GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samo još jednom moguće sniženje prodajne cene Sava centra za 20%

Samo još jednom moguće sniženje prodajne cene Sava centra za 20%
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2020 / 19:38
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Posle nedavne neuspešne prodaje Sava centra, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će tokom ove nedelje biti doneta odluka da li da se iskoristi zakonska mogućnost i cena za prodaju Sava centra spusti za još 20%.

- Sava centar pravi gubitke. Samo u 2019. i 2020. godini gubici su iznosili 528 miliona dinara, odnosno oko 4,5 mil EUR. Od 2010. godine do danas, Grad Beograd je pokrivao oko 22 mil EUR gubitaka ovog preduzeća. Ako tome dodamo da Sava centar Gradu ne plaća porez na imovinu, dug iznosi oko 7,7 mil EUR. To sve znači da smo za deset godina uložili 30 mil EUR, a ovo preduzeće nije u boljoj situaciji u odnosu na onu od pre deset godina. Da bi se Sava centar rekonstruisao, potrebno je mnogo više novca, najmanje 50 mil EUR - rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić je dodao da je ovo poslednji put da postoji mogućnost za eventualno spuštanje cene. Odluku o tome donosi gradska komisija u kojoj je jedan od članova i Vesić.

- Mi smo ograničeni zakonom. Zakon kaže da u odnosu na prvobitno procenjenu vrednost imamo pravo, ukoliko se niko ne javi na tender dva puta, da spustimo cenu za po 20%. Mi smo jednom to uradili, nije se javio niko - rekao je Vesić na TV Prva.

Posle takve eventualne odluke, objašnjava, ako se opet niko ne javi, ne postoji mogućnost za dalje spuštanje cene, već se vraća na prvu početnu cenu i čekaće se neka bolja vremena.

On, ipak, očekuje da će se naći rešenje za Sava centar, ukoliko bude doneta odluka da se cena spusti još za 20%.

Sava centar je nedavno na tenderu bio ponuđen za 21,9 mil EUR.

Poznato je da je za Sava centar zainteresovana Delta Holding koja je nedavno otkrila i svoje planove u slučaju kupovine tog objekta. 

Tagovi: Sava centar, Goran Vesić, Delta Holding
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE