GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milan Popović kupio atraktivno zemljište u Fažani

Milan Popović kupio atraktivno zemljište u Fažani
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2020 / 08:39
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Srpski tajkun Milan Popović kupio je atraktivno zemljište u Fažani, piše Glas Istre.

Zemljište je navodno kupio za 400 eura po četvornome metru. Plan je Popovića i skupine investitora oko njega da se na toj lokaciji zgradi niz luksuznih vila s pogledom na Brijune, doznaje Glas Istre.

Riječ je o općinskom zemljištu na području Fažane jug koje već godinama glasi kao najelitnija lokacija u ovom dijelu Istre. Zemljište koje se proteže na 738 kvadrata Popović je kupio za 295.200 eura, odnosno 400 eura po kvadratnom metru, putem svoje tvrtke Celanova d.o.o.

Na istom je natječaju oglašena prodaja ukupno pet općinskih parcela, a Popović je iskazao interes za kupnju zemljišta s pogledom na Brijune. Prije nekoliko dana Općina Fažana donijela je odluku o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji nekretnina na području Fažane jug. Zasad je nepoznato kakve planove Popović ima i hoće li uskoro na toj parceli niknuti luksuzna kuća za odmor.

Na području Fažane jug, nekih dvjestotinjak metara od mora, nalazi se niz luksuznih vila i kuća. S vremenom je taj dio Fažane postao lokacija rezervirana samo za one dubljeg džepa, a očito je za oko zapela i poznatom srpskom milijunašu i poduzetniku. U neposrednoj blizini, uz samo more, nalazi se i atraktivna austrougarska Vila San Lorenzo koju je prije nekoliko godina kupio istarski poduzetnik Plinio Cuccurin.

Tvrtka Celenova koju je Popović osnovao 2018. godine sa sjedištem u Zagrebu bavi se raznim djelatnostima, ali najviše je vezana uz poslovanje s nekretninama. U podacima iz sudskog registra vidljivo je da se tvrtka bavi i poslovima vezanim uz oplođivanje domaćih životinja, trgovinu uzgojno valjanim životinjama i genetskim uvozom sadnog materijala, zastupanjem stranih tvrtki, ispitivanjem javnog mijenja, informatičkim uslugama, proizvodnjom brašna i vina, promidžbom, ekološkom proizvodnjom…

Kao zanimljivost može se izdvojiti kako je jedino parcela koju je na natječaju kupila Popovićeva tvrtka bila oglašena u eurima. Općina je, inače, na istom natječaju prodavala još četiri parcele.

Poznato je da je Popović unazad nekoliko godina već investirao u Hrvatsku. Kupio sje farmu u Vrbovcu te poslovni prostor i još neke nekretnine tu u Maksimiru, to su sve privatni poslovi privatnih poduzetnika u koje je, kaže, uložio zato što prebacuje dio svojih poslova u Hrvatsku.

Tagovi: Milan Popović, Fažana, Celanova d.o.o., Brijuni, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE