GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaja kuća u SAD-u pala najniže u devet i pol godina

Prodaja kuća u SAD-u pala najniže u devet i pol godina
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2020 / 22:55
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Prodaja kuća u Sjedinjenim državama pala je u svibnju na najnižu razinu u devet i pol godina.

Time su podržana sumorna očekivanja o oštrom padu na tržištu nekretnina u drugom kvartalu, a što je uzrokovano pandemijom koronavirusa i zaključavanjem ekonomije.

Izvještaj Nacionalnog udruženja nekretnina u ponedjeljak je pokazao i najmanji godišnji rast cijena kuća u više od osam godina. Pad prodaje postojećih kuća odražavao je zatvaranje ugovora sklopljenih u ožujku i travnju, kada je gotovo cijela država bila zatvorena kako bi usporila širenje respiratornih bolesti.

Budući da su se zahtjevi za stambene kredite posljednjih tjedana povećali na najvišu razinu u jedanaest godina, usred rekordno niskih stopa hipoteke, svibanj je vjerojatno donio nanjižu razinu u kontekstu postojećeg tržišta tržište stanova. Podaci iz prošlog tjedna pokazali su snažan oporavak građevinskih dozvola u svibnju.

Ali gotovo 20 milijuna ljudi je nezaposleno, a ponuda stambenih kuća ostaje vrlo oskudna.

Prodaja postojećih kuća pala je 9,7% na sezonski prilagođenu godišnju stopu od 3,91 milijuna jedinica prošlog mjeseca, najnižu razinu od listopada 2010. To je bio treći uzastopni mjesečni pad. Ekonomisti koje je anketirao Reuters predviđali su da će prodaja postojećih kuća u svibnju pasti za 3%, na stopu od 4,12 milijuna jedinica u svibnju.

Preprodaje kuća, koje čine oko 90% američke prodaje kuća, smanjile su se u svibnju za 26,6% na godišnjoj razini, što je najveći godišnji pad od 1982. U svibnju je na tržištu bilo 1,55 milijuna kuća koje su imale vlasnika, što je 18,8 % manje nego prije godinu dana.

Tagovi: tržište nekretnina u SAD-u, tržište nekretnina, prodaja postojećih kuća, hipoteke, stambeni krediti, građevinski sektor, američka ekonomija
PROČITAJ I OVO
Živnulo tržište nekretnina u Zagrebu, novi stanovi uglavnom razgrabljeni
ŽIVOST
Živnulo tržište nekretnina u Zagrebu, novi stanovi uglavnom razgrabljeni
ZAGREB - Prosječna cijena traženih stanova trenutačno se u Zagrebu kreće oko 2120 eura po kvadratu, a kuća 1333 eura.
Delta Holding nije učestvovao na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava Centra
TENDERI
Delta Holding nije učestvovao na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava Centra
BEOGRAD - "Delta Holding nije učestvovao na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava Centra, koji je istekao danas. Ponuđena cena od 21,9 miliona evra i ulaganje od 60 miliona evra, koje naši konsultanti smatraju neophodnim, čine ovu investiciju neisplativom u razumnom roku".
U Beogradu 2.000 aktivnih gradilišta
GRADILIŠTA
U Beogradu 2.000 aktivnih gradilišta
BEOGRAD - Glavni urbanista Marko Stojčić rekao je da ovog septembra prema proceni u Beogradu ima oko dve hiljade aktivnih gradilišta.
Kupcu Češke vile dodatna godina za realizaciju ugovorenog
ROKOVI
Kupcu Češke vile dodatna godina za realizaciju ugovorenog
ZAGREB - Kupcu bivše državne nekretnine Češka vila na Visu - tvrtki Philip Vermeulen, Vlada je u četvrtak odobrila dodatnu godinu dana za realizaciju obveza iz kupoprodajnog ugovora, jer zbog pandemije i postupanja upravnih tijela nije uspjela obaviti što se tražilo u prvoj godini od njegova sklapanja.
Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama odsad i u Hrvatskoj
ŠIRENJE
Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama odsad i u Hrvatskoj
ZAGREB - Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama, Christies International Real Estate, proširio je svoje poslovanje na Hrvatsku kroz pridruženo društvo Remington Realty Hrvatska.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE