GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prva faza Trga pravde koštat će 93 milijuna eura

Prva faza Trga pravde koštat će 93 milijuna eura
TROŠKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2023 / 09:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prva faza Trga pravde koštat će 93 milijuna eura, piše u četvrtak Večernji list navodeći da će do 2026. niknuti nove zgrade za Visoki trgovački sud, Visoki upravni sud, Upravni sud, Pravosudnu akademiju i Centar za mirenje.

Lokacija omeđena Prilazom baruna Filipovića, Cankarovom, Ilicom i Selskom predstavljena je 2004. kao “Judicial Square in Zagreb”, na kojem se do 2007. planiralo preseliti Vrhovni, Županijski, Trgovački, Visoki trgovački, Prekršajni i Općinski sud, kao i još neke pravosudne institucije “s ciljem povećanja funkcionalnosti i učinkovitosti sudova”.

Trebalo je to koštati oko 1,3 milijarde kuna, a na Trgu pravde 2500 službenika i sudaca dnevno je trebalo primati oko 20 tisuća građana. Kako bi prostor mogao izgledati, definiralo se 2008., sljedećih godina nije se radilo ništa pa je 2015. odlučeno da se ide na javno-privatno partnerstvo u gradnji, što je propalo jer se cijena popela na 4,5 milijardi kuna.

Dvije godine poslije obnavlja se zgrada u kojoj je smješten Kazneni odjel Općinskog državnog odvjetništva, a nešto kasnije u tzv. Jašionicu dolazi i gruntovnica. Djelomično je u međuvremenu uređena i još jedna zgrada za smještaj ureda Europskog javnog tužitelja, a ono što se sada planira jest ishođenje lokacijske dozvole za cijeli kompleks bruto površine oko 112.500 kvadrata s podzemnom garažom te gradnja prve faze koja uključuje južnu zgradu pravosudnih tijela veličine oko 25.000 četvornih metara i 50.000 kvadrata garaže.

Tagovi: Trg pravde, Upravni sud, Pravosudna akademija
PROČITAJ I OVO
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE