GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tommy preuređuje Vilu Rosinu na Bačvicama i do nje gradi još jedan hotel

Tommy preuređuje Vilu Rosinu na Bačvicama i do nje gradi još jedan hotel
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2021 / 09:45
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
SPLIT - Prema podacima s Informacijskog sustava prostornog uređenja (ISPU) koji na svojim stranicama vodi Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, "Tommy grupa" u vlasništvu Tomislava Mamića, predala je kompletnu dokumentaciju za izmjenu i dopunu građevinske dozvole za izgradnju velikog hotela i preuređenje Vile Rosina na Bačvicama.

Zahtjev za izmjenu i dopunu građevinske dozvole podnijet je 29. prosinca 2020. godine, a kompletna dokumentacija (to se službeno zove uredan zahtjev) je gradskom upravnom odjelu koji izdaje građevinske dozvole dostavljena 3. veljače 2021. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Što se namjerava graditi na Bačvicama? Prema podacima koji su službeno dostupni na ISPU, izmjena građevinske dozvole traži se za hotel koji će imati dvije podrumske etaže, suteren, prizemlje i četiri kata, 71 smještajnu jedinicu te lobby, recepciju, kongresni dio, kuhinju, restoran, piano bar i wellness.

Pored toga, imat će vanjski i unutarnji bazen sa servisnim prostorima te 50 parkirnih mjesta u podrumskoj etaži. Prema planiranim gabaritima, na Bačvicama bi se tako pojavio još jedan hotel koji bi u tlocrtu bio veći od hotela "Park".

Projektant ovog zahvata je arhitekt Jurica Jelavić. On je zajedno s Damirom Rakom i Sanjom Radovniković pobijedio na natječaju koji je za ovo područje 2009. godine, prije nego što je izabran za gradonačelnika, organizirao Željko Kerum.

Naime, prvi kupac terena i Vile Rosina bio je Kerum, koji je nekretnine koju godinu kasnije prodao Marini Wallner, da bi ih ona potom prodala Tomislavu Mamiću.

Izmjena građevinske dozvole je u postupku, čeka se odobrenje od gradske uprave, a Jelavić kaže kako se ovim projekt vraća na početak, odnosno na koncept kakav je bio zamišljen natječajem iz 2009. godine.

– Izvorno je to trebao biti hotel visoke kategorije koji bi kao "paspartu" ovijao Vilu Rosinu. No kasnije je došlo do izmjena projekta, sada ga vraćamo po želji investitora na ponovnu namjenu hotela – objašnjava Jelavić.

Radi se o tome da je nekadašnja vlasnica Marina Wallner pokušala pretvoriti hotelsku namjenu u apartmane, ali joj to nije prošlo. Na koncu je Wallnerova projekt i zemljište prodala "Tommyju".

Tagovi: Tommy, Vila Rosina, Tomislav Mamić, Jurica Jelavić, Željko Kerum
PROČITAJ I OVO
Lidl planira gradnju velikog logističkog centra u Lapovu
PLANOVI
Lidl planira gradnju velikog logističkog centra u Lapovu
BEOGRAD – Lidl Srbija planira u narednim mesecima da započne gradnju logističkog centra u Lapovu, potvrđeno je danas Tanjugu u toj kompaniji.
Najskuplji kvadrat lane prodat za 9.632 evra u Beogradu na vodi
TRŽIŠTE NEKRETNINA
Najskuplji kvadrat lane prodat za 9.632 evra u Beogradu na vodi
BEOGRAD – U Srbiji je prošle godine prodato nekretnina u vrednosti oko 4,2 milijarde evra, što je bez obzira na kovid pandemiju više nego u prethodne tri godine, a najskuplji kvadrat stana prodat je za 9.632 evra u Beogradu na vodi, objavio je Republički geodetski zavod.
Zagreb: Cijene u starogradnji postale neosnovano visoke
TRENDOVI
Zagreb: Cijene u starogradnji postale neosnovano visoke
ZAGREB - Previsokim cijenama pridonosila je i činjenica da u Hrvatskoj ne postoji javno dostupan izvor realiziranih cijena, pa su prodavatelji cijene formirali uspoređujući se s drugim oglasima na nekretninskim tražilicama, koji predstavljaju želje, a ne realnost.
Crnogorsko tržište nekretnina u velikom padu
OŠTAR PAD
Crnogorsko tržište nekretnina u velikom padu
PODGORICA - Crnogorsko tržište nekretnina je od marta prošle godine i pojave koronavirusa u Crnoj Gori u velikom padu, a većina građevinskih investitora i predstavnika agencija za nekretnine tvrdi da ni početkom ove nije došlo do oporavka.
Ranilović: Državne subvencije ipak utječu na rast cijene nekretnina
HGK
Ranilović: Državne subvencije ipak utječu na rast cijene nekretnina
ZAGREB - Tržište nekretnina u Hrvatskoj u 2020. zadržalo je neke trendove započete u 2019. godini, ali su pandemija i potres bitno utjecali na dinamiku, a nekretnine su i dalje poželjna investicija u nestabilnim vremenima, istaknuto je na sjednici predsjedništva Udruženja poslovanja nekretninama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE