GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paliaga: Ne želimo betonizaciju Rovinja

Paliaga: Ne želimo betonizaciju Rovinja
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2022 / 08:13
Autor: SEEbiz / Glas Istre
ROVINJ - Lokalno stanovništvo mora imati prednost pred turizmom i učinit ćemo sve da mu, a ovo nije politički pamflet već doista na tome radimo, ljeti omogućimo bolju prometnu protočnost i više rezerviranih parkirnih mjesta, ističe rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga .

Ali što će ti milijuni noćenja ako u tome nema sreće, ako obični građani od toga imaju samo glavobolje. Nekima je, doduše, životni stil da se žale na sve i svašta, no činjenica je da u srpnju i kolovozu čak i najmirniji građani, dok automobilima u nepreglednim kolonama mile prema svom cilju, dođu u napast da glasno ispsuju sve goste koji su nahrupili u njihove životne sredine.

- Želimo poboljšati kvalitetu stanovanja te kroz POS-ove projekte utjecati na smanjenje cijena nekretnina za stanovnike Rovinja. Lokalno stanovništvo je ključ uspjeha. Sada uvozimo jako puno radne snage, a dugoročni cilj bi trebao biti da jedan dio lokalnog stanovništva bude dobro plaćen i sretno zaposlen u lokalnim tvrtkama, pa čak i u ugostiteljstvu i turizmu. Ne treba bježati od tih poslova, kaže Paliaga u razgovoru za Glas Istre.

- Ne bih se složio s tezom da nam orijentiranost na turizam šteti. Turizam je jedan od najvećih multiplikatora razvoja. Možda je Rovinj prije stotinjak godina bio prvenstveno industrijski orijentiran, ali i tada je bilo turizma. Kasnije smo se razvijali isključivo u turističkom smjeru. I u tome smo uspješni.

Ipak, u svemu valja zadržati mjeru.

- Ne želimo velike gradnje, jer ako sve izgradimo, sve plaže izbetoniramo, napravili smo samo štetu, zaključuje Paliaga.

Tagovi: Marko Paliaga, rovinj, betonizacija Rovinja, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Paladina o obnovi: Otvoreno više od 200 gradilišta
OBNOVA
Paladina o obnovi: Otvoreno više od 200 gradilišta
ZAGREB - Dinamika obnove se ubrzava, ali se pokazuju i rezultati svega onoga što je napravljeno u prethodnom periodu, svih onih pripremnih radnji, poput ugovaranja.
Rast kamata polako obuzdava cijene nekretnina u Njemačkoj
POSLJEDICE
Rast kamata polako obuzdava cijene nekretnina u Njemačkoj
BERLIN - Kuće i stanovi u Njemačkoj skuplji su već peto tromjesečje zaredom za više od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali se taj rast cijena polako usporava, pokazuju preliminarni podaci Saveznog zavoda za statistiku.
Građevinski radovi u srpnju porasli 4 posto
RAST
Građevinski radovi u srpnju porasli 4 posto
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u srpnju bio veći za 4 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je na mjesečnoj razini pao za 2,5 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u srijedu.
Paladina: I vlasnici se trebaju dodatno angažirati i ubrzati obnovu
OBNOVA
Paladina: I vlasnici se trebaju dodatno angažirati i ubrzati obnovu
ZAGREB - Ministar graditeljstva Ivan Paladina komentirao je u srijedu dinamiku obnove nakon potresa te istaknuo da se organizirana obnova nastavlja, ali da bi se - kroz ponuđene modele samoobnove - i vlasnici trebali dodatno angažirati kako bi se ubrzao taj proces.
Cijene novih stanova u Zagrebu nezaustavljivo rastu
STANOGRADNJA
Cijene novih stanova u Zagrebu nezaustavljivo rastu
ZAGREB - Unatoč krizi i sve većoj inflaciji tržište nekretnina cvjeta. Potražnja za kvalitetnim stanovima i poslovnim prostorima i dalje je veća od ponude.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE