GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisom ugovora za izgradnju kružnog toka započinje urbana revitalizacija Varteks kvarta

Potpisom ugovora za izgradnju kružnog toka započinje urbana revitalizacija Varteks kvarta
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2022 / 11:39
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - U suradnji s Gradom Varaždinom i Varteksom, investitor SES Spar European Centers napravio je prvi korak u stvaranju jedinstvenog parka posvećenog industrijskoj baštini Varteksa.

U lipnju 2021. godine, revitalizacija prostora tekstilne industrije Varteks proglašena je strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske pod nazivom „VARTEKS kvart – urbana regeneracija“. Upravo u sklopu tog projekta od velikog gospodarskog značaja za Varaždin i sve stanovnike, suradnjom Grada Varaždina, Varteksa i austrijskog investitora SES Spar European Shopping Centers, sjeveroistočni dio stare tvornice postat će S-PARK Varaždin, centralni dio revitaliziranog VARTEKS kvarta, zaključeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, gdje su partneri potpisali ugovor za izgradnju kružnog toka u Zagrebačkoj ulici koji će biti prvi korak novog projekta, te sporazum o suradnji u realizaciji strateškog investicijskog projekta „VARTEKS kvart – urbana regeneracija“.

„Grad Varaždin pozdravlja dolazak S-PARK-a u Varaždinu u sklopu projekta „VARTEKS kvart – urbana regeneracija“ kojeg je Vlada Republike Hrvatske proglasila strateškim investicijskim projektom. Ovo neće biti još samo jedan trgovački centar u gradu, nego će to biti revitalizacija vrijednog prostora koji je izgubio svoju prvotnu gospodarsku namjenu. Nama Varaždincima je važno da će arhitektonsko rješenje u potpunosti uvažavati našu industrijsku baštinu i brend koji je svojevrsni simbol Varaždina, a stvarao se godinama od nekadašnjeg Tivara do današnjeg Varteksa. Smatramo neophodnim i podržavamo regeneraciju tog vrijednog prostora jer je u funkciji očuvanja radnih mjesta i zadržavanja proizvodnje u Varteksu. Istovremeno S-PARK znači otvaranje novih radnih mjesta u trgovini te pružanje bolje ponude i novih sadržaja svim građanima“ – zaključio je dr.sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina.

“S-PARK Varaždin bit će prvi i jedinstveni maloprodajni park u Hrvatskoj koji će se razvijati na povijesno značajnom industrijskom mjestu. Jako sam ponosan što mi kao SES imamo priliku ovdje razviti kvalitetno, novo mjesto susreta s maloprodajnim, gastronomskim i uslužnim sadržajima za ljude u Varaždinu i okolici. Pritom ćemo se voditi važnom povijesnom baštinom ovog mjesta što će nam biti inspiracija za dizajn novog S-PARKA“, izjavio je mag. Christoph Andexlinger, glavni operativni direktor SES Spar European Centers.

Predstavnik SES Hrvatska i voditelj projekta Boštjan Brantuša je otkrio da će u sjeveroistočnom dijelu Varteksa biti kompleks trgovačkih, gastronomskih i uslužnih sadržaja, te prvi Interspar u Varaždinu što će znatno podići standard dostupnih sadržaja građanima.
Predsjednik uprave Varteksa, mr.sc. Tomislav Babić, izrazio je zadovoljstvo što i grad Varaždin prepoznaje vrijednost i kvalitetu Varteksovog projekta te se zalaže za očuvanje građevina značajnih u industrijalizaciji Varaždina, kao i što iskazuje interes za revitalizaciju središnjeg dijela kompleksa sadržajima bitnim za građane.
“Od početka restrukturiranja 2019. godine Varteks radi na prodaji imovine koja se ne koristi i koja pored toga što je neiskorišten kapital generira dodatne troškove. Aktivacijom tog kapitala Varteks planira podmiriti dugove, modernizirati poslovanje i proširiti maloprodajnu mrežu. Varteks se ne namjerava baviti nekretninama već osnovnim poslom, a to je moda, dok smatramo da Varteksov kompleks svakako treba dobiti sadržaje prilagođene modernom životu, s puno zelenila i funkcionalnih prometnica te svim ostalim sadržajima koji će osigurati veći standard života. Drago nam je da i SES, sestrinska firma SPAR-a ima identičnu viziju i da će kao kupac značajnog dijela kompleksa izgraditi moderne, lijepe i funkcionalne sadržaje koji će se savršeno uklopiti u karakterističnu arhitekturu grada Varaždina njegujući njegovu povijesnu baštinu“ – zaključio je Babić.
Projekt kružnog toka u Zagrebačkoj ulici financiranog od strane austrijskog investitora po završetku će doprinijeti boljoj regulaciji prometa za veću sigurnost građana te njegovo nesmetano odvijanje uz nove sadržaje u gradu.

Tagovi: Varteks kvart, Varteks, Neven Bosilj, Christoph Andexlinger, SES Spar European Centers
PROČITAJ I OVO
Općini Bedekovčina odobren program zaštite i očuvanja Dvorca Poznanovec
ZELENO SVJETLO
Općini Bedekovčina odobren program zaštite i očuvanja Dvorca Poznanovec
BEDEKOVČINA - Općini Bedekovčina Ministarstvo kulture odobrilo je program zaštite i očuvanja Dvorca Poznanovec te će program sufinancirati u iznosu od 50.000,00 HRK.
Promet nekretninama raste, stanovi sve skuplji: Svaki drugi stan kupuje se za gotovinu
STANOVI I INFLACIJA
Promet nekretninama raste, stanovi sve skuplji: Svaki drugi stan kupuje se za gotovinu
RIJEKA – Inflacija sve više poprima oblik galopirajuće, sa zasad službeno izmjerenih 10,8 posto na godišnjoj razini, te najviše pogađa građane s najnižim primanjima jer je udio nužnih dobara u njihovoj košarici veći nego kod građana čija su primanja viša, a upravo su te osnovne namirnice najviše poskupjele.
Immofinanz će narednih tri do pet godina investirati u više od 20 maloprodajnih parkova diljem Hrvatske
INVESTICIJE
Immofinanz će narednih tri do pet godina investirati u više od 20 maloprodajnih parkova diljem Hrvatske
ZAGREB – Immofinanz, jedna od vodećih tvrtki za komercijalne nekretnine u ovom dijelu Europe, upravo u Hrvatskoj otvorila je svoj 101. maloprodajni park STOP SHOP.
Izdavanje nekretnina: Kakve nekretnine je najisplativije izdavati?
PREPORUKE
Izdavanje nekretnina: Kakve nekretnine je najisplativije izdavati?
ANALIZA - Izdavanje nekretnina potpada pod kategoriju najmudrijih životnih investicija - na ovaj način vi izrađujete neku vrstu sigurnosne finansijske mreže putem pasivnog priliva novca kao dodatnog izvora zarade. Međutim, neretko se javlja nedoumica oko pitanja koje su nekretnine najisplatljivije za izadavanje?
U travnju obujam građevinskih radova 4,6 posto veći nego lani
RAST
U travnju obujam građevinskih radova 4,6 posto veći nego lani
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u travnju je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 4,6 posto nego u istom mjesecu prošle godine, a za 1,1 posto u odnosu na ožujak ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE