GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pula: Strani investitori grade stanove na lokaciji Nova Veruda – Vidikovac

Pula: Strani investitori grade stanove na lokaciji Nova Veruda – Vidikovac
STANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 20:51
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Pula će uskoro biti bogatija za novo stambeno naselje jer se na Vidikovcu planira izgradnja novog kompleksa nazvanog Vidikovac Residence.

Očekuje se da će kompleks koji će se nalaziti na povišenom dijelu Nove Verude, u Rizzijevoj ulici, građanima do kraja 2022. godine ponuditi 38 stanova (www.vidikovac-residence.hr).

- Prilikom planiranja imali smo na umu postojeće okruženje i prostorne planove, rekla je Glasu Istre arhitektica Nina Povšić iz arhitektonskog ureda ARH. 2000. u kojem je nastao dizajn naselja.

- Željeli smo postići sklad s okolinom, ali istodobno naglasiti nove standarde u arhitektonskom dizajnu i uporabi novih, modernih materijala.

Voditelj projekta, Vedran Ferlin dodaje da mjesto nije bilo slučajno:

- Pažljivo smo odabrali Vidikovac jer smatramo to područje jednim od najboljih za život u Puli. Planirani kompleks predstavlja prvi primjer “Zelene gradnje” u izgradnji višestambenih zgrada u Puli. Zelena gradnja uzima u obzir vrlo visoke standarde energetske učinkovitosti - primjerice, pri odabiru materijala biramo one koji ne emitiraju štetne spojeve, smanjuju potrošnju energenata, a kroz dizajn želimo najbolje iskoristiti prirodnu svjetlost s pažljivom orjentacijom stambenih jedinica i sadržaja unutar svake, rekao je Ferlin.
Važnost energetske učinkovitosti i zelene gradnje potvrdila je i Povšić.

- Razmišljali smo i o budućnosti. Uz sve već provedene planove učinkovite potrošnje energije, poput lokacije stana, izbora materijala i načina grijanja toplinskim crpkama, osigurali smo i prostor za naknadnu instalaciju mini fotonaponske elektrane koje bi u budućnosti mogle osigurati veću energetsku neovisnost zgrade dodatnim obnovljivim izvorima energije.

Projekt Vidikovac Residence je pokrenula skupina domaćih i međunarodnih investitora s dugogodišnjim iskustvom u radu s nekretninama i pod pokroviteljstvom slovenskog financijskog fonda Alfi. Alfi fond, investicijski je fond iz Slovenije čiji je primarni cilj investiranje u razvoj nekretnina, restrukturiranje tvrtki i druge specijalne situacije. Na tržištu alternativnog investiranja je prisutan od 2017. godine i u tom razdoblju je napravio više od 20 uspješnih investicija na tržištu Slovenije i Hrvatske. Fond raspolaže s preko 100 milijuna eura kapitala i primarno je aktivan na tržištu Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Projekte vodi iskusna ekipa s više od deset godišnjim iskustvom iz različitih područja financija, nekretnina i prava.

Investitori kažu da su se odlučili na ulaganje kako bi prazninu u pulskom stambenom ekosustavu popunili kvalitetnim nekretninama.

- Za prvi projekt u Hrvatskoj odabrali smo grad Pulu jer je to grad koji se ubrzano razvija i širi i ima ogroman potencijal za razvoj u budućnosti, objašnjava odluku voditelj prodaje Jaka Petek i nastavlja:

- Istodobno smo primijetili da nedostaje ponuda visokokvalitetnih stanova i da je tržište preplavljeno ponudom nekretnina koje nemaju uređeni pravni status i odgovarajuće dozvole.

Grad Pula je zbog svog primorskog položaja i slikovitosti već dugi niz godina na vrhu liste najpoželjnijih mjesta za život u zemlji, ali zbog sve razvijenijeg turizma suočava se s nedostatkom kvalitetnih nekretnina i porastom cijena najma.Unatoč činjenici da je kompleks Vidikovac Residence još uvijek u početnoj fazi, Ferlin vjeruje da će projekt nadmašiti svu dosadašnju ponudu.

- Uskoro ćemo se predstaviti gradskim vlastima. Do sada je sve bilo u redu s dostavljenom dokumentacijom i odgovori su bili pozitivni i ažurni. Vjerujemo da smo u poziciji da kvalitetom možemo podići razinu stanogradnje i otvoriti novu dimenziju razvoju grada te ga učiniti još atraktivnijim za život i buduća ulaganja, rekao je.

Investitori u trenutnoj fazi projekta primaju rezervacije bez financijskih obaveza. Službena prodaja će početi nakon ishođenja građevinske dozvole.

Tagovi: Vidikovac Residence, Pula, Alfi fond, Jaka Petek, stanogradnja, stanovi, Nina Povšić
PROČITAJ I OVO
Slovenci sele u Istru zbog jeftinijih nekretnina
NOVI TREND
Slovenci sele u Istru zbog jeftinijih nekretnina
PULA- Sa stišavanjem epidemije, ali i približavanjem Hrvatske ulasku u šengensku zonu bez granica u EU-u, ponovo raste slovensko zanimanje za kupnju hrvatskih nekretnina, najviše u Istri, prenose slovenski mediji.
Prosječna cijena oranica u godinu dana porasla 640 kuna
ORANICE
Prosječna cijena oranica u godinu dana porasla 640 kuna
ZAGREB - Prosječna cijena kupljenih oranica u Hrvatskoj prošle je godine iznosila 25.824 kune za hektar, što je 640 kuna više nego u godini ranije, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) o cijenama određenih kategorija poljoprivrednog zemljišta - oranica, livada i pašnjaka.
Dubrovnik: Kriza nije pojeftinila nekretnine
OTPORNI NA KRIZU
Dubrovnik: Kriza nije pojeftinila nekretnine
DUBROVNIK - Pandemijom uzrokovana gospodarska kriza nije se značajnije odrazila na dubrovačko nekretninsko tržište.
U travnju izdano 15,8 posto građevinskih dozvola više nego lani
RAST
U travnju izdano 15,8 posto građevinskih dozvola više nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u travnju izdano 850 građevinskih dozvola, što je 15,8 posto više u odnosu na travanj 2020. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Nekretnine u Osijeku među najtraženijima
OSIJEK
Nekretnine u Osijeku među najtraženijima
OSIJEK - Osijek je jedan od gradova za čijim nekretninama na oglasniku Crozilla.com već uobičajeno vlada iznimno velika potražnja. Nekretnine su skuplje i traženije nego lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE