GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pripuzova tvrtka gradi poslovni toranj u središtu Zagreba

Pripuzova tvrtka gradi poslovni toranj u središtu Zagreba
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2023 / 09:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na atraktivnom području uz Miramarsku ulicu u središtu Zagreba, na križanju s Bednjanskom ulicom i blizu Botaničkog vrta, u planu je skora gradnja poslovnog tornja od 20 katova, koji će imati i manju poslovnu zgradu, prema projektu poznatog arhitektonskog studija 3lhd.

Investitor u ovaj projekt je tvrtka Miramare centar, čiji je osnivač tvrtka Vergo projekti u vlasništvu Petra Pripuza, vlasnika CIOS grupe. Projekt je, kako saznaje Jutarnji list, u fazi ishođenja lokacijske dozvole.

Raniji projekt na ovaj lokaciji, također uredskog nebodera, imao je već ishođenu dozvolu za gradnju, dok je zemljište bio u vlasništvu pokojnog Slobodana Čimbura, utemeljitelja i vlasnika poznatog restorana Baltazara, nakon što je gradska skupština 2019. godine prihvatila odluku o realizaciji projekta. No lokacijska dozvola je u međuvremenu istekla. Sada su novi vlasnici parcele odlučili ovdje graditi poslovni toranj, te su angažirali isti arhitektonski studio koji je i za bivše vlasnike radio projekt nakon provedenog natječaja. No on neće biti identičan, imat će, kako saznajemo, drukčije pročelje.

Ovih dana je uz to zemljište i nedaleko kod Miramarskog podvožnjaka iskopano i raskrčeno usko, ali dugačko područje, no pokazalo se da se samo uređuje gradski cjevovod. No, to je skrenulo pažnju na obližnju golemu parcelu na kojoj se zadnjih desetak godina nekoliko puta najavljivala gradnja poslovnih sadržaja u većim objektima, ali se ništa nije realiziralo. Sada je na toj lokaciji koja je ograđena limenom ogradom parkiralište vozila Auto pletera, koji se nalazi preko puta u Bednjanskoj ulici, te sve djeluje zaboravljano i zapušteno.

Ipak, uvidom u zemljišne knjige pokazalo se da je relativno nedavno došlo do promjene u vlasništvu, odnosno da je vlasnik tvrtke Miramare centar, čija je ovlaštena osoba za zastupanje Branimir Radeljić, Pripuzova tvrtka Vergo projekti. U tvrtki Vergo projekti kratko su nam potvrdili da su prije dvije godine kupili ovu nekretninu i da su upravo u postupku ishođenja nove lokacijske dozvole od Grada Zagreba, te su nas uputili na arhitekte projekta. Razgovarali smo s Markom Dabrovićem, jednim od osnivača studija 3lhd.

- Poslovni toranj u Miramarskoj bit će visok 20 katova, dok je niži dio u Bednjanskoj visok pet. Između više i niže zgrade nalazi se centralni ulazni prostor koji omogućuje pješački pristup sa sjevera iz Bednjanske i južno iz smjera Martinovke. Svi sadržaji u prizemlju su dostupni iz okolnih ulica i imaju javni karakter. Predviđene su i četiri etaže podzemne garaže - rekao je Dabrović, koji je potvrdio da je projekt u postupku ishođenja lokacijske dozvole.

Tagovi: Petar Pripuz, C.I.O.S. Grupa, 3LHD, milan bandić, Anto Nobilo, afera Agram, Vidoje Bulum, Zdenko Antunović
PROČITAJ I OVO
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE