GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaja stambenih nekretnina u SAD-u porasla iznad očekivanja

Prodaja stambenih nekretnina u SAD-u porasla iznad očekivanja
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2021 / 09:08
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Američka prodaja nekretnina porasla je više nego što se očekivalo u ožujku. U ožujku je prodano 20,7 posto više novih stambenih nekretnina nego u veljači, javlja Reuters.

Cijene američkih kuća rastu najbržim tempom u posljednjih petnaest godina, što odražava koliko se žestoko kupci natječu za ograničenu ponudu domova u gotovo svim krajevima zemlje.

Cijene se od malih gradova poput Bridgeporta u saveznoj državi Conn. do velikih poput Seattlea neprestano povećavaju. Dva pomno praćena pokazatelja cijena kuća objavljena u utorak zabilježila su dvoznamenkasti nacionalni rast cijena, što pokazuje široko rasprostranjenu snagu tržišta.

Brojne snage spojile su se kako bi potaknule usijano tržište stanova, uključujući stope hipoteke koje su u srpnju prvi put ikad pale ispod 3%. Milijuni milenijalaca ostaju u svojim glavnim godinama kupovine domova u 30-ima. Izgradnja novih kuća zaostala je za potražnjom, a vlasnici domova duže se drže svojih kuća.

Pandemija koronavirusa potaknula je ovu potražnju. Mnogi su Amerikanci tražili domove s više prostora za rad na daljinu za vrijeme Covid-19 ili su se osjećali slobodnima da se maknu dalje od svojih ureda.

Istodobno, pandemija je pogoršala ionako ozbiljan nedostatak domova za prodaju. Niske kamatne stope potaknule su više vlasnika kuća da se refinanciraju i ostanu na mjestu umjesto da se presele. Drugi su odgodili poteze zbog zabrinutosti zbog izloženosti virusima, prema agencijama za promet nekretninama. Iako su graditelji domova ubrzali tempo novogradnje nastojeći pratiti korak s potražnjom, ograničeni su sve većim materijalnim troškovima te nedostatkom zemlje i radne snage.

Tagovi: Prodaja stambenih nekretnina u SAD-u, tržište nekretnina u SAD-u
PROČITAJ I OVO
OECD: Vlade bi trebale razmotriti uvođenje poreza na nasljedstvo i nekretnine
POREZI
OECD: Vlade bi trebale razmotriti uvođenje poreza na nasljedstvo i nekretnine
ŽENEVA - Vlade bi u potrazi za dodatnim prihodima koji će poboljšati stanje u proračunima opterećenima koronakrizom trebale razmotriti porez na nasljedstvo i nekretnine, poručila je u utorak Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).
Srbija: Vrednost građevinskih radova veća za petinu
RAST
Srbija: Vrednost građevinskih radova veća za petinu
BEOGRAD – Vrednost građevinskih radova izvedenih u prvom ovogodišnjem kvartalu, porasla je u odnosu na isti period lane za 20 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama taj rast iznosio 20,7 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.
Kuće za odmor u Hercegovini postale pravi hit
NOVI TREND
Kuće za odmor u Hercegovini postale pravi hit
MOSTAR - Nakon što su lani, tokom turističke sezone, kuće za odmor u Hercegovini, posebno u okolici Mostara, bile pravi hit za domaće turiste, posljednjih mjeseci se događa svojevrsna ekspanzija gradnje takvih objekata s neizostavnim bazenom, ali i velikim okućnicama.
Eksplodirala potražnja za nekretninama oko jezera Balaton i Tisza
TREND
Eksplodirala potražnja za nekretninama oko jezera Balaton i Tisza
BUDIMPEŠTA - Potražnja za stanovima za odmor na južnoj obali jezera Balaton i oko jezera Tisza najviše se povećala između siječnja i travnja, za 86% na prvom području i 76% na drugom, piše poslovni dnevni list Világgazdaság.
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
KUPNJA
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
VIROVITICA - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX sklopio je ugovor o kupoprodaji i postao vlasnikom nekretnine u poduzetničkoj zoni III na južnom rubnom dijelu Grada Virovitice u kojoj ima svoj prodajni centar od 2016. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE