GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija s jednim od najvećih godišnjih rasta građevinarstva u EU

Slovenija s jednim od najvećih godišnjih rasta građevinarstva u EU
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2022 / 21:01
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Obujam građevinskih radova u eurozoni u rujnu je na mjesečnoj razini porastao za 0,1 posto, au EU za 0,2 posto.

Na godišnjoj razini ta dva područja bilježe rast, područje s eurom jedan posto, a EU 1,4 posto. Prema europskim statističarima, Slovenija je zabilježila drugi najveći godišnji rast obujma građevinskih radova.

U rujnu je u eurozoni obujam radova na građevinskim objektima porastao za 0,6 posto, a na visokogradnji za 0,1 posto, objavio je europski statistički ured Eurostat. U EU je obujam radova na objektima niskogradnje povećan za 1,5 posto, dok je na visokogradnji smanjen za 0,1 posto.

Među zemljama za koje su podaci bili dostupni, Poljska je zabilježila najveći mjesečni pad, 5,8 posto. Slijede Portugal (-2,7 posto) i Austrija (-2,6 posto). Najveći porast zabilježen je u Rumunjskoj (+3,2 posto), Švedskoj (+2,8 posto) i Mađarskoj (+2,2 posto).

Na godišnjoj razini obujam radova na visokogradnji u eurozoni porastao je za 0,2 posto, a na građevinskim objektima za 1,2 posto. U EU je obujam građevinskih radova na visokogradnji porastao za 1,4 posto, a na objektima niskogradnje za 1,3 posto.

Među članicama najveći godišnji rast zabilježile su Rumunjska (+26,2 posto), Slovenija (+26,1 posto) i Austrija (+6,3 posto). Najveći pad zabilježile su Španjolska (-12,3 posto), Češka (-3,7 posto) i Njemačka (-2,6 posto).

Tagovi: građevinski radovi, građevina, slovenska građevina, nekretnine
PROČITAJ I OVO
Pad volumena građevinskih radova na kvartalnoj razini
TRENING
Pad volumena građevinskih radova na kvartalnoj razini
ANALIZA - Prema privremenim podacima DZS-a, obujam građevinskih radova je u rujnu prema kalendarski prilagođenim indeksima nastavio s trendom godišnjih stopa rasta koje kontinuirano traju od lipnja 2020., pri čemu je rast ubrzao u odnosu na mjesec ranije (3,8% u odnosu na 1,6% u kolovozu).
Najveći arhitektonsko-građevinski projekti u regiji u 2022.
PROJEKTI
Najveći arhitektonsko-građevinski projekti u regiji u 2022.
ANALIZA - Infrastruktura regije glavna je tema već dugi niz godina zbog ubrzanog razvoja, s obzirom na to, ne čudi što smo svjedoci stalnih najava projekata i njihove realizacije.
Jadranska obala i Hrvatska u središtu su nove djelatnosti CBRE-a
POTEZI
Jadranska obala i Hrvatska u središtu su nove djelatnosti CBRE-a
ZAGREB - CBRE South Eastern Europe (CBRE SEE), vodeća regionalna konzultantska tvrtka za komercijalne nekretnine, pokrenula je novu liniju poslovanja posvećenu kapitalnim ulaganjima u sektoru turističkih nekretnina.
Jakovčić kupio zgradu stare zadruge u Završju
SHOPPING
Jakovčić kupio zgradu stare zadruge u Završju
PULA - Bivši istarski župan i sadašnji županijski vijećnik, a ujedno i počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovičić, jučer je potvrdio neslužbene informacije o njegovoj novoj nekretninskoj akviziciji.
Do kraja godine ponuda rješenja za zgradu Dalmacijavina
OČEKIVANJA
Do kraja godine ponuda rješenja za zgradu Dalmacijavina
SPLIT - Zgrada Dalmacijavina trebala bi biti obuhvaćena rješenjima u sklopu projekta Istočne obale, izvijestili su iz splitske gradske uprave, a iz Lučke uprave da je procijenjena vrijednost planiranog davanja dijela obale, na kojem je i zgrada, na koncesiju od 40 godina 1,1 milijardu kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE