GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pula: Strani investitori grade stanove na lokaciji Nova Veruda – Vidikovac

Pula: Strani investitori grade stanove na lokaciji Nova Veruda – Vidikovac
STANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 20:51
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Pula će uskoro biti bogatija za novo stambeno naselje jer se na Vidikovcu planira izgradnja novog kompleksa nazvanog Vidikovac Residence.

Očekuje se da će kompleks koji će se nalaziti na povišenom dijelu Nove Verude, u Rizzijevoj ulici, građanima do kraja 2022. godine ponuditi 38 stanova (www.vidikovac-residence.hr).

- Prilikom planiranja imali smo na umu postojeće okruženje i prostorne planove, rekla je Glasu Istre arhitektica Nina Povšić iz arhitektonskog ureda ARH. 2000. u kojem je nastao dizajn naselja.

- Željeli smo postići sklad s okolinom, ali istodobno naglasiti nove standarde u arhitektonskom dizajnu i uporabi novih, modernih materijala.

Voditelj projekta, Vedran Ferlin dodaje da mjesto nije bilo slučajno:

- Pažljivo smo odabrali Vidikovac jer smatramo to područje jednim od najboljih za život u Puli. Planirani kompleks predstavlja prvi primjer “Zelene gradnje” u izgradnji višestambenih zgrada u Puli. Zelena gradnja uzima u obzir vrlo visoke standarde energetske učinkovitosti - primjerice, pri odabiru materijala biramo one koji ne emitiraju štetne spojeve, smanjuju potrošnju energenata, a kroz dizajn želimo najbolje iskoristiti prirodnu svjetlost s pažljivom orjentacijom stambenih jedinica i sadržaja unutar svake, rekao je Ferlin.
Važnost energetske učinkovitosti i zelene gradnje potvrdila je i Povšić.

- Razmišljali smo i o budućnosti. Uz sve već provedene planove učinkovite potrošnje energije, poput lokacije stana, izbora materijala i načina grijanja toplinskim crpkama, osigurali smo i prostor za naknadnu instalaciju mini fotonaponske elektrane koje bi u budućnosti mogle osigurati veću energetsku neovisnost zgrade dodatnim obnovljivim izvorima energije.

Projekt Vidikovac Residence je pokrenula skupina domaćih i međunarodnih investitora s dugogodišnjim iskustvom u radu s nekretninama i pod pokroviteljstvom slovenskog financijskog fonda Alfi. Alfi fond, investicijski je fond iz Slovenije čiji je primarni cilj investiranje u razvoj nekretnina, restrukturiranje tvrtki i druge specijalne situacije. Na tržištu alternativnog investiranja je prisutan od 2017. godine i u tom razdoblju je napravio više od 20 uspješnih investicija na tržištu Slovenije i Hrvatske. Fond raspolaže s preko 100 milijuna eura kapitala i primarno je aktivan na tržištu Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Projekte vodi iskusna ekipa s više od deset godišnjim iskustvom iz različitih područja financija, nekretnina i prava.

Investitori kažu da su se odlučili na ulaganje kako bi prazninu u pulskom stambenom ekosustavu popunili kvalitetnim nekretninama.

- Za prvi projekt u Hrvatskoj odabrali smo grad Pulu jer je to grad koji se ubrzano razvija i širi i ima ogroman potencijal za razvoj u budućnosti, objašnjava odluku voditelj prodaje Jaka Petek i nastavlja:

- Istodobno smo primijetili da nedostaje ponuda visokokvalitetnih stanova i da je tržište preplavljeno ponudom nekretnina koje nemaju uređeni pravni status i odgovarajuće dozvole.

Grad Pula je zbog svog primorskog položaja i slikovitosti već dugi niz godina na vrhu liste najpoželjnijih mjesta za život u zemlji, ali zbog sve razvijenijeg turizma suočava se s nedostatkom kvalitetnih nekretnina i porastom cijena najma.Unatoč činjenici da je kompleks Vidikovac Residence još uvijek u početnoj fazi, Ferlin vjeruje da će projekt nadmašiti svu dosadašnju ponudu.

- Uskoro ćemo se predstaviti gradskim vlastima. Do sada je sve bilo u redu s dostavljenom dokumentacijom i odgovori su bili pozitivni i ažurni. Vjerujemo da smo u poziciji da kvalitetom možemo podići razinu stanogradnje i otvoriti novu dimenziju razvoju grada te ga učiniti još atraktivnijim za život i buduća ulaganja, rekao je.

Investitori u trenutnoj fazi projekta primaju rezervacije bez financijskih obaveza. Službena prodaja će početi nakon ishođenja građevinske dozvole.

Tagovi: Vidikovac Residence, Pula, Alfi fond, Jaka Petek, stanogradnja, stanovi, Nina Povšić
PROČITAJ I OVO
BiH: Rast broja izgrađenih stanova, ali i prodaje
STANOGRADNJA
BiH: Rast broja izgrađenih stanova, ali i prodaje
SARAJEVO - Stanogradnja na jenjava u Bosni i Hercegovini uprkos visokoj inflaciji i skoku cijena građevinskog materijala.
Izraelski investitor zaključio kupovinu Delta City Malla Podgorica
FINALIZACIJA
Izraelski investitor zaključio kupovinu Delta City Malla Podgorica
PODGORICA - Izraelska tvrtka BIG Shopping Centers završila je akviziciju Delta City Mall Podgorica u Crnoj Gori za 95 miliona eura.
U planu rekonstrukcija Ušće šoping centra
PLANOVI
U planu rekonstrukcija Ušće šoping centra
BEOGRAD - Kompanija MPC Properties priprema projekat rekonstrukcije šoping centra Ušće, koji će, kako se navodi, funkcionalno obogatiti ponudu i osvežiti vizuelni karakter objekta, piše portal Beobuild.
Cijene stanova mogle bi odletjeti u nebo zbog nove direktive EU
REGULATIVA
Cijene stanova mogle bi odletjeti u nebo zbog nove direktive EU
ZAGREB - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno nam je iz više izvora u graditeljskoj branši.
Otvoren preuređeni Centar Kaptol
NOVO RUHO
Otvoren preuređeni Centar Kaptol
ZAGREB - Nakon nešto više od dvije godine radova na rekonstrukciji i preuređenja u investiciji vrijednoj oko 15 milijuna eura, sinoć je predstavljeno novo, osvježeno izdanje Centra Kaptol, prvog premium lifestyle i shopping centra u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE