GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raspisan natječaj za zakup 30 državnih poslovnih prostora u osam gradova

Raspisan natječaj za zakup 30 državnih poslovnih prostora u osam gradova
PROSTORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2022 / 14:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Državne nekretnine raspisale su posljednji natječaj u ovoj godini kojim u zakup daju 30 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske u osam gradova, izvijestili su u utorak iz te tvrtke.

Natječaj je, kako su naveli, raspisan 24. prosinca ove godine i traje do 27. siječnja 2023. do 12 sati.

U Zagrebu je ponuđeno 17 poslovnih prostora, a u desetogodišnji zakup daju se i prostori u Osijeku, Požegi, Karlovcu, Petrinji, Puli, Splitu i Zadru.

U glavnom je gradu u nultoj zoni ponuđeno 17 poslovnih prostora s različitim položajima u zgradama u kojima se nalaze, napominju iz Državnih nekretnina.

Tako primjerice poslovni prostor u Jurišićevoj 5 od 93 četvorna metra zauzima ulično prizemlje i početna mu je zakupnina 10,39 eura po četvornom metru (euro/m2), a ulično prizemlje s podrumom daje se u zakup u nizu lokala u Prolazu sestara Baković po cijeni od 14,39 eura/m2.

Dvorišni prostori nulte zone veličine 20-ak četvornih metara u zakup se daju u Ilici 35 i Radićevoj 11, a za njih je početna zakupnina 7,20 eura/m2, a prostor na drugom katu zgrade u Tomićevoj 4 se nudi po početnoj mjesečnoj zakupnini od 13,69 eura/m2.

Od ostalih gradova, po četiri poslovna prostora mogu se zakupiti u Karlovcu i Zadru, od kojih je karlovački u Gundulićevoj 1, a zadarski u ulici Put Pudarice 30C te je riječ o susjednim prostorima u istoj zgradi s početnim zakupninama od 5,97 eura/m2 za Gundulićevu i 5,14 eura/m2 za Put Pudarice.

Po jedan poslovni prostor daje se u zakup u Osijeku, Petrinji, Požegi, Puli i Splitu, gdje početna zakupnina za dvorišni poslovni prostor udaljen manje od 100 metara od splitske Rive na adresi Marulićeva 6 iznosi 16,73 eura/m2.

Površinom najveći prostor na ovom natječaju od 237 četvornih metara ponuđen je u Požegi na križanju ulica Franje Cirakija i Sjepana Radića, a početna mu je zakupnina 3,25 eura/m2.

Iz Državnih nekretnina napominju kako se poslovni prostori u zakup daju u viđenom stanju i mogu se pogledati prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.

Natječaj traje do petka 27. siječnja 2023. do 12 sati, do kada ponuditelji mogu dostaviti svoje ponude u pisarnicu Društva ili na adresu Državnih nekretnina.

Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću, navodi se u priopćenju.

Fotografija: Državne nekretnine

Tagovi: Državne nekretnine, poslovni prostori, Gajeva ulica, Teslina ulica
PROČITAJ I OVO
Genex kula prodata za 2,4 milijarde dinara, kupac za sada nepoznat
PRODAJA
Genex kula prodata za 2,4 milijarde dinara, kupac za sada nepoznat
BEOGRAD - Poslovna polovina Genex kule u Novom Beogradu, jedan od simbola glavnog grada Srbije, danas je prodata za 2,4 milijarde dinara, objavio je N1.
Crna Gora: Nijemci uložili najviše novca u nekretnine prošle godine
INVESTICIJE
Crna Gora: Nijemci uložili najviše novca u nekretnine prošle godine
BONN - Njemački državljani i tvrtke uložili su prošle godine najviše novca od svih stranaca u kupovinu nekretnina u Crnoj Gori.
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
STEČAJNI SUDAC
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
SPLIT - Spaladium Arena tražit će novog vlasnika, odlučio je stečajni sudac Vinko Vuković.
Najavljen novi krug stambenih subvencija
SUBVENCIJE
Najavljen novi krug stambenih subvencija
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je u srijedu hodogram za novi krug prijava za subvencionirane stambene kredite, po kojem je objava javnog poziva za dostavu ponuda banaka planirana za sredinu veljače, dok bi APN zahtjeve građana trebao zaprimati od 20. ožujka.
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
STANOVI
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
PULA - Potpuno namješten stan u potkrovlju austrougarske zgrade od 48,57 četvornih metara na Stoji prodaje se za 135.000 eura. Znači, kvadrat stana na Stoji košta 2.779 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE