GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija

Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2021 / 19:21
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - Na današnjoj sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata, jednoglasno je prihvaćen prijedlog projekta „Varteks kvart - urbana regeneracija“ te će Povjerenstvo Vladi Republike Hrvatske uputiti na usvajanje Odluku o proglašenju strateškog investicijskog projekta.

Varteks je već desetljećima u teškoj poslovnoj i financijskoj situaciji, te je negativno poslovanje financirao rasprodajom vrijedne imovine na području cijele bivše države, a prije zadnje dokapitalizacije je i prodao ili prepustio bankama najvrjedniju imovinu, robne kuće u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu. Također, nekorištene dijelove kompleksa prema ugorovu s bankama dužan je prodavati u svrhu zatvaranja preostalih kredita.

Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa d.d. i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.

Zajedno s predstavnicima varaždinskog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija, Operativna skupina obišla je područja obuhvata zone Varteksa radi sanacije, zaštite i očuvanje povijesnih sklopova sakralnih građevina, odnosno zadržavanja građevina za koje se predviđa sanacija ili rekonstrukcija s ciljem održivosti, daljnje vidljivosti i očuvanja graditeljske baštine. Ovo ima za cilj stvaranje pretpostavki za novu gradnju čime se postižu uvjeti za funkcionalnu urbanističku i arhitektonsku rekonstrukciju cijele zone.

Varteks nema namjeru sam ulagati u nekretninske projekte, nego samo prodati neoperativnu imovinu, čuvajući povijesno vrijedne nekretnine, a transakcije za neke čestice su u tijeku, kako su i prethodno obavijestili Zagrebačku burzu. Za ove transakcije Uprava je pribavila jednoglasno mišljenje NO, uključivo i predstavnike radnika.

Eventualno usvajanje projekta „Varteks kvart-urbana regeneracija“ ne bi direktno utjecalo na financijsku situaciju Varteksa, ali budućim kupcima bi omogućilo jednostavnije dobivanje dozvola, uz istovremenu zaštitu urbanističkog razvoja Grada Varaždina.

Tagovi: Varteks kvart - urbana regeneracija, Varteks
PROČITAJ I OVO
Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane
HOTELI
Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane
PULA - Arhitektonski studio 3LHD je u ime investitora Hotel Valkane d.o.o., predao zahtjev za lokacijsku dozvolu za gradnju hotela na području bivšeg napuštenog kamenoloma.
Boscarol od Žita kupio veliko zemljište u Ljubljani
SHOPPING
Boscarol od Žita kupio veliko zemljište u Ljubljani
LJUBLJANA - Pekarska tvrtka Žito, koja je u vlasništvu hrvatske kompanije Podravka, danas je s poduzetnikom Ivom Boscarolom zaključila prodaju gotovo deset hektara zemljišta u ljubljanskom BTC-u, stoji u poruci objavljenoj na internetskim stranicama tvrtke.
Vrijednost prodanih nekretnina lani iznosila 60,1 mlrd kn, skok za čak 50,1 posto
SKOK
Vrijednost prodanih nekretnina lani iznosila 60,1 mlrd kn, skok za čak 50,1 posto
ZAGREB - Na tržištu nekretnina u 2021. godini ostvareno je 133.997 kupoprodaja, što je u odnosu na 2020. godinu rast od 30 posto, pri čemu je ukupna vrijednost prodanih nekretnina iznosila 60,1 milijardu kuna, što je skok za visokih 50,1 posto, istaknuto je u petak na stručnom skupu "Tržište nekretnina Republike Hrvatske".
Britanskom tržištu nekretnina prijeti urušavanje
PRIJETNJE
Britanskom tržištu nekretnina prijeti urušavanje
LONDON - Nakon današnje intervencije Bank of Englend, dio analitičara smatra da su britanska financijska tržišta ušla u vrlo opasne vode
Prosječna cijena oranica u 2021. porasla 1.665 kuna po hektaru
RAST
Prosječna cijena oranica u 2021. porasla 1.665 kuna po hektaru
ZAGREB - Prosječna cijena kupljenih oranica u Hrvatskoj prošle je godine iznosila 27.595 kuna za hektar, što je 1.665 kuna više nego u godini ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE