GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Supernova Grupa širi se na rumunjsko tržište

Supernova Grupa širi se na rumunjsko tržište
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2020 / 13:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Supernova Grupa, međunarodna kompanija sa sjedištem u Grazu, nakon Hrvatske i Slovenije, ušla je i na rumunjsko tržište akvizicijom shopping centra Jupiter City u Pitesti. Riječ je o centru koji ima 45.000 m2 te više od 90 trgovina. Sklapanjem dogovora s Jupiter Grupom austrijska grupa nastavlja uspješno širenje u srednje-istočnoj Europi.

„Nakon širenja u Hrvatskoj i Sloveniji, Rumunjska je bila sljedeća država s veoma zanimljivim tržištem u kojem vidimo veliki potencijal za unapređenje i razvoj našeg brenda. Iako se nalazimo u izazovnim vremenima donosimo poslovne odluke od velike važnosti i vjerujemo u naš daljnji rast i razvoj brenda. U nadolazećem razdoblju plan nam je poboljšati postojeće ponude i proširiti Jupter City te tako našim korisnicima ponuditi najbolje korisničko iskustvo. Vjerujemo da će noviteti koje pripremamo biti prihvaćeni i prepoznati u Rumunjskoj, jednako kao i u ostalim zemljama u kojima uspješno poslujemo“, rekao je Markus Pinggera, direktor Supernove.

Supernova Grupa usmjerena je na razvoj i upravljanje komercijalnim nekretninama u Srednjoj i Istočnoj te zapadnoj Europi. Kompanija je aktivna na tržištima Austrije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, a trenutni portfelj tvrtke broji 77 nekretnina te bruto vrijednost imovine u iznosu većem od 1,5 milijardi eura.

U posljednjih pet godina Grupa je preuzimanjem postojećih, i izgradnjom novih shopping centara na području Hrvatske i Slovenije, preuzela vodeću poziciju po broju trgovačkih centara te ukupno iznajmljenoj površini u tim zemljama.

U Hrvatskoj, Supernova Grupa upravlja brendovima Supernova - Zagreb Buzin, Garden Mall, Colosseum, Slavonski Brod, Zadar, Šibenik, Koprivnica, Sisak East, Sisak West, Varaždin, Karlovac, Požega te zagrebačkim trgovačkim centrima Branimir mingle mall, Centar Kaptol i Cvjetni. Tijekom posljednje tri godine, kompanija je preuzela sedam trgovačkih centara te unatoč pandemiji koronavirusa ovo ljeto u lipnju uspješno otvorila novi centar u Požegi.

Grupa u Hrvatskoj zapošljava 6.700 ljudi u devet gradova na 15 trenutno aktivnih projekata, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 420 milijuna eura. Također, kompanija je u Sloveniji prošle godine preuzela 10 maloprodajnih nekretnina iz portfelja Mercatora i 11 trgovačkih centara Qlandia Centrice Real Estate GmbH, tvrtke američkog fonda Lone Star.

Supernova Grupa kontinuirano ulaže velike napore u povećanje kvalitete usluge, ponude i cjelokupne infrastrukture stečenih centara u Europi. Posljednju godinu uložili su značajna sredstva u marketinške aktivnosti i sve svoje centre objedinili pod istim vizualnim identitetom - brandom Supernova. Uz to, na svim tržištima na kojima posluje cilj kompanije je inteligentnim razvojem i strateškim akvizicijama, osigurati daljnji rast i istovremeno investirati u rastuća tržišta poput hotelskih nekretnina i obnovljivih izvora energije.

Tagovi: Supernova Grupa, Supernova, Jupiter City, Rumunjska
PROČITAJ I OVO
Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane
HOTELI
Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane
PULA - Arhitektonski studio 3LHD je u ime investitora Hotel Valkane d.o.o., predao zahtjev za lokacijsku dozvolu za gradnju hotela na području bivšeg napuštenog kamenoloma.
Boscarol od Žita kupio veliko zemljište u Ljubljani
SHOPPING
Boscarol od Žita kupio veliko zemljište u Ljubljani
LJUBLJANA - Pekarska tvrtka Žito, koja je u vlasništvu hrvatske kompanije Podravka, danas je s poduzetnikom Ivom Boscarolom zaključila prodaju gotovo deset hektara zemljišta u ljubljanskom BTC-u, stoji u poruci objavljenoj na internetskim stranicama tvrtke.
Vrijednost prodanih nekretnina lani iznosila 60,1 mlrd kn, skok za čak 50,1 posto
SKOK
Vrijednost prodanih nekretnina lani iznosila 60,1 mlrd kn, skok za čak 50,1 posto
ZAGREB - Na tržištu nekretnina u 2021. godini ostvareno je 133.997 kupoprodaja, što je u odnosu na 2020. godinu rast od 30 posto, pri čemu je ukupna vrijednost prodanih nekretnina iznosila 60,1 milijardu kuna, što je skok za visokih 50,1 posto, istaknuto je u petak na stručnom skupu "Tržište nekretnina Republike Hrvatske".
Britanskom tržištu nekretnina prijeti urušavanje
PRIJETNJE
Britanskom tržištu nekretnina prijeti urušavanje
LONDON - Nakon današnje intervencije Bank of Englend, dio analitičara smatra da su britanska financijska tržišta ušla u vrlo opasne vode
Prosječna cijena oranica u 2021. porasla 1.665 kuna po hektaru
RAST
Prosječna cijena oranica u 2021. porasla 1.665 kuna po hektaru
ZAGREB - Prosječna cijena kupljenih oranica u Hrvatskoj prošle je godine iznosila 27.595 kuna za hektar, što je 1.665 kuna više nego u godini ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE