GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta za gradnju kompleksa Žabica

Potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta za gradnju kompleksa Žabica
ZEMLJIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2022 / 08:28
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Ugovor o kupoprodaji zemljišta u središtu Rijeke za 85 milijuna kuna, između Grada Rijeke i tvrtke Rijeka Plus te kupca, tvrtke Best in Parking - Razvoj, za gradnju kompleksa Žabica, potpisan je u Rijeci.

Kompleks Žabica sastojat će se od autobusnog kolodvora s 14 perona, javne garaže s najmanje 800 mjesta i komercijalnih sadržaja na oko 8000 četvornih metara. Na natječaj za prodaju terena na trgu Žabici završen u lipnju ove godine, javio se samo jedan ponuđač, tvrtka Best in Parking - Razvoj s ponuđenom cijenom od 85 milijuna kuna. U lipnju je riječko gradsko vijeće prihvatilo gradonačelnikov prijedlog prodaje zemljišta.

Gradonačelnik Marko Filipović je u subotu tijekom potpisivanja ugovora, istaknuo da ovime počinje teći ugovorna obveza kupca da u roku od 13 mjeseci ishodi građevinsku dozvolu te u idućih dvije godine izgradi kompleks. Ovime se nastavlja niz javno-privatnih investicija u Rijeci, rekao je.

Filipović je dodao da se Best in Parking - razvoj obvezao urediti i nastavak ulice Riva, uz kompleks. Na tu prometnicu će se priključiti nastavak ceste D-403, koja će nakon dovršetka u lipnju sljedeće godine povezati riječku obilaznicu i riječku luku, uključujući kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali. Slijedi dogovor s nadležnim ministarstvom o modelu financiranja izrade projektne dokumentacije i gradnje spojne ceste do budućeg kompleksa Žabica.

"Ovo potpisivanje je točka do koje smo došli nakon mnogo promišljanja. Rijeka se tako još više otvara moru, jer će omogućiti uklanjanje parkirališta u Putničkoj obali" naveo je i dodao da otvaranju moru doprinosi i investicija u Porto Baroš, a tu su i otvaranje poslovnih pogona kompanija poput Lurssen ili Maersk.

Direktor Best in Parking – razvoj Johann Breiteneder ocijenio je da su u pregovorima o kupoprodaji i ugovoru imali izvrsne partnere te je ostvarena visoka razina suradnje. Tvrtki Best in Parking Žabica će biti peti prostor kojim upravlja u Rijeci. "Vjerujemo u Rijeku i njene razvojne mogućnosti. To je strateški vrlo važna lokacija", ustvrdio je Breiteneder.

Kompleks Žabica i okolne prometnice koje će spajati središte grada s riječkim prstenom će omogućiti rasterećenje prometa u središtu, naveo je.

Direktor tvrtke Rijeka Plus Željko Smojver rekao je da će u budućoj garaži biti osigurano 150 parkirnih mjesta za stanare i poduzetnike u središtu grada po povlaštenim cijenama, kao kompenzacija za njihova dosadašnja mjesta na parkiralištima na Putničkoj obali i Žabici.

Fotografija: www.rijeka.hr

Tagovi: Marko Filipović, kompleks Žabica, Rijeka Plus, Best in Parking - Razvoj, Grad Rijeka, Porto Baroš
PROČITAJ I OVO
Paladina o obnovi: Otvoreno više od 200 gradilišta
OBNOVA
Paladina o obnovi: Otvoreno više od 200 gradilišta
ZAGREB - Dinamika obnove se ubrzava, ali se pokazuju i rezultati svega onoga što je napravljeno u prethodnom periodu, svih onih pripremnih radnji, poput ugovaranja.
Rast kamata polako obuzdava cijene nekretnina u Njemačkoj
POSLJEDICE
Rast kamata polako obuzdava cijene nekretnina u Njemačkoj
BERLIN - Kuće i stanovi u Njemačkoj skuplji su već peto tromjesečje zaredom za više od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali se taj rast cijena polako usporava, pokazuju preliminarni podaci Saveznog zavoda za statistiku.
Građevinski radovi u srpnju porasli 4 posto
RAST
Građevinski radovi u srpnju porasli 4 posto
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u srpnju bio veći za 4 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je na mjesečnoj razini pao za 2,5 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u srijedu.
Paladina: I vlasnici se trebaju dodatno angažirati i ubrzati obnovu
OBNOVA
Paladina: I vlasnici se trebaju dodatno angažirati i ubrzati obnovu
ZAGREB - Ministar graditeljstva Ivan Paladina komentirao je u srijedu dinamiku obnove nakon potresa te istaknuo da se organizirana obnova nastavlja, ali da bi se - kroz ponuđene modele samoobnove - i vlasnici trebali dodatno angažirati kako bi se ubrzao taj proces.
Cijene novih stanova u Zagrebu nezaustavljivo rastu
STANOGRADNJA
Cijene novih stanova u Zagrebu nezaustavljivo rastu
ZAGREB - Unatoč krizi i sve većoj inflaciji tržište nekretnina cvjeta. Potražnja za kvalitetnim stanovima i poslovnim prostorima i dalje je veća od ponude.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE