GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pale cijene najma stanova u Rijeci i Zagrebu

Pale cijene najma stanova u Rijeci i Zagrebu
NAJAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 11:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Cijene najma stanova u najtraženijim gradovima bilježe nešto niže mjesečne vrijednosti.

Najveće promjene zabilježene su na stanovima manjih površina, onih do 40 kvadrata koji su zbog velike potražnje najpodložniji trendovima promjene cijena, dok su najmanje razlike zabilježene na stanovima velikih površina, između 80 i 100 kvadrata.

Najtraženiji gradovi za najam stanova tijekom lipnja su bili Rijeka i Zagreb, a podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju pad tamošnjih cijena. Nakon njih treću je poziciju na ljestvici potražnje zauzeo Split, a tamošnje najamnine, prema riječima Jasminke Biliškov, vlasnice agencije Biliškov nekretnine, također lagano idu prema dolje.

Najviše najamnine, među najtraženijim gradovima i dalje su u Zagrebu u kojem se za najam stanova do 100 kvadrata površine u prosjeku tražilo 670 eura. Nešto jeftiniji bio je Split sa 623 eura, a slijedi ih Rijeka sa cijenom od oko 490 eura.

Unatoč tome što su stanovi za najam u Rijeci tijekom lipnja bili traženiji no u drugim gradovima, njihove su cijene lagano pale, a mjesečna razlika iznosila je 1 posto. Oglašavane najamnine tamošnjih stanova kretale su se već od 200 eura mjesečno na više. Prosječne tražene cijene kretale su se u rasponu između 360 eura- koliko su u prosjeku oglašavani oni s površinom do 40 kvadrata, i 620 eura – za one s površinom 80-100 kvadratnih metara.

Ovisno o veličini, lokaciji, uređenosti i nizu drugih faktora prosječne oglašavane vrijednosti splitskih stanova za najam na Crozilla.com kretale su se već od 350 eura do oko 1100 eura.

U agenciji Biliškov nekretnine kažu kako se na području Splita osjeti lagani pad cijena najma.

Za najam stana u splitskom Varošu koji se iznajmljuje putem agencije Biliškov tražilo se 550 eura, no cijena je pala na 400 eura, za drugi na Marjanu tražena najamnina otišla je sa 900 na 600 eura, a primjerice za dobro sređen stan od 100 kvadrata na Bačvicama tražilo se 1000 eura, no cijena najma nakon sezone spuštena je na 750 eura.

Negativna zbivanja na tržištu nekretnina uvelike su utjecala na cijene najma zagrebačkih stanova, pa ih se u lipnju na oglasniku Crozilla.com vrlo često moglo naći i jeftinije od 300 eura.

Manje stanove, 20-40 kvadrata, na zagrebačkom se području u lipnju na oglasniku Crozilla.com moglo pronaći s cijenama i od oko 260 eura, no u prosjeku su oglašavani po 430 eura, dok su najviše cijene tražene za velike stanove, a onima veličine 80-100 kvadrata prosječne su najamnine oglašavane oko 950 eura.

Sergio Serdarušić iz agencije za nekretnine Eurovilla d.o.o. kaže kako je stanje na tržištu najma i dalje stabilno. No, dodaje kako je očekivani pad cijena ipak izostao unatoč povećanju ponude i tome što ove godine u Zagrebu nema turizma.

Tagovi: najam stanova, Rijeka, Zagreb, Sergio Serdarušić, Split, Jasminka Biliškov
PROČITAJ I OVO
Srpski vlasnici nekretnina u Grčkoj ne mogu do svoje imovine
NERVOZA
Srpski vlasnici nekretnina u Grčkoj ne mogu do svoje imovine
BEOGRAD - Produžetak zabrane ulaska vlasnika srpskih pasoša u Grčku do kraja septembra doliva so na već postojeću ranu građana Srbije koji su vlasnici nekretnina u ovoj turističkoj zemlji.
Njemačka: Zašto su građevinska zemljišta skuplja nego ikad?
REKORDI
Njemačka: Zašto su građevinska zemljišta skuplja nego ikad?
BERLIN - Potražnja za stambenim prostorom u Njemačkoj je ogromna, prije svega u gusto naseljenim područjima. Međutim, nedostaje građevinskog zemljišta. Cijene su zato eksplodirale.
Marić: Ukidanje poreza na promet nekretnina tijekom mandata Vlade
NAJAVE
Marić: Ukidanje poreza na promet nekretnina tijekom mandata Vlade
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu da je ukidanje poreza na promet nekretnina predviđeno tijekom mandata Vlade, te kako nikad nije specificirano da će se to dogoditi s prvim danom iduće godine.
APN: Zahtjevi za subvencioniranje stambenih kredita zaprimaju se od 28. rujna
SUBVENCIJE
APN: Zahtjevi za subvencioniranje stambenih kredita zaprimaju se od 28. rujna

ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u srijedu je objavila oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita, u kojem stoji da će se zahtjevi za subvencije u drugom krugu u 2020. godini zaprimati od 28. rujna.

Delta objasnila šta želi sa Sava Centrom
PLANOVI
Delta objasnila šta želi sa Sava Centrom
BEOGRAD - Sava Centar da postane moderan kongresni centar, a Beograd da bude središte poslovnih, kulturnih i zabavnih događanja u regionu. To je ideja sa kojom Delta pristupa jednom od prepoznatljivih objekata Beograda, zdanju koje za glavni grad ima poslovni, kulturni i istorijski značaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE