GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Grad neće financirati ni rušenje starog ni izgradnju novog maksimirskog stadiona

Tomašević: Grad neće financirati ni rušenje starog ni izgradnju novog maksimirskog stadiona
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2022 / 13:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević položio je kamen temeljac obilježivši tako početak radova na dogradnji Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom, a nakon toga održao je redovitu press konferenciju.

'Drago mi je da ovaj projekt ide dalje i da bi trebao biti završen u 12 mjeseci. Novac smo osigurali, tako da radovi mogu ići dalje. Ova škola imat će i novu sportsku dvoranu, igralište za nogomet i rukomet, različite sadržaje, nova parkirna mjesta, u svakom smislu će se podići standard, ali i kvaliteta života u ovom dijelu grada, jer su škole centri društvene zajednice i različiti sadržaji događaju se u njima', rekao je Tomašević prije polaganja kamena temeljca.

Kazao je da je vrijednost investicije za dogradnju Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom 35 milijuna kuna s PDV-om.

Otkrio je pritom i tko će biti nova glasnogovornica Grada Zagreba, odnosno gradske uprave. 'Putem javnog natječaja izabrali smo Dinku Živalj. Ona je stručnjakinja za komunikaciju, odnose s javnošću, ima preko 20 godina iskustva suradnje s medijima. Bila je voditeljica i glasnogovornica predstavnika EU-a na Kosovu. Bila je savjetnica ministra za regionalni razvoj, glasnogovornica Vijeća za regionalnu suradnju, voditeljica ureda za odnose s javnošću misija OSS-a u Hrvatskoj i Albaniji', pobrojao je Tomašević.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet objasnio je što će sve postići dogradnjom škole te je kazao da će to podići kvalitetu obrazovnog procesa i ukinuti trosmjensku nastavu. 'Odgojno-obrazovni sloj infrastrukture nam je važan. Nastojimo u tom smislu raditi i dalje. Jučer smo otvorili za predmetnu nastavu Osnovnu školu Miroslava Krleže na Kaptolu. To je prva od 13 cjelovitih obnova nakon potresa', kazao je.

Korlaet je kazao da im je u planu gradnja dječjeg vrtića na Malešnici te je u tijeku ishođenje građevinske dozvole za projekt. Sprema se, kazao je, izgradnja dječjeg vrtića s 10 odgojnih skupina i osnovne škole za 560 učenika, također na području Malešnice.

Rekao je i da će se tijekom 2022. izgraditi četiri vrtića u Kašini, Odranskom Obrežju, Žitnjaku i Ivanjoj Reki. Pobrojao je i na kojim će se školama vršiti radovi, a koje će se graditi.

Tomašević je na upit novinara komentirao sastanak s Upravom GNK Dinamo. 'Najavio sam sastanak s upravom Dinama. I on se dogodio. Bio je konstruktivan. Raspravili smo o različitim modelima, jedan je i gradnja. Raspravili smo i različite modela financiranja. Gledamo modele koji neće opteretiti ni kunu gradski proračun, iz gradskog proračuna se neće financirati ni rušenje starog ni izgradnja novog', kazao je Tomašević, no nije želio iznositi detalje jer želi da zasad sve ostane između Grada i Dinama. 'Razgovori su još u ranoj fazi', dodao je.

Krajem mjeseca trebali bi se ponovno sastati. 'Imat ćemo neku ubrzanu dinamiku. Ne može se to riješiti preko noći. Govorimo o problemu koji je stajao dva desetljeća. U interesu nam je da pronađemo rješenje', rekao je gradonačelnik.

Na pitanje o Ciboni Tomašević je rekao kako je revizija pokazala da je u klubu bilo dvostrukog financiranja u iznosu od oko milijun kuna. 'Uočene su nepravilnosti, uočila ih je i njihova interna revizija, to se sada rješava. Vidjet ćemo što to znači za budućnost Cibone. Nama je ključno da svaka kuna koja iz gradskog proračuna ide u bilo koji sportski klub bude namjenski potrošena', kazao je.


Fotografija: Igor Kralj, Pixsell

Tagovi: Tomislav Tomašević, stadion Dinama, stadion Maksimir
PROČITAJ I OVO
BiH: Rast broja izgrađenih stanova, ali i prodaje
STANOGRADNJA
BiH: Rast broja izgrađenih stanova, ali i prodaje
SARAJEVO - Stanogradnja na jenjava u Bosni i Hercegovini uprkos visokoj inflaciji i skoku cijena građevinskog materijala.
Izraelski investitor zaključio kupovinu Delta City Malla Podgorica
FINALIZACIJA
Izraelski investitor zaključio kupovinu Delta City Malla Podgorica
PODGORICA - Izraelska tvrtka BIG Shopping Centers završila je akviziciju Delta City Mall Podgorica u Crnoj Gori za 95 miliona eura.
U planu rekonstrukcija Ušće šoping centra
PLANOVI
U planu rekonstrukcija Ušće šoping centra
BEOGRAD - Kompanija MPC Properties priprema projekat rekonstrukcije šoping centra Ušće, koji će, kako se navodi, funkcionalno obogatiti ponudu i osvežiti vizuelni karakter objekta, piše portal Beobuild.
Cijene stanova mogle bi odletjeti u nebo zbog nove direktive EU
REGULATIVA
Cijene stanova mogle bi odletjeti u nebo zbog nove direktive EU
ZAGREB - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno nam je iz više izvora u graditeljskoj branši.
Otvoren preuređeni Centar Kaptol
NOVO RUHO
Otvoren preuređeni Centar Kaptol
ZAGREB - Nakon nešto više od dvije godine radova na rekonstrukciji i preuređenja u investiciji vrijednoj oko 15 milijuna eura, sinoć je predstavljeno novo, osvježeno izdanje Centra Kaptol, prvog premium lifestyle i shopping centra u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE