugoročnih planova tiče, planiramo spomenutu nekretninu preurediti u skladišni prostor za lijekove i medicinske proizvode, budući da je to industrija u kojoj poslujemo i kontinuirano se razvijamo već dugi niz godina – poručili su Lideru iz Medi-laba, tvrtke koja se inače bavi uvozom, promocijom, prodajom i distribucijom.

Nisu mogli reći kako su poslovali prošle godine jer konačna bilanca još nije završena, samo su poručili da je godina bila uspješna, a u budućnosti očekuju nastavak uspješnog poslovanja.

Inače, za kompaniju Jadran tvornica čarapa, na čijem je čelu Vinko Barišić, prošli tjedan je pokrenut prethodni postupak na Trgovačkom sudu u Zagrebu, Stalna služba u Karlovcu, kako bi se utvrdilo postoje li pretpostavke za stečajni postupak. Prijedlog je podnijela kompanija zbog nemogućnosti plaćanja obaveza duže od 60 dana, što je i obaveza prema Stečajnom zakonu, a ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka održat će se 27. ožujka 2024. u Karlovcu. Dodajmo tome da je još u ožujku 2018. Trgovački sud u Zagrebu potvrdio predstečajni sporazum koji je Jadran tvornica čarapa potpisao s vjerovnicima.

Tagovi: Medi-lab, jadran, resnik, džepina, Jadran tvornica čarapa
PROČITAJ I OVO
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
ENORMNO
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
BERLIN - Pad stanogradnje u Njemačkoj mogao bi omesti oporavak gospodarstva i produbiti političke podjele, upozorile su u četvrtak udruge građevinskih tvrtki, zatraživši od vlade 23 milijarde eura kako bi se riješila stambena kriza.
I prošle godine nastavljen rast cijena slovenskih nekretnina
CIJENE
I prošle godine nastavljen rast cijena slovenskih nekretnina
LJUBLJANA - U 2023. na slovenskom tržištu nekretnina drugu godinu zaredom nastavljen je silazni trend kupnje i prodaje stambenih nekretnina, dok su cijene nastavile rasti. Ove godine bi se, prema podacima Geodetske uprave Republike Slovenije, visok rast cijena mogao usporiti, a ponegdje i smanjiti. Nagli veliki pad cijena inače se ne očekuje.
Španjolska zbog krize stanovanja ukida zlatne vize
POTEZI
Španjolska zbog krize stanovanja ukida zlatne vize
MADRID - Španjolska lijeva vlada odlučila je zaustaviti program zlatnih viza za investitore u nekretnine iz trećih zemalja kako bi ublažila krizu stanovanja
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE