GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U rujnu 9,6 posto manje izdanih građevinskih dozvola

U rujnu 9,6 posto manje izdanih građevinskih dozvola
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2021 / 12:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Hrvatskoj su u rujnu izdane 932 građevinske dozvole, što je 9,6 posto manje nego u rujnu prošle godine, objavio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

Prema vrstama građevina, 88,1 posto ili 821 dozvola u rujnu je izdano za zgrade, a 11,9 posto ili 111 dozvola za ostale građevine.

Na godišnjoj je razini broj građevinskih dozvola za zgrade manji za 6,5 posto, dok je za ostale građevine manji za 10,5 posto.

Dozvolama izdanima u rujnu predviđena je vrijednost radova od 2,2 milijardi kuna, što je za 34,8 posto manje nego u rujnu 2020. kada je vrijednost radova iznosila 3,4 milijarde kuna.

Prema vrstama radova u rujnu je 77,5 posto ili 772 dozvola izdano za novogradnju, a 22,5 posto ili 210 dozvola za rekonstrukcije.

Izdanim građevinskim dozvolama u rujnu predviđena je gradnja 1.287 stanova, što je 13,9 posto manje nego u rujnu lani, kada je predviđena gradnja 1.495 stanova.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci izdane su 7.694 građevinske dozvole, što je rast od 14 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Predviđena vrijednost radova iznosi 22,9 milijardi kuna, što je 16,2 posto više nego u prvih devet mjeseci 2020. godine.

Prema vrstama građevina, 6.510 dozvola je izdano za zgrade, što je 16 posto više nego u istom razdoblju lani, a 1.184 za ostale građevine, što je rast od 4,2 posto.

Prema izdanim građevinskim dozvolama u prvih devet mjeseci predviđena je gradnja 11.923 stanova, što je 19,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Tagovi: građevinske dozvole, građevinarstvo, stambene zgrade
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE