GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB kreditira Deltu u poslu obnove Sava centra

NLB kreditira Deltu u poslu obnove Sava centra
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2023 / 09:11
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - NLB Grupa, odnosno matična NLB Banka iz Ljubljane i njena članica na srpskom tržištu NLB Komercijalna banka, potpisale su sa Delta Kongresnim Centrom ugovor o projektnom finansiranju Sava centra u vrijednosti od 55 miliona eura.

Ukupna investicija Delte namijenjena je jednom od najzahtjevnijih i najznačajnijih arhitektonskih poduhvata u Srbiji – kompletnoj rekonstrukciji više od 100.000 kvadrata kongresnog, poslovnog i retail prostora na Novom Beogradu, premašiće 100 milona eura, navodi se u saopštenju, prenosi Bonitet.

„Kao sistemska banka i članica NLB Grupe na najvećem regionalnom tržištu, NLB Komercijalna banka ima motivaciju i kapacitete da snažno investira u lokalno tržište i finansira projekte od kapitalnog značaja za čitavu zajednicu. Sava centar je već više od četiri decenije simbol za povezivanje, razmenu znanja, mišljenja i ideja, koje ne poznaju granice – kao što to nastoje da budu NLB Komercijalna banka i NLB Grupa. Zato želimo da se zahvalimo svojim partnerima iz Delta Kongresnog Centra na prilici da podržimo rekonstrukciju legendarnog zdanja, koje će vratiti zabavu i kulturu, ali i ponovo pokrenuti kongresnu industriju u zemlji i regionu“, istakao je Vlastimir Vuković, predsjednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

Otvaranje Sava centra planirano je, kako su ranije saopštili iz kompanije Delta Holding, za novembar ove godine. Tada će biti otvoren kongresni dio sa 40 sala, šoping zonom i kancelarijskim prostorom, a procjena je da će obnavljanje ovog važnog objekta koštati više od 100 miliona eura.

Kompanija Delta Holding kupila je Sava centar na javnom konkursu za 17,5 miliona eura, uz obavezu investiranja 50 miliona eura u njegovo renoviranje. Rekonstrukcija je počela u decembru 2021.

Sava centar ili Centar Sava je 15. maja 1977. godine otvorio tadašnji predsjednik SFRJ Josip Broz Tito.

Izgradnja Sava centra trajala je tri godine, od 1976. do 1979, a izgrađen je po zamisli arhitekte Stojana Maksimovića koji je bio i šef konstruktorskog tima. Sava centar je ugostio više od 1,6 miliona učesnika na više od 7.000 domaćih i međunarodnih kongresa i konferencija, među kojima su i Generalna skupština Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, Generalna skupština UNESCO-a, OEBS i Skupština EBRD.

Tagovi: Sava centar, Delta Holding, NLB Grupa, NLB Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE