GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mrtvi kapital u centru Zagreba

Mrtvi kapital u centru Zagreba
NEISKORIŠTENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2023 / 10:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Teško da je u Zagrebu ijedan kvart koji ima veći razvojni potencijal, a da je pritom više zaboravljen i zapušten od četvrti Martinovka, koja se nalazi u njegovu središtu, između Botaničkog vrta u Mihanovićevoj i Pučkog otvorenog učilišta u Ulici grada Vukovara, te Savske ceste na zapadu, piše u nedjelju Jutarnji list.

Količina potencijalno vrlo vrijednih zemljišta na ovom prostoru koja su gotovo sva u vlasništvu tvrtki osoba u javnosti poznatih je nevjerojatna, ali su neuređena, ne služe gotovo ničemu, te mnoga izgledaju kao kulise za snimanje horor filmova.

Vlasnici golemih nekretnina na ovom području, koje vrijede uglavnom od milijuna do 20 milijuna eura, neka potencijalno i znatno više, uz Republiku Hrvatsku i Grad Zagreb su tvrtke povezane s Miodragom Borojevićem, Petrom Pripuzom, Antom Žužulom, Ines Ljubičić (supruga Slobodana Ljubičića), Marinkom Mikulićem, Vladimirom Mrčelom, Milanom Lončarićem.

“Za što služe ove redom goleme nekretnine? Je li to način da se štedi u nekretninama, te slično kao novac u banci ovdje vrijedna zemljišta leže i čekaju tko zna što”, prolazilo nam je glavom dok smo razgledali ovaj kvart, i u tom trenutku na uglu Koturaške i Miramarske ceste ugledali kuću s madracem ispred, na kojem su se odmarale radnice iz Nepala i drugih zemalja, nedavno pristigle u Zagreb.

Područje Martinovke vrlo je slikovito, ima tu doslovno svega za vidjeti, od novogradnji starih desetak godina u kojima je cijena kvadrata oko 3000 eura, ako se nađu na tržištu, do kuća na rubu propasti. Ipak, potencijal ovog područja je toliko velik da slobodno možemo reći kako ima mjesta kao za jedan novi mali grad, a razmjeri ovih prostornih praznina vidljivi su tek iz zraka.

Grad Zagreb nedaleko trenutno uređuje područje za okoliš buduće gradske knjižnice Paromlin te su i vlasniku zapuštenog i opasnog zdanja bivše Zagrebačke banke uz pothodnik kolodvora naložili da ukloni objekt.

Pritom je nedavno potvrđeno i da tvrtka Miramare projekt, čiji je osnivač tvrtka Vergo projekti u vlasništvu Petra Pripuza, vlasnika CIOS grupe, na području Martinovke kod Bednjanske planira veliki poslovni neboder, na zemljištu površine 519 kvadrata, piše novinarka Jutarnjeg lista Korana Sutlić.

Tagovi: Zagreb, centar Zagreba, Paromlin, Martinovka, Petar Pripuz
PROČITAJ I OVO
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
SNAŽAN RAST
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
BALE - Porezna uprava lani je zabilježila gotovo 29 tisuća kupoprodaja stanova, što je pad od 6,9 posto u odnosu na godinu prije.
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE