GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu

Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2024 / 08:56
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.

Gotovo u tajnosti u Zagrebu se prodaju najskuplji novi stanovi na tržištu nekretnina, upravo u tom novom dijelu Centra Kaptol, u nadogradnji bočno od Medvedgradske ulice prema Novoj Vesi. Kvadrat stana na ovoj atraktivnoj lokaciji stoji, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, vrtoglavih 10.000 eura.

Nadogradnja ima samo četiri ili pet većih stanova i navodno su svi već prodani ili je ostao još samo jedan. Zanimljivo je da se ova nadogradnja napravila gotovo u tajnosti kad je riječ o javnim objavama, a najbolje je vidljiva s više pozicije kao što je Gornji grad.

Vlasnik Centra Kaptol, Supernova Grupa, privatna je međunarodna tvrtka osnovana u Grazu u Austriji, čije su glavne odrednice, kako sami navode na svojoj stranici, poslovanje, kupovina, razvoj i dugoročno vođenje komercijalnih nekretnina u Austriji i jugoistočnoj Europi. Centar Kaptol preuzela je 2018. godine, kad je kupila još tri trgovačka objekta u Hrvatskoj - Branimir centar i Centar Cvjetni u Zagrebu te City Colosseum u Slavonskom Brodu.

Mnogi u Zagrebu Centar Kaptol smatraju najekskluzivnijim trgovačkim centrom u gradu, na najljepšoj lokaciji. Sagrađen je prema projektu arhitekta Branka Kincla, a preuređen prije nekoliko godina, kad ga je Supernova preuzela i u obnovu uložila 15 milijuna eura. Kad je 2000. godine otvoren, imao je nešto atraktivnih stanova, u dijelu s crvenim pročeljem prema Novoj Vesi.

Kad je riječ o luksuznoj novogradnji u Zagrebu, aktualno je još nekoliko projekata. U tom cjenovnom rangu trenutno se prodaju i stanovi zgrade koja se gradi na početku Novakove ulice. Cijena im je, kako se priča, oko 9000 eura po kvadratu. Luksuzni stanovi koji su već na tržištu, također u zgradama koje se tek grade, nude se i u projektu Franc Alfa stan grupe uz perivojni Trg Franje Tuđmana i Trg Francuske Republike, i to po sličnoj cijeni četvornog metra.

Tagovi: zagreb, kaptol, kamensko, keglić, novakova, stanogradnja, nekretnine, kincl
PROČITAJ I OVO
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE