GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane

Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2022 / 09:56
Autor: SEEbiz / H
PULA - Arhitektonski studio 3LHD je u ime investitora Hotel Valkane d.o.o., predao zahtjev za lokacijsku dozvolu za gradnju hotela na području bivšeg napuštenog kamenoloma.

- Podnijeli smo zahtjev za lokacijsku dozvolu koji je u potpunosti u skladu s projektom koji smo prezentirali još u travnju ove godine. Svega smo se naslušali i pročitali u medijima te smo iznenađeni koliko se površno interpretira koncept i ideja ovog zahvata u prostoru. Kao arhitekti, inženjeri, sve što radimo je egzaktno pa samim time ne znamo zašto ne bi bilo i transparentno.

Uvijek smo bili na raspolaganju javno obrazložiti projekt jer u njega svakako vjerujemo i iza njega i stojimo. Drago nam je da sad svi mogu vidjeti i konačni projekt gdje je jasno vidljivo da se ne dira šuma, plaža niti Lungomare i da će se izvesti novi park otvoren za javnost. Zahvalni smo investitoru na povjerenju, razini slobode koju imamo i sigurni smo da se radi o projektu koji će, kad bude završen i krene s radom, snažno afirmirati cijelo to područje u interesu javnosti - kazali su iz 3LHD-a.

O daljnjim koracima kažu: - Nakon što bude izdana lokacijska dozvola i dobijemo posljednje smjernice ovisne o brandu koji će upravljati hotelom, slijedi daljnje projektiranje, glavni projekt, građevinska dozvola i na koncu gradnja.

- Iako je resorno ministarstvo dalo jasnu uputu kako je nebitno je li zahtjev podnesen prije ili poslije referenduma, odnosno da, dok god GUP nije izmijenjen, stari plan vrijedi, kao investitor, htjeli smo se držati ranije najavljenog plana, ali i odagnati sve sumnje i neistine koje su se proteklih mjeseci plasirale oko planova koje imamo, zaključio je Zoran Kostić, voditelj projekta.

Podsjetimo, hotel će biti udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice, a Lungomare ostaje otvoren za sve kao i do sada, bez obzira na referendum, jer sve što se radi, radi se na području nekadašnjeg kamenoloma na privatnom zemljištu. Ne samo da projekt ne zadire u postojeći javni prostor, već će se u sklopu projekta on povećati te će se posaditi novih 200 stabala.

Tagovi: Hotel Valkane, studio 3LHD, Zoran Kostić
PROČITAJ I OVO
RC Zone Samobor: Objavljena imena prvih zakupaca
ZAKUPCI
RC Zone Samobor: Objavljena imena prvih zakupaca
SAMOBOR - RC Europe, razvojna i investicijska grupa iz Češke, objavila je početak nove faze izgradnje svog prvog projekta u Hrvatskoj – najvećeg i najmodernijeg logističkog centra RC Zone Samobor te imena prvih zakupaca, redom velikih igrača iz logističkog sektora.
Mayweather će ulagati u crnogorske hotele
NAJAVE
Mayweather će ulagati u crnogorske hotele
BUDVA - Najbolji boksač svih vremena Floyd Mayweather stigao je u Crnu Goru, gdje će investirati u hotelski biznis.
Istra je postala raj za bespravne graditelje, među njima i brojni Slovenci
FAVELE
Istra je postala raj za bespravne graditelje, među njima i brojni Slovenci
PULA - Istarska županija već duže vrijeme skreće pozornost na problem bespravne gradnje u hrvatskoj Istri, a župan Boris Miletić više je puta predlagao konkretna rješenja, pojasnili su za STA iz Istarske županije.
Trumpov zet otkrio plan ulaganja u središte Beograda i albansku obalu
OTKRIĆA
Trumpov zet otkrio plan ulaganja u središte Beograda i albansku obalu
BEOGRAD - Jared Kushner, zet i savjetnik bivšega američkog predsjednika Donalda Trumpa u Bijeloj kući u subotu je potvrdio informaciju o planiranom ulaganju u luksuzne nekretnine u Srbiji i Albaniji, nakon što su pojedinosti projekta objavljene u članku New York Timesa, a otkrio ih je i jedan srbijanski zastupnik.
Blaži pad cijena nekretnina u velikim kineskim gradovima
TRENDOVI
Blaži pad cijena nekretnina u velikim kineskim gradovima
PEKING - Veliki kineski gradovi izvijestili su o padu cijena kuća u veljači, s umjerenim padom na mjesečnoj razini, pokazuju službeni podaci objavljeni 15. ožujka, izvijestila je Xinhua.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE