GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raste potražnja za luksuznim vilama

Raste potražnja za luksuznim vilama
VILE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 14:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Rastuća turistička potražnja za luksuznim i izdvojenim smještajem u pandemiji je domaćoj turističkoj agenciji Croatia Luxury Rent (CLR) u ljetu donijela porast dolazaka turista od 12 posto u odnosu na lani, ali i rast broja privatnih vila koje iznajmljuju, sa lanjskih 300 na ovogodišnjih 400, ističu iz te agencije.

"Ukupno smo ove godine primili 22,5 tisuća turista, za razliku od prošle kada smo ih imali nešto više od 20 tisuća, a kao i lani i sada ih je bilo najviše iz Njemačke, no dolazili su i iz drugih zemalja: Beneluxa, Skandinavije, Austrije, Slovenije, Švicarske, Mađarske, Poljske i drugih", kaže za Hinu čelni čovjek CLR-a Josip Stulić, dodajući da je prosječna popunjenost smještajnih kapaciteta koje iznajmljuju bila čak 86 posto.

CRL je specijalizirana agencija za najam privatnih luksuznih vila, čiji se broj u Hrvatskoj povećava iz godine u godinu, pa ih i oni sada u ponudi imaju više nego lani.

Ovog su ljeta, kako kaže, očekivano najbolje rezultate imali u Istarskoj te Primorsko-goranskoj županiji, zatim u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj, dok su najslabije punili vile na krajnjem jugu zbog prometne udaljenosti za auto posjetitelje.

"Za ostvareni pozitivan ljetni rezultat tj, od svibnja do kolovoza, zaslužno je to što je nakon završetka proljetnog zatvaranja zbog pandemije veći dio emitivnih tržišta Hrvatsku ocijenio kao sigurnu destinaciju, a tada se i tržište 'probudilo' te više nismo imali razloga tražiti državnu pomoć, koju smo uzeli u prvom valu epidemije je su se prihodi preko noći zaustavili i sveli na nulu", naglašava Stulić.

Time je, kao i rezultatima s ljetnim porastima u poslovanju, ta agencija i među rijetkima u turizmu, a Stulić otkriva da imaju rezervacije i za jesensko-zimsko razdoblje, uglavnom za odmore od dva do pet dana, pri čemu su stranci i dalje redoviti gosti, ali im je i posebno zanimljivo što im je trenutno čak polovica gostiju hrvatski građani.

Unatoč solidnim ljetnim rezultatima, nastavak širenja covida-19 od rujna narušio im je ukupne rezultate, pa sada ipak očekuju da će ovu godinu završiti s padom prometa od četiri posto u odnosu na 2019. godinu.
Zbog porasta potražnje ove su godine broj zaposlenih povećali na 16, rade cijelu godinu, a planiraju i povećati kvalitetu usluge te širenje poslovanja tako da u idućih tri do pet godina broj vila i drugog luksuzno smještaja koje nude dođu na 700 do 800.

"Visoka kvaliteta usluge i smještaja jamči i goste veće platežne moći koje hrvatski turizam neupitno treba, a planove temeljimo i na porastu gradnje luksuznih vila u Istri te u Dalmaciji, gdje se njihov broj 'rapidno' povećava. Očekujemo da će se ukupno na tržištu broj luksuznih vila povećavati jer su se pokazale kao financijski uspješan, a u svijetlu aktualne pandemije, i iznimno otporan segment turističke ponude", kaže Stulić.

Vjeruje da će Hrvatska i iduće godine, posebice u ljetu, imati reputaciju sigurne i najbolje bliže destinacije za odmore brojnih Europljana, čime se nametnula i ovog ljeta, te da će se i najveći dio zahtjeva gostiju pri bukiranju kao i ove godine odnositi na sigurnost smještaja, svojevrsnu izolaciju od većih turističkih kretanja te na smještajne sadržaje koji omogućuju stalni boravak u jedinicama (poput bazena, jacuzzija, vanjskih kamina, multimedije i sličnog).

"Predviđamo da će Hrvatska i njezina turistička ponuda i u sezoni 2021. biti primamljiva gostima iz Europe, te da opet može biti jedan od turističkih lidera na Mediteranu", zaključuje Stulić.

Tagovi: luksuzne vile, vile, tržište nekretnina, Croatia Luxury Rent, Josip Stulić,
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE