GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pripuzova tvrtka gradi poslovni toranj u središtu Zagreba

Pripuzova tvrtka gradi poslovni toranj u središtu Zagreba
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2023 / 09:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na atraktivnom području uz Miramarsku ulicu u središtu Zagreba, na križanju s Bednjanskom ulicom i blizu Botaničkog vrta, u planu je skora gradnja poslovnog tornja od 20 katova, koji će imati i manju poslovnu zgradu, prema projektu poznatog arhitektonskog studija 3lhd.

Investitor u ovaj projekt je tvrtka Miramare centar, čiji je osnivač tvrtka Vergo projekti u vlasništvu Petra Pripuza, vlasnika CIOS grupe. Projekt je, kako saznaje Jutarnji list, u fazi ishođenja lokacijske dozvole.

Raniji projekt na ovaj lokaciji, također uredskog nebodera, imao je već ishođenu dozvolu za gradnju, dok je zemljište bio u vlasništvu pokojnog Slobodana Čimbura, utemeljitelja i vlasnika poznatog restorana Baltazara, nakon što je gradska skupština 2019. godine prihvatila odluku o realizaciji projekta. No lokacijska dozvola je u međuvremenu istekla. Sada su novi vlasnici parcele odlučili ovdje graditi poslovni toranj, te su angažirali isti arhitektonski studio koji je i za bivše vlasnike radio projekt nakon provedenog natječaja. No on neće biti identičan, imat će, kako saznajemo, drukčije pročelje.

Ovih dana je uz to zemljište i nedaleko kod Miramarskog podvožnjaka iskopano i raskrčeno usko, ali dugačko područje, no pokazalo se da se samo uređuje gradski cjevovod. No, to je skrenulo pažnju na obližnju golemu parcelu na kojoj se zadnjih desetak godina nekoliko puta najavljivala gradnja poslovnih sadržaja u većim objektima, ali se ništa nije realiziralo. Sada je na toj lokaciji koja je ograđena limenom ogradom parkiralište vozila Auto pletera, koji se nalazi preko puta u Bednjanskoj ulici, te sve djeluje zaboravljano i zapušteno.

Ipak, uvidom u zemljišne knjige pokazalo se da je relativno nedavno došlo do promjene u vlasništvu, odnosno da je vlasnik tvrtke Miramare centar, čija je ovlaštena osoba za zastupanje Branimir Radeljić, Pripuzova tvrtka Vergo projekti. U tvrtki Vergo projekti kratko su nam potvrdili da su prije dvije godine kupili ovu nekretninu i da su upravo u postupku ishođenja nove lokacijske dozvole od Grada Zagreba, te su nas uputili na arhitekte projekta. Razgovarali smo s Markom Dabrovićem, jednim od osnivača studija 3lhd.

- Poslovni toranj u Miramarskoj bit će visok 20 katova, dok je niži dio u Bednjanskoj visok pet. Između više i niže zgrade nalazi se centralni ulazni prostor koji omogućuje pješački pristup sa sjevera iz Bednjanske i južno iz smjera Martinovke. Svi sadržaji u prizemlju su dostupni iz okolnih ulica i imaju javni karakter. Predviđene su i četiri etaže podzemne garaže - rekao je Dabrović, koji je potvrdio da je projekt u postupku ishođenja lokacijske dozvole.

Tagovi: Petar Pripuz, C.I.O.S. Grupa, 3LHD, milan bandić, Anto Nobilo, afera Agram, Vidoje Bulum, Zdenko Antunović
PROČITAJ I OVO
U prošloj godini broj završenih stanova porastao za 26,9 posto
STANOVI
U prošloj godini broj završenih stanova porastao za 26,9 posto
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom 2022. završena gradnja 15.875 stanova, što je 26,9 posto više nego 2021. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Njemačka vlada dogovorila plan za rješavanje stambene krize
STANOVI
Njemačka vlada dogovorila plan za rješavanje stambene krize
BERLIN - Njemačka vlada postigla je dogovor o mjerama za rješavanje problema nedostatka stambenog prostora. Planom je predviđena veća pomoć obiteljima pri kupnji stana, ali i obustava nekih mjera energetske učinkovitosti.
Cijene stanova rastu, svaku četvrtu nekretninu kupuju stranci
TRENDOVI
Cijene stanova rastu, svaku četvrtu nekretninu kupuju stranci
ZAGREB - Cijene nekretnina demlje i dalje rastu. Prosječna cijena četvornog metra u Hrvatskoj doseže 2326 eura, a u Zagrebu gotovo 2700. Zbog skupe novogradnje i cijena rabljenih stanova ipak je smanjen broj transakcija pa promet nekretninama pada.
Ubrzao godišnji rast obujma građevinskih radova u srpnju
GRAĐEVINA
Ubrzao godišnji rast obujma građevinskih radova u srpnju
ANALIZA - Prema privremenim podacima DZS-a, u srpnju su, prema kalendarski prilagođenim indeksima, nastavljene pozitivne godišnje stope rasta obujma građevinskih radova, koje kontinuirano traju od lipnja 2020.
Njemački stambeni sindikat traži paket poticaja od 50 milijardi eura
INICIJATIVE
Njemački stambeni sindikat traži paket poticaja od 50 milijardi eura
BERLIN - Sindikat IG Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU) ponovio je svoj zahtjev za 50 milijardi eura (53,3 milijarde dolara) paketa gospodarskih poticaja za građevinarstvo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE