GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovaj grad na obali rekorder je po cijenama nekretnina

Ovaj grad na obali rekorder je po cijenama nekretnina
KRETANJA CIJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2024 / 08:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Analiza cijena stanova koji su tijekom mjeseca studenog oglašavani na oglasniku Crozilla.com pokazuje različite trendove. Osim porasta cijena – kako je to do sada bilo uobičajeno, statistike pokazuju kako dio gradova bilježi i pad mjesečnih vrijednosti, piše Slobodna Dalmacija.

Gradovi u unutrašnjosti zemlje prikazuju raznolike trendove: najveći mjesečni pad cijena tijekom mjeseca studenog su na oglasniku Crozilla.com zabilježili Karlovac i Varaždin, dok Bjelovar i Slavonski Brod istovremeno bilježe najveći mjesečni porast.

Visinom cijena ističu se gradovi na obali, gdje prednjači Opatija u kojoj je premašena cijena od 5000 eura po kvadratu, a slijedi ju nešto jeftiniji Dubrovnik u kojem su cijene i dalje nešto niže od tog iznosa.

Dok Varaždin bilježi pad cijena na 2661 euro po kvadratu, u Bjelovaru su prosječne oglašavane cijene porasle na 1826 eura za kvadrat. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako na istoku zemlje, gradovi poput Osijeka i Slavonskog Broda bilježe prosječne cijene kvadratnog metra od 1822 eura i 1836 eura.

Karlovac s prosječnom cijenom od 1355 eura po kvadratu i dalje ostaje među jeftinijim gradovima. Prema podacima oglasnika za nekretnine, najskuplji grad na kontinentalnom dijelu Hrvatske, ali ujedno i najtraženiji i dalje ostaje Zagreb s prosječnom oglašavanom cijenom kvadrata od 2973 eura. U odnosu na prethodni mjesec, zagrebačke cijene porasle su za 0,2 posto.

Jadranska obala poznata je po svojoj privlačnosti, a unatoč visokim cijenama, tamošnje nekretnine jednako privlače i strane i domaće kupce, piše Slobodna Dalmacija.

Poznata turistička odredišta poput Opatije, Rovinja, Umaga, Poreča i Rijeke bilježe cijene koje variraju od 2843 eura do 5252 eura po kvadratu.

Luksuzna destinacija Opatija, bilježi prosječnu vrijednost kvadratnog metra koja je premašila iznos od čak 5000 eura, pa se za tamošnje stanove tijekom studenog u prosjeku tražilo 5252 eura. Opatijske su cijene na mjesečnoj razini pale za 0,5 posto.

Podaci oglasnika pokazuju kako joj je susjedna Rijeka tijekom studenog bila gotovo dvostruko jeftinija, te bilježi mjesečni porast od 1,9 posto i cijenu kvadrata od 2843 eura.

Visoke cijene od 4531 euro i 4293 eura po kvadratu bilježe Rovinj u kojem su stanovi 1,7 posto skuplji nego mjesec ranije, te Umag koji bilježi pad oglašavanih cijena od 3,2 posto.

Nešto povoljniji su Poreč, s porastom od 1,2 posto i cijenom kvadrata od 3684 eura, te Pula s 3014 eura i mjesečnim rastom cijena od 2,3 posto. Na srednjem dijelu Jadrana, Zadar bilježi prosječnu cijenu od 3400 eura po kvadratu s rastom od 0,2 posto, dok je Šibenik, s padom u istom postotku, na nešto nižih 3391 eura za metar četvorni.

Južni dio zemlje, sa svojim prekrasnim dalmatinskim gradovima, bilježi visoke cijene nekretnina. Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju kako Dubrovnik i Split imaju prosječne cijene metra kvadratnog od 4902 eura i 4286 eura. Nešto jeftinija je Makarska koja bilježi prosječnu cijenu od 3510 eura po kvadratu.

Tagovi: NEKRETNINE, OPATIJA, DUBROVNIK, ROVINJ, SPLIT, VARAŽDIN, KUĆE, STANOVI, STANOGRADNJA, CROZILLA
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE