GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pripuzova tvrtka gradi poslovni toranj u središtu Zagreba

Pripuzova tvrtka gradi poslovni toranj u središtu Zagreba
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2023 / 09:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na atraktivnom području uz Miramarsku ulicu u središtu Zagreba, na križanju s Bednjanskom ulicom i blizu Botaničkog vrta, u planu je skora gradnja poslovnog tornja od 20 katova, koji će imati i manju poslovnu zgradu, prema projektu poznatog arhitektonskog studija 3lhd.

Investitor u ovaj projekt je tvrtka Miramare centar, čiji je osnivač tvrtka Vergo projekti u vlasništvu Petra Pripuza, vlasnika CIOS grupe. Projekt je, kako saznaje Jutarnji list, u fazi ishođenja lokacijske dozvole.

Raniji projekt na ovaj lokaciji, također uredskog nebodera, imao je već ishođenu dozvolu za gradnju, dok je zemljište bio u vlasništvu pokojnog Slobodana Čimbura, utemeljitelja i vlasnika poznatog restorana Baltazara, nakon što je gradska skupština 2019. godine prihvatila odluku o realizaciji projekta. No lokacijska dozvola je u međuvremenu istekla. Sada su novi vlasnici parcele odlučili ovdje graditi poslovni toranj, te su angažirali isti arhitektonski studio koji je i za bivše vlasnike radio projekt nakon provedenog natječaja. No on neće biti identičan, imat će, kako saznajemo, drukčije pročelje.

Ovih dana je uz to zemljište i nedaleko kod Miramarskog podvožnjaka iskopano i raskrčeno usko, ali dugačko područje, no pokazalo se da se samo uređuje gradski cjevovod. No, to je skrenulo pažnju na obližnju golemu parcelu na kojoj se zadnjih desetak godina nekoliko puta najavljivala gradnja poslovnih sadržaja u većim objektima, ali se ništa nije realiziralo. Sada je na toj lokaciji koja je ograđena limenom ogradom parkiralište vozila Auto pletera, koji se nalazi preko puta u Bednjanskoj ulici, te sve djeluje zaboravljano i zapušteno.

Ipak, uvidom u zemljišne knjige pokazalo se da je relativno nedavno došlo do promjene u vlasništvu, odnosno da je vlasnik tvrtke Miramare centar, čija je ovlaštena osoba za zastupanje Branimir Radeljić, Pripuzova tvrtka Vergo projekti. U tvrtki Vergo projekti kratko su nam potvrdili da su prije dvije godine kupili ovu nekretninu i da su upravo u postupku ishođenja nove lokacijske dozvole od Grada Zagreba, te su nas uputili na arhitekte projekta. Razgovarali smo s Markom Dabrovićem, jednim od osnivača studija 3lhd.

- Poslovni toranj u Miramarskoj bit će visok 20 katova, dok je niži dio u Bednjanskoj visok pet. Između više i niže zgrade nalazi se centralni ulazni prostor koji omogućuje pješački pristup sa sjevera iz Bednjanske i južno iz smjera Martinovke. Svi sadržaji u prizemlju su dostupni iz okolnih ulica i imaju javni karakter. Predviđene su i četiri etaže podzemne garaže - rekao je Dabrović, koji je potvrdio da je projekt u postupku ishođenja lokacijske dozvole.

Tagovi: Petar Pripuz, C.I.O.S. Grupa, 3LHD, milan bandić, Anto Nobilo, afera Agram, Vidoje Bulum, Zdenko Antunović
PROČITAJ I OVO
Cijene nekretnina eksplodirale u jednoj hrvatskoj regiji
TRENDOVI
Cijene nekretnina eksplodirale u jednoj hrvatskoj regiji
ZAGREB - Trend pada prodaje nekretnina na Jadranu nastavlja se i ove godine, prvenstveno, kažu stručnjaci, zbog recesije u Njemačkoj.
Kina predlaže kupnju komercijalnih stanova kako bi potaknula tržište nekretnina
POTICAJI
Kina predlaže kupnju komercijalnih stanova kako bi potaknula tržište nekretnina
PEKING - Očekuje se da će Kina, koja se još uvijek nosi s krizom na tržištu nekretnina, smanjiti minimalnu stopu predujma za one koji prvi put kupuju stan, a također je predložila da vlada otkupi komercijalne nekretnine.
U travnju u SAD-u pad stambene novogradnje
STANOVI
U travnju u SAD-u pad stambene novogradnje
WASHINGTON - U SAD-u se u travnju biježi pad novoizgrađenih stanova.
Ranilović: Većina nekretnina, posebno onih rabljenih, na tržištu se ne mogu prodati po traženim cijenama
CIKLUS
Ranilović: Većina nekretnina, posebno onih rabljenih, na tržištu se ne mogu prodati po traženim cijenama
ZADAR - Tržište nekretnina je ušlo u novi ciklus, obilježenom usporavanjem koje se ogleda prije svega u padu prometa nekretninama, rečeno je na otvaranju 37. Foruma poslovanja nekretninama, koji se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Udruženja poslovanja nekretninama HGK održava u Zadru.
Vesić potpisao ugovor o revitalizaciji bivšeg Generalštaba s kompanijom Affinity Global Development
SAD I SLUŽBENO
Vesić potpisao ugovor o revitalizaciji bivšeg Generalštaba s kompanijom Affinity Global Development
BEOGRAD - Ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije Goran Vesić potpisao je u srijedu, u ime Vlade Srbije, "Ugovor o revitalizaciji kompleksa bivšeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu" sa kompanijom "Affinity Global Development".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE