GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pula: Hotel Valkane dobio lokacijsku dozvolu

Pula: Hotel Valkane dobio lokacijsku dozvolu
DOZVOLA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2023 / 14:43
Autor: SEEbiz
PULA - Lokacijska dozvola izdana za gradnju budućeg hotela Valkane u Puli postala je u utorak pravomoćna, priopćili su iz tvrtke Hotel Valkane i dodali da nakon izrade glavnog projekta idu u pribavljanje građevinske dozvole, a zatim i u gradnju.

Kako među ostalim ističu, postupkom je utvrđeno da je zahtjev osnovan, da je u spis priložena sva zakonom propisana dokumentacija, da su utvrđeni svi propisani posebni uvjeti i da je projekt izrađen u skladu s odredbama sve valjane prostorno-planske dokumentacije.

"Nijedno nadležno tijelo nije imalo prigovora na projekt izrađen od arhitektonskog ureda 3LHD te investitor može nastaviti s daljnjim koracima. Stalno naglašavamo da radimo sve u skladu s najavama, po procedurama i u skladu sa zakonom, kao što radimo i na svim drugim projektima, između ostalih i našim prvim projektom u Puli – trgovačkim centrom Max City", rekao je voditelj projekta Zoran Kostić i dodao kako je potvrđeno da je tako i u tom slučaju.

"Slijede nam završni pregovori za izbor operatera hotela, odnosno branda po čijim standardima će se definirati posljednji detalji hotela i izraditi glavni projekt, nakon čega krećemo s ishođenjem građevinske dozvole i gradnjom", poručio je Kostić.

Investitor je u utorak izvijestio javnost kako su predstavnici više uglednih svjetskih hotelskih brandova prošlih tjedana obišli lokaciju, pregledali projekte i iskazali interes za upravljanje hotelom te predstavili svoje prijedloge.

Iz tvrtke Hotel Valkane podsjećaju kako je lokacijska dozvola izdana za planirani zahvat isključivo na mjestu bivšeg kamenoloma, a omogućuje izgradnju sadržaja predstavljenih idejnim projektom - građenje građevine ugostiteljsko-turističke namjene Hotel Valkane, građevine poslovne namjene (restoran), građevine sportsko-rekreacijske namjene (prateći servisno-ugostiteljski objekt s caffe barom, sanitarnim čvorom, garderobom i spremištem) te sportsko-rekreacijske namjene (zona sportsko-rekreacijskih sadržaja) u kojoj će biti i javno dostupan park.

Prošlog su tjedna na području bivšeg kamenoloma na Valkanama završeni hidrogeološki radovi kojima je bio cilj utvrditi ima li podzemne vode te njezinu količinu i kakvoću, a u tijeku je analiza rezultata. U slučaju zadovoljavajućih rezultata, ona bi služila kao tehnološka voda za grijanje i hlađenje u budućem hotelu.

Tagovi: Hotel Valkane, Dragan Šolak, Zoran kostić, hrvatski turizam, Lungomare
PROČITAJ I OVO
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE