GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na dražbi desetak lokala propale Magme

Na dražbi desetak lokala propale Magme
STEČAJNA MASA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2023 / 11:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stečajni postupak nad zagrebačkom Magmom donosi negativne emocije vjerovnicima zbog skromne imovine s kojom dužnik raspolaže za namirenje vjerovnika.

Poglavito se to tiče bivših radnika čije tražbine iznose 557.000 eura. Čini se da će u najboljem slučaju tek dio naplatiti i to ako se nađe kupac za poslovne lokale na zagrebačkoj lokaciji Importanne centar pothodnik kod Esplanade koji se u stečaju prodaju kroz sustav e-dražbe, piše Poslovni dnevnik.

Drugi krug dražbovanja završava 11. listopada u 10 sati, a za desetak lokala koji čine jednu cjelinu licitirat će se iznad utvrđenih 242.350 eura, dok za jedan mali lokal koji je posebna cjelina utvrđena cijena iznosi 20.450 eura. Jamčevina se treba uplatiti do 18. rujna (10%), a dan kad se nekretnine mogu razgledati, kako navodi stečajna upraviteljica Davorka Huljev, određen je 14.rujan.

To je jedina imovina s kojom dužnik još raspolaže (prethodno su dobro prodane 2 dionice Pevexa), pa je jasno i da će svi ostali vjerovnici ostati ‘lišo’. Tražbine u 2. višem isplatnom redu iznose 5,9 milijuna eura, od čega je upraviteljica priznala 4,6 mil eura tražbina, a osporeno je 1,3 mil eura. I to najviše B2 Kapitalu.

Naime, već je u Magminoj predstečajnoj nagodbi masa dugova otpisana, i nakon postignute nagodbe Magma je neko vrijeme poslovala, no lani se otvorio njezin stečaj u kojem se brusi od šire važnosti i za druge važno pravno stajalište vis-a-vis prvog predstečajnog zakona te kasnije ustanovljene prakse ustupa tražbina sa strane banaka prema agencijama za naplatu potraživanja (u sklopu čišćenja portfelja).

Tagovi: Magma, trgovina
PROČITAJ I OVO
U prošloj godini broj završenih stanova porastao za 26,9 posto
STANOVI
U prošloj godini broj završenih stanova porastao za 26,9 posto
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom 2022. završena gradnja 15.875 stanova, što je 26,9 posto više nego 2021. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Njemačka vlada dogovorila plan za rješavanje stambene krize
STANOVI
Njemačka vlada dogovorila plan za rješavanje stambene krize
BERLIN - Njemačka vlada postigla je dogovor o mjerama za rješavanje problema nedostatka stambenog prostora. Planom je predviđena veća pomoć obiteljima pri kupnji stana, ali i obustava nekih mjera energetske učinkovitosti.
Cijene stanova rastu, svaku četvrtu nekretninu kupuju stranci
TRENDOVI
Cijene stanova rastu, svaku četvrtu nekretninu kupuju stranci
ZAGREB - Cijene nekretnina demlje i dalje rastu. Prosječna cijena četvornog metra u Hrvatskoj doseže 2326 eura, a u Zagrebu gotovo 2700. Zbog skupe novogradnje i cijena rabljenih stanova ipak je smanjen broj transakcija pa promet nekretninama pada.
Ubrzao godišnji rast obujma građevinskih radova u srpnju
GRAĐEVINA
Ubrzao godišnji rast obujma građevinskih radova u srpnju
ANALIZA - Prema privremenim podacima DZS-a, u srpnju su, prema kalendarski prilagođenim indeksima, nastavljene pozitivne godišnje stope rasta obujma građevinskih radova, koje kontinuirano traju od lipnja 2020.
Njemački stambeni sindikat traži paket poticaja od 50 milijardi eura
INICIJATIVE
Njemački stambeni sindikat traži paket poticaja od 50 milijardi eura
BERLIN - Sindikat IG Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU) ponovio je svoj zahtjev za 50 milijardi eura (53,3 milijarde dolara) paketa gospodarskih poticaja za građevinarstvo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE