GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Supernova Grupa širi se na rumunjsko tržište

Supernova Grupa širi se na rumunjsko tržište
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2020 / 13:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Supernova Grupa, međunarodna kompanija sa sjedištem u Grazu, nakon Hrvatske i Slovenije, ušla je i na rumunjsko tržište akvizicijom shopping centra Jupiter City u Pitesti. Riječ je o centru koji ima 45.000 m2 te više od 90 trgovina. Sklapanjem dogovora s Jupiter Grupom austrijska grupa nastavlja uspješno širenje u srednje-istočnoj Europi.

„Nakon širenja u Hrvatskoj i Sloveniji, Rumunjska je bila sljedeća država s veoma zanimljivim tržištem u kojem vidimo veliki potencijal za unapređenje i razvoj našeg brenda. Iako se nalazimo u izazovnim vremenima donosimo poslovne odluke od velike važnosti i vjerujemo u naš daljnji rast i razvoj brenda. U nadolazećem razdoblju plan nam je poboljšati postojeće ponude i proširiti Jupter City te tako našim korisnicima ponuditi najbolje korisničko iskustvo. Vjerujemo da će noviteti koje pripremamo biti prihvaćeni i prepoznati u Rumunjskoj, jednako kao i u ostalim zemljama u kojima uspješno poslujemo“, rekao je Markus Pinggera, direktor Supernove.

Supernova Grupa usmjerena je na razvoj i upravljanje komercijalnim nekretninama u Srednjoj i Istočnoj te zapadnoj Europi. Kompanija je aktivna na tržištima Austrije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, a trenutni portfelj tvrtke broji 77 nekretnina te bruto vrijednost imovine u iznosu većem od 1,5 milijardi eura.

U posljednjih pet godina Grupa je preuzimanjem postojećih, i izgradnjom novih shopping centara na području Hrvatske i Slovenije, preuzela vodeću poziciju po broju trgovačkih centara te ukupno iznajmljenoj površini u tim zemljama.

U Hrvatskoj, Supernova Grupa upravlja brendovima Supernova - Zagreb Buzin, Garden Mall, Colosseum, Slavonski Brod, Zadar, Šibenik, Koprivnica, Sisak East, Sisak West, Varaždin, Karlovac, Požega te zagrebačkim trgovačkim centrima Branimir mingle mall, Centar Kaptol i Cvjetni. Tijekom posljednje tri godine, kompanija je preuzela sedam trgovačkih centara te unatoč pandemiji koronavirusa ovo ljeto u lipnju uspješno otvorila novi centar u Požegi.

Grupa u Hrvatskoj zapošljava 6.700 ljudi u devet gradova na 15 trenutno aktivnih projekata, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 420 milijuna eura. Također, kompanija je u Sloveniji prošle godine preuzela 10 maloprodajnih nekretnina iz portfelja Mercatora i 11 trgovačkih centara Qlandia Centrice Real Estate GmbH, tvrtke američkog fonda Lone Star.

Supernova Grupa kontinuirano ulaže velike napore u povećanje kvalitete usluge, ponude i cjelokupne infrastrukture stečenih centara u Europi. Posljednju godinu uložili su značajna sredstva u marketinške aktivnosti i sve svoje centre objedinili pod istim vizualnim identitetom - brandom Supernova. Uz to, na svim tržištima na kojima posluje cilj kompanije je inteligentnim razvojem i strateškim akvizicijama, osigurati daljnji rast i istovremeno investirati u rastuća tržišta poput hotelskih nekretnina i obnovljivih izvora energije.

Tagovi: Supernova Grupa, Supernova, Jupiter City, Rumunjska
PROČITAJ I OVO
Nekretnine u Osijeku među najtraženijima
OSIJEK
Nekretnine u Osijeku među najtraženijima
OSIJEK - Osijek je jedan od gradova za čijim nekretninama na oglasniku Crozilla.com već uobičajeno vlada iznimno velika potražnja. Nekretnine su skuplje i traženije nego lani.
Raste prodaja građevinskog zemljišta u Srbiji
RAST
Raste prodaja građevinskog zemljišta u Srbiji
BEOGRAD-Čak 73 odsto više ugovora o prodaji građevinskog zemljišta sklopljeno je tokom maja ove godine u odnosu na maj prošle i pretprošle godi
Varteks sklopio predugovor o kupoprodaji zemljišta
ZEMLJIŠTE
Varteks sklopio predugovor o kupoprodaji zemljišta
VARAŽDIN - Varteks je izvijestio da je skolio Predugovor o kupoprodaji dijela nekretnine u Varaždinu, Zagrebačka 94.
Trebinje: Rastu cijene novih stanova
STANOVI
Trebinje: Rastu cijene novih stanova
TREBINJE - U ovoj godini u Trebinju najavljena je izgradnja deset stambenih objekata sa najmanje po 50 stanova, a povećanu gradnju prati i rast cijena.
Dana holdings: Sve poslove u Belorusiji dobili smo na tenderima
REAKCIJE
Dana holdings: Sve poslove u Belorusiji dobili smo na tenderima
BEOGRAD - Odavno se nagađa o saradnji kompanija povezanih sa porodicom Karić, kao i njihovim vezama sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE