GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli

Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 10:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Tvrtka Rastoder priprema se za početak radova na rušenju u sklopu projekta obnove raspadnutog bivšeg hotela Bellevue na padini Šišenskog brda na rubu ljubljanskog parka Tivoli, rečeno je za STA.

Rastoder, najpoznatiji kao najveći uvoznik banana i drugog egzotičnog voća u Sloveniji i regiji, podnio je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za rušenje i rekonstrukciju raspadnute glavne zgrade nekadašnjeg hotela i izgradnju novog dijela početkom 2019. godine. da mogu započeti s radom već u drugom tromjesečju. Međutim, postupak izdavanja građevinske dozvole kasni.

Prošlogodišnja odluka Agencije za okoliš Republike Slovenije da investitoru, službeno Bellevue investicije, ne treba okolišnu suglasnost za planirane građevinske intervencije, pokazala je da će izgradnja trajati 18 mjeseci. U obnovi zaštićene zgrade starog hotela morat će u potpunosti uzeti u obzir uvjete i smjernice Zavoda za zaštitu kulturne baštine. Glavna hotelska zgrada kulturni je spomenik lokalnog značaja.

Budući da je stara građevina toliko oštećena nakon višegodišnjeg napuštanja - u međuvremenu je u zgradi izbio i veliki požar - da se može rekonstruirati samo identična zgrada s istim materijalima, prvo će se srušiti postojeća školjka, a potom obnoviti. Prema izvornim planovima, novi hotel imat će ukupno 100 soba, a sadržavat će i sobe za ugostiteljske, kongresne i wellness programe.

Istovremeno, investitor planira i obnoviti zgradu pored stare hotelske zgrade koja će nositi naziv Villa Bellevue, a planiraju urediti četiri apartmana na dvije etaže. Također će obnoviti oba paviljona u nekad popularnom hotelu Ljubljane i okupljalištima, koji će biti namijenjen manjim događanjima ili priredbama.

Nije poznato je li investitor u međuvremenu prilagodio svoje planove, ali je tvrtka Rastoder prošle godine procijenila da će rekonstruirani hotel, zajedno s novoizgrađenim dijelom, smjestiti u kategoriju zvjezdica 4+. Također su dozvolili mogućnost da hotel bude dio jednog od renomiranih hotelskih lanaca. Prošle godine vrijednost ulaganja procijenjena je na oko 20 milijuna eura.

Bellevue je posljednjih godina imao nekoliko vlasnika. Zgrada je 2001. vraćena denacionalizacijskim korisnicima, obitelji Šterk. Oni su ga potom prodali mariborskom studentskom servisu, koji nije preuzeo obvezu obnove, i prodao ga jordanskom državnom fondu Mawared International. Jordanski vlasnici također su odustali od planova obnove, tako da je krajem 2017. već teško uništena zgrada s neupadljivim okruženjem sletjela u vlasništvo tvrtke Rastoder, koja je poduzela i još uvijek poduzima nekoliko velikih nekretninskih projekata.

Tagovi: Izet Rastoder, Villa Bellevue, Mawared International, Bellevue investicije, park Tivoli, Ljubljana
PROČITAJ I OVO
Nekretnine u centru Zagreba postale neatraktivne, traže se zemljišta van grada
NOVI TRENDOVI
Nekretnine u centru Zagreba postale neatraktivne, traže se zemljišta van grada
ZAGREB - Promet kuća je bio puno manji nego što je danas. Ipak se danas situacija promijenila, poručio je Boro Vujović, dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori
Colliers: Industrijski i logisitički sektor mogli bi postati dobitnici na slovenskom tržištu nekretnina
ANALITIČARI
Colliers: Industrijski i logisitički sektor mogli bi postati dobitnici na slovenskom tržištu nekretnina
LJUBLJANA - Pandemija COVID-19 i povezane mjere opreza snažno su utjecale na gospodarstvo Slovenije, što je dovelo do kontrakcije BDP-a i svih glavnih makroekonomskih pokazatelja.
Vesić: Beograd među retkim gradovima gde cene nekretnina rastu
RAST
Vesić: Beograd među retkim gradovima gde cene nekretnina rastu
BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da se ove godine, uprkos pandemiji COVID-19, u glavnom gradu Srbije gradi više kvadrata nego lane.
Srpski vlasnici nekretnina u Grčkoj ne mogu do svoje imovine
NERVOZA
Srpski vlasnici nekretnina u Grčkoj ne mogu do svoje imovine
BEOGRAD - Produžetak zabrane ulaska vlasnika srpskih pasoša u Grčku do kraja septembra doliva so na već postojeću ranu građana Srbije koji su vlasnici nekretnina u ovoj turističkoj zemlji.
Njemačka: Zašto su građevinska zemljišta skuplja nego ikad?
REKORDI
Njemačka: Zašto su građevinska zemljišta skuplja nego ikad?
BERLIN - Potražnja za stambenim prostorom u Njemačkoj je ogromna, prije svega u gusto naseljenim područjima. Međutim, nedostaje građevinskog zemljišta. Cijene su zato eksplodirale.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE