GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U kolovozu 8,9 posto više građevinskih dozvola nego lani

U kolovozu 8,9 posto više građevinskih dozvola nego lani
GRAĐEVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2021 / 12:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Hrvatskoj su u kolovozu izdane 804 građevinske dozvole, što je 8,9 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, objavio je u utorak Državni zavod za statistiku (DZS).

Prema vrstama građevina, 89,4 posto ili 719 dozvola izdano je za zgrade, a 10,6 posto ili 85 dozvola za ostale građevine.

Na godišnjoj je razini broj građevinskih dozvola za zgrade u kolovozu bio veći za 15 posto, dok je za ostale zgrade bio manji za 24,8 posto.

Dozvolama izdanima u kolovozu predviđena je vrijednost radova od 2,76 milijardi kuna, pri čemu se 1,87 milijardi odnosi na zgrade, a 893 milijun kuna na ostale građevine.

Pritom je vrijednost radova na zgradama povećana za 19,4 posto na godišnjoj razini, a ostalih građevina za 76,7 posto.

Prema vrstama radova, u kolovozu su 622 dozvole, ili 77,4 posto svih, izdane za novogradnju, a 22,6 posto ili 182 dozvole za rekonstrukcije.

Izdanim građevinskim dozvolama u kolovozu je predviđena gradnja 1.298 stanova, što je 9,6 posto više nego u istom lanjskom mjesecu.

U prvih osam mjeseci ove godine izdane su ukupno 6.762 građevinske dozvole, što je rast od 18,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Predviđena vrijednost radova iznosi 20,7 milijardi kuna, od čega se oko 15,15 milijardi odnosi na zgrade, a oko 5,55 milijardi na ostale građevine.

Prema vrstama građevina, 5.689 dozvola je izdano za zgrade, što je 20,2 posto više nego u istom razdoblju lani, a 1.073 za ostale građevine, što je rast od 9,2 posto.

Prema izdanim građevinskim dozvolama, u prvih osam mjeseci ove godine predviđena je gradnja 10.636 stanova, što je 25,5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Tagovi: građevinski radovi, građevinarstvo, tržište nekretnina, građevinske dozvole
PROČITAJ I OVO
Kolovoz je bio petnaesti uzastopni mjesec rasta obujma građevinskih radova
RAST
Kolovoz je bio petnaesti uzastopni mjesec rasta obujma građevinskih radova
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u kolovozu bio je 10,8 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u odnosu na srpanj veći za 3,7 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
FBI pretražuje nekretnine povezane s Deripaskom
ISTRAGA
FBI pretražuje nekretnine povezane s Deripaskom
ZAGREB - Agenti FBI-a pretražuju nekretnine u Americi povezane s ruskim multimilijarderom Olegom Deripaskom, prenijele su u utorak agencije.
Fond za zaštitu okoliša: Zbog tehničkih poteškoća sustav ePrijave nije dostupan
PROBLEMI
Fond za zaštitu okoliša: Zbog tehničkih poteškoća sustav ePrijave nije dostupan
ZAGREB - Iz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u četvrtak su izvijestili da ima tehničkih poteškoća sa zaprimanjem prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća koje je trebalo početi jutros te su se ispričali građanima što sustav ePrijave nije dostupan.
Istarska županija postala vlasnik domova za starije u Puli, Novigradu i Raši
DOMOVI
Istarska županija postala vlasnik domova za starije u Puli, Novigradu i Raši
PULA - Svečanim potpisivanjem ugovora o prijenosu prava (su)vlasništva, koji su potpisali istarski župan Boris Miletić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar, Istarska županija u utorak je postala vlasnik triju domova za starije u Puli, Novigradu i Raši, čiji je i osnivač.
Cijene stambenih objekata 6,5 posto više nego lani
TREND
Cijene stambenih objekata 6,5 posto više nego lani
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u drugom tromjesečju ove godine bile su za 6,5 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE