GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stiglo samo 130 prijava za financiranje najamnine stradalima u potresu

Stiglo samo 130 prijava za financiranje najamnine stradalima u potresu
NAJAMNINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 10:33
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Ministar državne imovine Mario Banožić istaknuo je u emisiji Dobro jutro Hrvatska HRT-a da su pronašli model kako zbrinuti 1100 osoba čije nekretnine imaju oznaku 'crveno' i čija je nekretnina neupotrebljiva tako što će im država financirati najamninu.

- Imaju se pravo javiti na javni poziv prema kojem prema prvom članu kućanstva imaju pravo na 35 kvadrata, a za svakog dodatnog po deset kvatrata. Do maksimalmne procjene vrijednosti 70 kuna po kvadratu. Učinili smo još dva koraka. U suradnji sa studentima ekonomskog i pravnog fakulteta organizirana je pomoć ljudima smještenima u Cvjetnom u prikupljanju i ispunjavanju dokumentacije. Prva rješenja bit će dodijeljena danas', rekao je Banožić za HRT.

Naveo je kako je u suradnji s Ministarstvom demografije napravljen i model zbrinjavanja socijalno ugroženih ljudi. Naime, raspisat će se javni poziv za korištenje oko trideset stanova koje država daje u najam, ali ovim pozivom neće biti obuhvaćeni podstanari već će oni sami morati naći smještaj.

- Građanima čija je nekretnina dobila 'narančastu' oznaku država će financirati štetu temeljem javnog poziva koje raspisuje Ministarstvo graditeljstva', rekao je.

Građane koji tvrde njihova oznaka nije 'narančasta' nego 'crvena' poziva da se jave na javni poziv i Ministarstvo državne imovine će provjeriti njihove oznake i revidirati ih ukoliko je to uistinu tako. Mjera financiranja najamnine trajat će do 1. rujna 2021. ili dok se postojeća nekretnina ne sanira ili dok se ljudima ne nađe zamjenska nekretnina koja će se financirati iz fonda solidarnosti. U osam dana, odtkad je poslan poziv imamo 130 prijava, od 1100 mogućih.

- Pozivam ljude da se prijave, jer je bitno da se oformi evidencija. Ako postoji skupina ljudi koja neće biti obuhvaćena ovim mjerama, možemo vidjeti što se može napraviti za njih', zaključio je Banožić te najavio da će Zakon o obnovi biti sigurno donesen najesen.

Tagovi: najamnine, potres u Zagrebu, Mario Banožić
PROČITAJ I OVO
U svibnju 10,3 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U svibnju 10,3 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U svibnju je u Hrvatskoj izdano 766 građevinskih dozvola, što je 10,3 posto manje u odnosu na isti mjesec 2019. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Boka Place: Za kupljen stan, državljanstvo na poklon
PRILIKE
Boka Place: Za kupljen stan, državljanstvo na poklon
TIVAT - Kompanija “Adriatic Marinas” iz Tivta već je iznijela na tržište nekretnine iz kompleksa nazvanog “Boka Place”, novog dijela luksuznog tivatskog nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro, iako će gradnja početi tek krajem godine.
Iz Hong Konga signali o rekordno visokom interesu za kupnju nekretnina u Londonu
SIGNALI
Iz Hong Konga signali o rekordno visokom interesu za kupnju nekretnina u Londonu
HONG KONG – U Londonu su objavili da je do 31. ožujka iduće godine suspendirano plaćanje taksi na kupnju nekretnina čija je vrijednost niža od 500 tisuća funti (631 tisuća USD), što je izravno potaknulo interes za kupnju iz Hong Konga.
Sanja Petrić kupila 205 parcela na Fruškoj gori
PLANSKI
Sanja Petrić kupila 205 parcela na Fruškoj gori
NOVI SAD - Novosađanka Sanja Petrić, supruga biznismena Nebojše Petrića, direktorka u njegovom preduzeću "Promist" i jedan od stvarnih vlasnika kompanije Galens Invest, na svoje ime kupila je 205 parcela na Fruškoj gori i njenim obroncima, te jednu u Bajinoj Bašti.
BiH: Oštar pad broja odobrenja za građenje
TREND
BiH: Oštar pad broja odobrenja za građenje
SARAJEVO - Sudeći prema broju izdatih dozvola za građenje u vrijeme korona krize, u Bosni i Hercegovini se u narednom periodu može očekivati smanjena aktivnost u građevinskom sektoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE