GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paladina se izuzeo od sudjelovanja u donošenju vladine odluke oko projekta Kupari

Paladina se izuzeo od sudjelovanja u donošenju vladine odluke oko projekta Kupari
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2022 / 16:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada je u srijedu izmijenila Odluku o pokretanju postupka za realizaciju turističkog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka kojom se utvrđuje sastav Povjerenstva za ocjenu prijava za taj projekt, a ministar Ivan Paladina izuzeo se od sudjelovanja u odlučivanju.

Kako se navodi u priopćenju sa zatvorenog dijela Vladine sjednice, izmijenjena je odluka o pokretanju postupka za realizaciju tog turističkog razvojnog projekta, kojom se utvrđuje sastav Povjerenstva za ocjenu prijava po objavljenom pozivu za iskazivanje interesa kao i praćenje daljnje procedure realizacije. Predsjednikom Povjerenstva imenovan je Oleg Butković, a članovima Nikolina Brnjac, Josip Bilaver, Sanja Bošnjak, Tonči Glavina, Ivana Penić i Silvio Nardelli. Prilikom glasovanja o toj točki ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina je u skladu s člankom 9. Zakona o sprečavanju sukoba interesa deklarirao potencijalni sukob interesa te se izuzeo od sudjelovanja u donošenju odluke.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Goran Štefanić imenovan je zamjenikom stalne predstavnice RH pri Europskoj uniji i pri Europskoj zajednici za atomsku energiju, sa sjedištem u Bruxellesu, i predstavnikom Vlade RH u Odboru stalnih predstavnika vlada država članica pri Europskoj uniji u sastavu zamjenika stalnih predstavnika, na razdoblje od jedne godine, jer mu ističe dosadašnji mandat 1. srpnja 2022.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatska lutrija d.o.o. izbor Hrvoja Šimovića i Darije Radovanić za članove Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od četiri godine.

Skupštini društva Plovput d.o.o. Zaključkom se predlaže imenovanje Nenada Bugarina i Vjenceslava Pejše za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka imenovanja članova Nadzornog odbora, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Ljiljana Blažević razriješena je dužnosti predsjednice Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara te je imenovana ovlaštenicom za obavljanje poslova predsjednika Fonda, do imenovanja predsjednika na temelju provedenog javnog natječaja, a najduže do godinu dana.

Na osobni zahtjev razriješena je zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade Tena Mišetić, a novim je zamjenikom predstojnika Ureda imenovan Tomislav Leko, stoji među ostalim u priopćenju.

Tagovi: Ivan Paladina, Kupari, Nikolina Brnjac, Silvio Nardelli, Josip Bilaver, Tonči Glavina
PROČITAJ I OVO
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
LUKSUZ
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
ZAGREB - Veznjak Reala i kapetan naše reprezentacije kupio je stan na vrhu novoizgrađene zgrade na kraju Tkalčićeve ulice, gdje su nekad bile potleušice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE