GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sulude cijene garaža u Beogradu

Sulude cijene garaža u Beogradu
VAN PAMETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2024 / 08:00
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Najskuplji garažni prostor u Srbiji u prva tri mjeseca ove godine prodan je u beogradskoj općini Vračar po cijeni od 73.000 eura, objavio je Republički geodetski zavod.

Kada su stanovi u pitanju, najskuplji kvadrati i dalje su oni izgrađeni u - Beogradu na vodi.

RGZ je objavio izvješće o stanju na tržištu nekretnina u prvom kvartalu ove godine.

Prema njegovim riječima, stan za koji je u tom periodu izdvojeno najviše novca nalazi se u novogradnji u naselju Beograd na vodi - koštao je 1.226.888 eura i ima površinu od 188 kvadratnih metara, objavio je RGZ.

Na toj lokaciji najskuplji kvadratni metar stana prodan je u prvom kvartalu 2024. godine i to za 10.350 eura po kvadratu”, navodi se u izvješću.

Najskuplje je prodana kuća u općini Savski venac (Grad Beograd) - za 3.182.000 eura.

“Najskuplji kvadratni metar poslovnog prostora prometovan je u gradskoj općini Vračar (Grad Beograd) za 11.500 eura, površine 20 kvadrata, a najviša ugovorena cijena poslovnog prostora od 3.098.790 eura, s površine 332 kvadratna metra, realiziran je u beogradskoj općini Savski venac", navodi RGZ.

Kada je riječ o poljoprivrednom zemljištu, najskuplji kvadrat se trgovao na području Grada Novog Sada (katastarska opština Rumenka) po cijeni od 50 eura po kvadratu, za parcelu od 1.096 kvadrata.

Najskuplje poljoprivredno zemljište u Republici Srbiji, za koje je izdvojeno 2,2 milijuna eura, nalazi se na teritoriji gradske općine Palilula (Grad Beograd) i površine je 115 hektara.

Podaci RGZ-a sa tržišta nekretnina za prvi kvartal 2024. godine pokazuju, kako se navodi, da je u Srbiji "nastavljena stabilizacija i smirivanje tržišta nakon izuzetno dinamičnog rasta u 2021. i 2022. godini, koji je uslijedio nakon izbijanja pandemije virusa korona".

“U istom razdoblju udio djelomično uređenog tržišta (promet nekretnina koje nisu upisane u katastar nekretnina) u ukupnoj vrijednosti smanjen je za pet posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali i dalje iznosi 30 posto. ukupnog prometa u prvom kvartalu." Uz stabilizaciju i smirivanje aktivnosti na tržištu nekretnina, početkom 2024. godine doći će do umjerenijeg rasta cijena stanova na razini Republike Srbije", navode iz Republičkog geodetskog zavoda.

Ukupan iznos novca utrošen za kupnju nekretnina iznosio je 1,5 milijardi eura, što je 2,6 posto manje u odnosu na isto tromjesečje prošle godine.

Od ukupno 1,5 milijardi eura, 456 milijuna eura dolazi s djelomično uređenog tržišta. Ukupan broj kupoprodaja na tržištu nekretnina u prvom tromjesečju 2024. godine iznosio je 29.108, što je jedan posto manje u odnosu na prošlu godinu”, navodi se u izvješću.

Najveći udio u ukupnom prometu nekretninama zauzima prodaja stanova (834 milijuna eura), s udjelom od 56 posto ukupne vrijednosti prometa.

Za kuće je izdvojeno 122,5 milijuna eura (osam posto ukupne vrijednosti), za građevinska zemljišta 114,6 milijuna eura (osam posto ukupne vrijednosti), za poslovne prostore 72,6 milijuna eura (pet posto ukupne vrijednosti), za poljoprivredno zemljište 64,6 milijuna eura. eura (četiri posto ukupne vrijednosti).

Tagovi: beograd, garaže, vračar, savski venac, beograd na vodi, poljoprivredno zemljište, zemljište
PROČITAJ I OVO
Pad prodaje novih stanova i kuća u SAD-u u lipnju
TRENDOVI
Pad prodaje novih stanova i kuća u SAD-u u lipnju
WASHINGTON - Prodaja novih kuća i stanova u Sjedinjenim Državama pala je 0,6 posto u lipnju u usporedbi sa svibnjem na godišnju stopu od 617.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Slovenski nekretninski poduzetnik kupio Hoto Business Tower
KUPOVINA
Slovenski nekretninski poduzetnik kupio Hoto Business Tower
ZAGREB - S IMMO AG, tvrtka kćer CPI Property Gruop-e, prodala je Hoto Business Tower slovenskom poduzetniku Mihi Ažmanu. To je već četvrta uredska nekretnina koju je u Hrvatskoj u kratkom razdoblju prodala CPI Property Group.
Snažan rast obujma građevinskih radova u prvih pet mjeseci
GRAĐEVINA
Snažan rast obujma građevinskih radova u prvih pet mjeseci

ANALIZA - Prema privremenim podacima DZS-a, u svibnju su, prema kalendarski prilagođenim indeksima, nastavljene pozitivne godišnje stope rasta obujma građevinskih radova, koje kontinuirano traju od lipnja 2020.

Vujović: Vlasnici polovnih stanova su često nerealni
TRŽIŠTE NEKRETNINA
Vujović: Vlasnici polovnih stanova su često nerealni
ZAGREB - O visokim cijenama nekretnina i paradoksu da unatoč padu prometa cijene ne padaju, za središnji Dnevnik HRT-a govorio je dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK Boro Vujović.
EIB Grupa najavljuje projekte održivog stanovanja
STANOGRADNJA
EIB Grupa najavljuje projekte održivog stanovanja
BRUXELLES - Grupa Europske investicijske banke (EIB grupa) okupila je, po prvi put, više od 300 stručnjaka, kreatora politika i predstavnika iz institucija EU, općina i nacionalnih ministarstava kako bi povećali financijsku potporu za povećanje ponude pristupačnog i održivog stanovanja diljem Europe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE