GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Grad neće financirati ni rušenje starog ni izgradnju novog maksimirskog stadiona

Tomašević: Grad neće financirati ni rušenje starog ni izgradnju novog maksimirskog stadiona
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2022 / 13:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević položio je kamen temeljac obilježivši tako početak radova na dogradnji Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom, a nakon toga održao je redovitu press konferenciju.

'Drago mi je da ovaj projekt ide dalje i da bi trebao biti završen u 12 mjeseci. Novac smo osigurali, tako da radovi mogu ići dalje. Ova škola imat će i novu sportsku dvoranu, igralište za nogomet i rukomet, različite sadržaje, nova parkirna mjesta, u svakom smislu će se podići standard, ali i kvaliteta života u ovom dijelu grada, jer su škole centri društvene zajednice i različiti sadržaji događaju se u njima', rekao je Tomašević prije polaganja kamena temeljca.

Kazao je da je vrijednost investicije za dogradnju Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom 35 milijuna kuna s PDV-om.

Otkrio je pritom i tko će biti nova glasnogovornica Grada Zagreba, odnosno gradske uprave. 'Putem javnog natječaja izabrali smo Dinku Živalj. Ona je stručnjakinja za komunikaciju, odnose s javnošću, ima preko 20 godina iskustva suradnje s medijima. Bila je voditeljica i glasnogovornica predstavnika EU-a na Kosovu. Bila je savjetnica ministra za regionalni razvoj, glasnogovornica Vijeća za regionalnu suradnju, voditeljica ureda za odnose s javnošću misija OSS-a u Hrvatskoj i Albaniji', pobrojao je Tomašević.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet objasnio je što će sve postići dogradnjom škole te je kazao da će to podići kvalitetu obrazovnog procesa i ukinuti trosmjensku nastavu. 'Odgojno-obrazovni sloj infrastrukture nam je važan. Nastojimo u tom smislu raditi i dalje. Jučer smo otvorili za predmetnu nastavu Osnovnu školu Miroslava Krleže na Kaptolu. To je prva od 13 cjelovitih obnova nakon potresa', kazao je.

Korlaet je kazao da im je u planu gradnja dječjeg vrtića na Malešnici te je u tijeku ishođenje građevinske dozvole za projekt. Sprema se, kazao je, izgradnja dječjeg vrtića s 10 odgojnih skupina i osnovne škole za 560 učenika, također na području Malešnice.

Rekao je i da će se tijekom 2022. izgraditi četiri vrtića u Kašini, Odranskom Obrežju, Žitnjaku i Ivanjoj Reki. Pobrojao je i na kojim će se školama vršiti radovi, a koje će se graditi.

Tomašević je na upit novinara komentirao sastanak s Upravom GNK Dinamo. 'Najavio sam sastanak s upravom Dinama. I on se dogodio. Bio je konstruktivan. Raspravili smo o različitim modelima, jedan je i gradnja. Raspravili smo i različite modela financiranja. Gledamo modele koji neće opteretiti ni kunu gradski proračun, iz gradskog proračuna se neće financirati ni rušenje starog ni izgradnja novog', kazao je Tomašević, no nije želio iznositi detalje jer želi da zasad sve ostane između Grada i Dinama. 'Razgovori su još u ranoj fazi', dodao je.

Krajem mjeseca trebali bi se ponovno sastati. 'Imat ćemo neku ubrzanu dinamiku. Ne može se to riješiti preko noći. Govorimo o problemu koji je stajao dva desetljeća. U interesu nam je da pronađemo rješenje', rekao je gradonačelnik.

Na pitanje o Ciboni Tomašević je rekao kako je revizija pokazala da je u klubu bilo dvostrukog financiranja u iznosu od oko milijun kuna. 'Uočene su nepravilnosti, uočila ih je i njihova interna revizija, to se sada rješava. Vidjet ćemo što to znači za budućnost Cibone. Nama je ključno da svaka kuna koja iz gradskog proračuna ide u bilo koji sportski klub bude namjenski potrošena', kazao je.


Fotografija: Igor Kralj, Pixsell

Tagovi: Tomislav Tomašević, stadion Dinama, stadion Maksimir
PROČITAJ I OVO
Slovenski nekretninski poduzetnik kupio Hoto Business Tower
KUPOVINA
Slovenski nekretninski poduzetnik kupio Hoto Business Tower
ZAGREB - S IMMO AG, tvrtka kćer CPI Property Gruop-e, prodala je Hoto Business Tower slovenskom poduzetniku Mihi Ažmanu. To je već četvrta uredska nekretnina koju je u Hrvatskoj u kratkom razdoblju prodala CPI Property Group.
Snažan rast obujma građevinskih radova u prvih pet mjeseci
GRAĐEVINA
Snažan rast obujma građevinskih radova u prvih pet mjeseci

ANALIZA - Prema privremenim podacima DZS-a, u svibnju su, prema kalendarski prilagođenim indeksima, nastavljene pozitivne godišnje stope rasta obujma građevinskih radova, koje kontinuirano traju od lipnja 2020.

Vujović: Vlasnici polovnih stanova su često nerealni
TRŽIŠTE NEKRETNINA
Vujović: Vlasnici polovnih stanova su često nerealni
ZAGREB - O visokim cijenama nekretnina i paradoksu da unatoč padu prometa cijene ne padaju, za središnji Dnevnik HRT-a govorio je dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK Boro Vujović.
EIB Grupa najavljuje projekte održivog stanovanja
STANOGRADNJA
EIB Grupa najavljuje projekte održivog stanovanja
BRUXELLES - Grupa Europske investicijske banke (EIB grupa) okupila je, po prvi put, više od 300 stručnjaka, kreatora politika i predstavnika iz institucija EU, općina i nacionalnih ministarstava kako bi povećali financijsku potporu za povećanje ponude pristupačnog i održivog stanovanja diljem Europe.
Njemačka stanogradnja tone sve dublje
LOŠ TREND
Njemačka stanogradnja tone sve dublje
BERLIN - Njemačka stanogradnja nikako ne izlazi iz dubokog zastoja - statistika od četvrtka pokazuje da broj zahtjeva za gradnju tone i moguće je da će godina biti rekordno niska.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE