GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Millenium Resorts i američki Marriott grade hotelski kompleks u Vranjskoj Banji

Millenium Resorts i američki Marriott grade hotelski kompleks u Vranjskoj Banji
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2021 / 21:36
Autor: SEEbiz / N1 info
VRANJE - Predstavnici domaće kompanije Millenium Resorts i američkog hotelskog lanca Marriott International potpisale su danas ugovor o saradnji u izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji, a projekat je vredan 90 miliona evra.

Prema rečima direktora Millenium tima Stojana Vujka, ta kompanija uložiće 90 miliona evra u hotelski kompleks koji će se sastojati od dva hotela brenda Marriott i medicinskog centra Sofka, a potom u narednim fazama izgradnje i spa apartmana, bungalova i različitih pratećih sadržaja.

Prva faza radova, uključujući prvi hotel, trebalo bi da bude završena 2023. godine, a poslednja, četvrta do 2026. godine.

Najavljeno je da će u okviru projekta u Vranjskoj Banji biti otvoreno 350 novih radnih mesta.

Potpisivanju ugovora o saradnji između Millennium Resorts i američke hotelske kompanije Marriott International prisustvovali su premijerka Ana Brnabić i američki ambasador Anthony Godfrey.

Brnabić je istakla da se radi o najvećem projektu kompanije Marriott International na Balkanu, i najvećoj investiciji u srpski turizam u ovom trenutku, i da projekat „nije nimalo lak“ zbog posledica pandemije.

Istakla je veliki značaj ove investicije za Vranjsku Banju i jug Srbije.

„Ova investicija će za jug Srbije značiti oživljavanje, budućnost i dolazak novih investitora, poslove i plate i bolji kvalitet života“, rekla je Brnabić i zahvalila domaćoj i američkoj kompaniji na ovom projektu.

Ambasador Godfrey ocenio je da se radi o važnoj prekretnici u ekonomskim i kultutnim odnosima Srbije i SAD i poručio da ovakvi projekti ukazuju na oporavak privrede od posledica pandemije.

Kako su najavili investitori, banjski kompleks će biti izgrađen u četiri faze, do aprila 2026. godine. U taj projekat kompanija Milenijum će uložiti 90 miliona evra, a hotelska grupacija Marriott ima pravo na franšizu u roku od 20 godina.

U prvoj fazi je planirana izgradnja hotela „Westin“ Vranjska Banja sa četiri zvezdice, iz lanca Marriott, do aprila ili maja 2023. godine, a imaće 190 soba i apartmana, kongresni centar za 600 gostiju sa spa centrom od 4.000 kvadrata koji uključuje šest bazena, saunu i hamam.

U okviru tog hotela biće „Sofka“ medicinski centar, prostor za decu, fitnes i biznis centar.

U drugoj fazi biće izgrađen još jedan hotel iz lanca Marriott sa nazivom „Kralj Petar Prvi“ koji će imati pet zvezduca, dok će u trećoj fazi biti izgrađeni spa aparatmani, a u četvrtoj spa bungalovi.

Tagovi: Millenium Resorts, Ana Brnabić, Anthony Godfrey, Stojan Vujko, Marriott, Vranjska Banja
PROČITAJ I OVO
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
HOTELI
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
RIJEKA - Hotel Jadran preživio je ne jedan nego dva svjetska rata, preživio je dvaput poprilično dramatične promjene društvenog uređenja, da bi tik uoči svog 110. rođendana napravio jedan od svojih najvažnijih iskoraka – postao je dijelom Tribute Portfolia, jednog od ogranaka hotelskog lanca Marriott, prema temeljitim i stručnim analizama jednog od najluksuznijih na svijetu.
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
SNAŽAN RAST
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
BALE - Porezna uprava lani je zabilježila gotovo 29 tisuća kupoprodaja stanova, što je pad od 6,9 posto u odnosu na godinu prije.
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE