GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nekretnine u Osijeku među najtraženijima

Nekretnine u Osijeku među najtraženijima
OSIJEK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2021 / 10:32
Autor: SEEbiz/Crozilla
OSIJEK - Osijek je jedan od gradova za čijim nekretninama na oglasniku Crozilla.com već uobičajeno vlada iznimno velika potražnja. Nekretnine su skuplje i traženije nego lani.

Bez obzira radi li se o stanovima ili kućama, ovaj grad se redovito nalazi na ljestvici najtraženijih, smješten „uz bok“ Zagrebu i gradovima na Jadranu, od kojih se izdvaja nižim cijenama.

U travnju su se na osječkom području putem oglasnika Crozilla.com najviše pretraživali stanovi za prodaju, no velika je potražnja vlada i za tamošnjim kućama, koje su u ožujku bile traženije nego u Zagrebu i ostalim gradovima.

Potražnja za nekretninama u tom je gradu tijekom travnja bila osjetno veća no lani, a zabilježeno je čak 33 posto više pregleda no u istom mjesecu prošle godine.

Porast potražnje, obično dolazi u kombinaciji s porastom cijena, pa tako i stanovi i kuće u tom gradu tijekom travnja bilježe godišnji porast vrijednosti.
Za kvadratni metar stana u Osijeku tijekom travnja se na oglasniku za nekretnine Crozilla.com u prosjeku tražilo 988 eura što je 0,9 posto veći iznos nego u ožujku, odnosno 1,6 posto više no lani.
Tamošnje su kuće tijekom travnja u prosjeku bile 1,7 posto skuplje nego prošle godine, odnosno 3,2 posto skuplje no u istom mjesecu 2019. godine. Za njihov se kvadratni metar, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo tek 611 eura, a taj je iznos oko 38 posto manji od cijene kvadratnog metra stana.

Novogradnja je na osječkom području tijekom travnja na oglasniku za nekretnine Crozilla.com oglašavana u rasponu cijena od oko 1200 do 1600 eura po kvadratu, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 1330 eura.

Kakvo je stanje na osječkom tržištu nekretnina vrlo dobro znaju oni koji su se našli u situaciji da unajmljuju, kupuju ili prodaju nekretninu. Članovi Facebook grupe Stanovi Osijek za Crozilla.com dali su svoje komentare vezane uz trenutno stanje u tom gradu.
Jedna od članica navedene grupe rekla je kako je cijena stana kojeg je prodala lani sada veća za preko 9.000 eura. Drugi su se žalili kako je na tamošnjem tržištu ponuda oskudna te nema dovoljno stanova određenih površina.

Tagovi: Osijek, Cijene kuća u osijeku, Cijene ekretnina u Osijeku, Cijene stanova u Osijeku, Slavonija, Osijek
PROČITAJ I OVO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
ENORMNO
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
BERLIN - Pad stanogradnje u Njemačkoj mogao bi omesti oporavak gospodarstva i produbiti političke podjele, upozorile su u četvrtak udruge građevinskih tvrtki, zatraživši od vlade 23 milijarde eura kako bi se riješila stambena kriza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE