GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pula: Hotel Valkane dobio lokacijsku dozvolu

Pula: Hotel Valkane dobio lokacijsku dozvolu
DOZVOLA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2023 / 14:43
Autor: SEEbiz
PULA - Lokacijska dozvola izdana za gradnju budućeg hotela Valkane u Puli postala je u utorak pravomoćna, priopćili su iz tvrtke Hotel Valkane i dodali da nakon izrade glavnog projekta idu u pribavljanje građevinske dozvole, a zatim i u gradnju.

Kako među ostalim ističu, postupkom je utvrđeno da je zahtjev osnovan, da je u spis priložena sva zakonom propisana dokumentacija, da su utvrđeni svi propisani posebni uvjeti i da je projekt izrađen u skladu s odredbama sve valjane prostorno-planske dokumentacije.

"Nijedno nadležno tijelo nije imalo prigovora na projekt izrađen od arhitektonskog ureda 3LHD te investitor može nastaviti s daljnjim koracima. Stalno naglašavamo da radimo sve u skladu s najavama, po procedurama i u skladu sa zakonom, kao što radimo i na svim drugim projektima, između ostalih i našim prvim projektom u Puli – trgovačkim centrom Max City", rekao je voditelj projekta Zoran Kostić i dodao kako je potvrđeno da je tako i u tom slučaju.

"Slijede nam završni pregovori za izbor operatera hotela, odnosno branda po čijim standardima će se definirati posljednji detalji hotela i izraditi glavni projekt, nakon čega krećemo s ishođenjem građevinske dozvole i gradnjom", poručio je Kostić.

Investitor je u utorak izvijestio javnost kako su predstavnici više uglednih svjetskih hotelskih brandova prošlih tjedana obišli lokaciju, pregledali projekte i iskazali interes za upravljanje hotelom te predstavili svoje prijedloge.

Iz tvrtke Hotel Valkane podsjećaju kako je lokacijska dozvola izdana za planirani zahvat isključivo na mjestu bivšeg kamenoloma, a omogućuje izgradnju sadržaja predstavljenih idejnim projektom - građenje građevine ugostiteljsko-turističke namjene Hotel Valkane, građevine poslovne namjene (restoran), građevine sportsko-rekreacijske namjene (prateći servisno-ugostiteljski objekt s caffe barom, sanitarnim čvorom, garderobom i spremištem) te sportsko-rekreacijske namjene (zona sportsko-rekreacijskih sadržaja) u kojoj će biti i javno dostupan park.

Prošlog su tjedna na području bivšeg kamenoloma na Valkanama završeni hidrogeološki radovi kojima je bio cilj utvrditi ima li podzemne vode te njezinu količinu i kakvoću, a u tijeku je analiza rezultata. U slučaju zadovoljavajućih rezultata, ona bi služila kao tehnološka voda za grijanje i hlađenje u budućem hotelu.

Tagovi: Hotel Valkane, Dragan Šolak, Zoran kostić, hrvatski turizam, Lungomare
PROČITAJ I OVO
Genex kula prodata za 2,4 milijarde dinara, kupac za sada nepoznat
PRODAJA
Genex kula prodata za 2,4 milijarde dinara, kupac za sada nepoznat
BEOGRAD - Poslovna polovina Genex kule u Novom Beogradu, jedan od simbola glavnog grada Srbije, danas je prodata za 2,4 milijarde dinara, objavio je N1.
Crna Gora: Nijemci uložili najviše novca u nekretnine prošle godine
INVESTICIJE
Crna Gora: Nijemci uložili najviše novca u nekretnine prošle godine
BONN - Njemački državljani i tvrtke uložili su prošle godine najviše novca od svih stranaca u kupovinu nekretnina u Crnoj Gori.
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
STEČAJNI SUDAC
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
SPLIT - Spaladium Arena tražit će novog vlasnika, odlučio je stečajni sudac Vinko Vuković.
Najavljen novi krug stambenih subvencija
SUBVENCIJE
Najavljen novi krug stambenih subvencija
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je u srijedu hodogram za novi krug prijava za subvencionirane stambene kredite, po kojem je objava javnog poziva za dostavu ponuda banaka planirana za sredinu veljače, dok bi APN zahtjeve građana trebao zaprimati od 20. ožujka.
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
STANOVI
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
PULA - Potpuno namješten stan u potkrovlju austrougarske zgrade od 48,57 četvornih metara na Stoji prodaje se za 135.000 eura. Znači, kvadrat stana na Stoji košta 2.779 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE