GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka razmatra privremenu zaštitu stanara od izbacivanja

Njemačka razmatra privremenu zaštitu stanara od izbacivanja
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2022 / 18:48
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Stanari koji ne mogu platiti dramatično povećane račune za energiju trebali bi dobiti najmanje pola godine zaštite od deložacije, kao i beskamatnu potporu kako bi kućanstvo ostalo financijski likvidno.

Takav prijedlog posebnog povjerenstva za plin i grijanje sada je na razmatranju u federalnoj Vladi. (dpa - standardna prava korištenja)

Njemačka vlada traži načine kako zaštititi građane od divljih cijena energije. Zadužila je Stručno povjerenstvo za plin i grijanje da izradi prijedlog koji predlaže polugodišnju zaštitu najmoprimaca od deložacije čak i ako ne mogu platiti račune.

Povjerenstvo, u izvješću na 34 stranice koje je u ponedjeljak podnijelo vladi na razmatranje, predlaže da ljudi u unajmljenim stanovima "moraju imati najmanje pola godine da pokriju nepodmirene račune za energiju".

"Pogođena kućanstva trebala bi dobiti potporu... iz fonda za pomoć kako bi se izbjegla isključenost", rekla je komisija. Potpora mora trajati dok najmoprimac ne pokrije razliku uzrokovanu povećanjem cijena energije.

Beskamatne financijske injekcije za održavanje likvidnosti kućanstvima s niskim i srednjim primanjima trebale bi biti dostupne od 1. siječnja do 30. travnja 2024. godine.

Za dobivanje pomoći odlučujuće će biti primici i isplate računa.

Tagovi: Njemačka, privremena zaštita stanara od izbacivanja, njemačko tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
Pad volumena građevinskih radova na kvartalnoj razini
TRENING
Pad volumena građevinskih radova na kvartalnoj razini
ANALIZA - Prema privremenim podacima DZS-a, obujam građevinskih radova je u rujnu prema kalendarski prilagođenim indeksima nastavio s trendom godišnjih stopa rasta koje kontinuirano traju od lipnja 2020., pri čemu je rast ubrzao u odnosu na mjesec ranije (3,8% u odnosu na 1,6% u kolovozu).
Najveći arhitektonsko-građevinski projekti u regiji u 2022.
PROJEKTI
Najveći arhitektonsko-građevinski projekti u regiji u 2022.
ANALIZA - Infrastruktura regije glavna je tema već dugi niz godina zbog ubrzanog razvoja, s obzirom na to, ne čudi što smo svjedoci stalnih najava projekata i njihove realizacije.
Jadranska obala i Hrvatska u središtu su nove djelatnosti CBRE-a
POTEZI
Jadranska obala i Hrvatska u središtu su nove djelatnosti CBRE-a
ZAGREB - CBRE South Eastern Europe (CBRE SEE), vodeća regionalna konzultantska tvrtka za komercijalne nekretnine, pokrenula je novu liniju poslovanja posvećenu kapitalnim ulaganjima u sektoru turističkih nekretnina.
Jakovčić kupio zgradu stare zadruge u Završju
SHOPPING
Jakovčić kupio zgradu stare zadruge u Završju
PULA - Bivši istarski župan i sadašnji županijski vijećnik, a ujedno i počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovičić, jučer je potvrdio neslužbene informacije o njegovoj novoj nekretninskoj akviziciji.
Do kraja godine ponuda rješenja za zgradu Dalmacijavina
OČEKIVANJA
Do kraja godine ponuda rješenja za zgradu Dalmacijavina
SPLIT - Zgrada Dalmacijavina trebala bi biti obuhvaćena rješenjima u sklopu projekta Istočne obale, izvijestili su iz splitske gradske uprave, a iz Lučke uprave da je procijenjena vrijednost planiranog davanja dijela obale, na kojem je i zgrada, na koncesiju od 40 godina 1,1 milijardu kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE