GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosječna cijena zakupa oranica 808 kuna po hektaru

Prosječna cijena zakupa oranica 808 kuna po hektaru
ORANICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2022 / 10:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prosječna cijena zakupa oranica u Hrvatskoj prošle je godine iznosila 808 kuna po hektaru, što je 15 kuna više nego u 2020. godini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prosječna cijena zakupa livada u 2021. godini je iznosila 528 kuna po hektaru ili tri kune više nego u godini prije, a pašnjaka 349 kuna po hektaru ili šest kuna više.

Po podacima DZS-a, u panonskoj Hrvatskoj prosječna cijena zakupa oranica u 2021. iznosila je 832 kune po hektaru, livada 490 kuna po hektaru, a pašnjaka 295 kuna po hektaru.

U jadranskoj Hrvatskoj prosječna cijena zakupa oranica iznosila je 664 kune po hektaru, livada 589 kuna po hektaru, a pašnjaka 493 kune po hektaru.

U sjevernoj Hrvatskoj prosječna cijena zakupa oranica u 2021. iznosila je 837 kuna po hektaru, livada 667 kuna po hektaru, a pašnjaka 525 kuna po hektaru.

Podaci DZS-a pokazuju da je u gradu Zagrebu prosječna cijena zakupa oranica u 2021. iznosila 926 kuna po hektaru, a livada 722 kune po hektaru.

Podaci o zakupu privatnoga poljoprivrednog zemljišta prikupljeni su preko područnih ureda Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na temelju izjava/priloženih ugovora poljoprivrednika pri ažuriranju korištenja poljoprivrednog zemljišta gospodarstava u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava, a podaci o zakupu državnoga poljoprivrednog zemljišta preuzeti su iz evidencija Ministarstva poljoprivrede.

Podaci se prikupljaju isključivo za poljoprivredno zemljište korišteno za poljoprivredne svrhe i iz cijena su isključene vrijednosti bilo kakvih objekata na poljoprivrednom zemljištu.

Tagovi: zakup oranica, oranice, poljoprivredno zemljište
PROČITAJ I OVO
Genex kula prodata za 2,4 milijarde dinara, kupac za sada nepoznat
PRODAJA
Genex kula prodata za 2,4 milijarde dinara, kupac za sada nepoznat
BEOGRAD - Poslovna polovina Genex kule u Novom Beogradu, jedan od simbola glavnog grada Srbije, danas je prodata za 2,4 milijarde dinara, objavio je N1.
Crna Gora: Nijemci uložili najviše novca u nekretnine prošle godine
INVESTICIJE
Crna Gora: Nijemci uložili najviše novca u nekretnine prošle godine
BONN - Njemački državljani i tvrtke uložili su prošle godine najviše novca od svih stranaca u kupovinu nekretnina u Crnoj Gori.
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
STEČAJNI SUDAC
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
SPLIT - Spaladium Arena tražit će novog vlasnika, odlučio je stečajni sudac Vinko Vuković.
Najavljen novi krug stambenih subvencija
SUBVENCIJE
Najavljen novi krug stambenih subvencija
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je u srijedu hodogram za novi krug prijava za subvencionirane stambene kredite, po kojem je objava javnog poziva za dostavu ponuda banaka planirana za sredinu veljače, dok bi APN zahtjeve građana trebao zaprimati od 20. ožujka.
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
STANOVI
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
PULA - Potpuno namješten stan u potkrovlju austrougarske zgrade od 48,57 četvornih metara na Stoji prodaje se za 135.000 eura. Znači, kvadrat stana na Stoji košta 2.779 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE