GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stadion Maksimir i dječja bolnica opet stavljeni na čekanje

Stadion Maksimir i dječja bolnica opet stavljeni na čekanje
VJEČNI PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2020 / 10:03
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Stadion Maksimir i dječja bolnica opet su stavljeni na čekanje u rebalansu zagrebačkog proračuna koji će 9. lipnja biti predložen Gradskoj skupštini, piše u nedjelju Večernji list.

"Potres koji se dogodio 22. ožujka 2020. i koji je prouzročio veliku materijalnu štetu u gradu Zagrebu i aktivnosti i mjere koje je potrebno provesti za borbu protiv epidemije koronavirusa nameću nužnost izdvajanja dodatnih sredstava za saniranje posljedica potresa te za nabavu materijala i opreme za borbu protiv epidemije", obrazlažu u Gradskoj upravi.

Ističu i kako je u travnju ostvareno gotovo 21 posto manje prihoda od poreza i prireza na dohodak u odnosu na ožujak, a isti pad očekuju i u svibnju te lipnju, navodi dnevnik.

Po gradskim su uredima, zato, pobrojili kome novac uzimaju, kome daju, a prvi na meti za uskraćivanje bio je Gradski ured za strategijsko planiranje koji je, zbog velebnosti manifestacije, izgubio tri milijuna kuna koji su trebali ići na realizaciju projekta Aktivnosti na Savi.

Da će se sve što je na vodi prolongirati, govori i podatak iz Gradskog ureda za gospodarstvo, koji je ove godine planirao potrošiti milijun kuna na uklanjanje sedimenta iz jezera Jarun, a sad je budžet za taj projekt smanjen za 880 tisuća kuna.

Procjena je, kažu u Gradu, da se sediment neće dirati ove godine svakako, kao što se neće izrađivati ni Strateška karta buke tramvajskog prometa, proširivati gaj urni na Mirogoju, a ni održati Međunarodni sajam cvijeća Floraart, za čiju se realizaciju budžet smanjuje za 1,9 milijuna kuna.

Također, oduzima se i 1,7 milijuna od sredstava planiranih za Nacionalnu dječju kliničku bolnicu, a gradskim čelnicima nije teško bilo oduzeti ni 6,5 milijuna kuna namijenjenih projektnoj dokumentaciji za novi stadion u Maksimiru, vjerojatno i zato jer je upravo ta stavka, sjetimo se, pri samom donošenju proračuna bila uvjet za ruke Brune Esih i Krešimira Kartela Neovisnih za Hrvatsku, navodi dnevnik.

Novca neće biti ni za građenje te opremanje OŠ Ante Kovačića, nema ga ni za rekreacijski centar Lanište, ali ono za što se je “šuška” svakako morala pronaći jest žičara Sljeme, na koju će se potrošiti dodatnih 6,5 milijuna kuna, donosi Večernji list.

Tagovi: stadion Maksimir, Dinamo, dječja bolnica, zagrebački proračun, Grad Zagreb, Milan Bandić, Jarun, Floraart, Strateška karta buke tramvajskog prometa
PROČITAJ I OVO
Razvoj golf: Raskid ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperial je protupravan
REAKCIJE
Razvoj golf: Raskid ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperial je protupravan
DUBROVNIK - "Doista smo neugodno iznenađeni informacijom o jednostranoj odluci Gradskog vijeća Grada Dubrovnik o prihvaćanju prijedloga Odluke o raskidu ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperial, a o čemu nismo bili prethodno obaviješteni", priopćeno je iz društva Razvoj golf d.o.o.
Dubrovačko Gradsko vijeće raskinulo ugovor o koncesiji tvrđave Imperial
POTEZI
Dubrovačko Gradsko vijeće raskinulo ugovor o koncesiji tvrđave Imperial
DUBROVNIK - Dubrovačko Gradsko vijeće jednoglasno je u četvrtak navečer utvrdilo raskid ugovora o koncesiji tvrđave Imperial na brdu Srđ ponad grada, a koji je 25. ožujka 2009. godine Grad Dubrovnik zaključio s tvrtkom Razvoj Golf.
Samo pet posto zgrada građeno po važećim sigurnosnim normama
STATIKA
Samo pet posto zgrada građeno po važećim sigurnosnim normama
ZAGREB - Projekcija mora biti napravljena za idućih nekoliko desetaka godina. Mi nismo vodili računa u statici jer dugo vremena ona nije bila u prvom planu, sad to moramo mijenjati.
Manhattan: Prodaja nekretnina potonula 84%
OŠTAR PAD
Manhattan: Prodaja nekretnina potonula 84%
NEW YORK - Broj ugovora o prodaji nekretnina na Manhattanu u svibnju je potonuo čak 84 posto na godišnjoj razini.
Zakon o obnovi Zagreba bez izvora financiranja; nedostatak svijesti o riziku od potresa
KRITIKE
Zakon o obnovi Zagreba bez izvora financiranja; nedostatak svijesti o riziku od potresa

ZAGREB - Za donošenje zakona o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa potreban je interdisciplinaran pristup, problem je što prijedlog zakona nema striktno navedene izvore financiranja obnove, a problem predstavlja i opći nedostatak svijesti o riziku od potresa, rečeno je u srijedu na panelu u HGK.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE