GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Srbiji u februaru 85 odsto nekretnina kupljeno za gotovinu

U Srbiji u februaru 85 odsto nekretnina kupljeno za gotovinu
GOTOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2021 / 18:32
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD – Republičkom geodetskom zavodu je u februaru ove godine dostavljeno 11.670 ugovora o prometu nepokretnosti, što je za 17,6 odsto više u odnosu na januar i 10,9 odsto više u odnosu na februar prošle godine, saopštio je danas taj zavod.

Dominantan način plaćanja u prometu nepokretnosti u februaru 2021. godine bio je gotovinski i to u 85 odsto realizovanih prometa.

Količina novca na tržištu u februaru 2021. godine na nivou Srbije iznosila je oko 401,2 miliona evra, pri čemu je tržište nepokretnosti u Gradu Beogradu činilo udeo od 49 odsto.

Na nivou većih gradova, najveće povećanje u obimu prometa u februaru 2021. u odnosu na prethodni mesec bilo je u Kragujevcu – 57,6 odsto, zatim u Beogradu – 25 odsto, Nišu – 22,8 odsto i Novom Sadu – 22,2 odsto.

Kako je saopšteno, u odnosu na januar 2021. godine, obim prometa u februaru 2021. na nivou Republike bio je veći za 22,4 odsto, a porast od preko 20 odsto zabeležen je u svim regionima i u Beogradu je iznosio 25 odsto, u južnoj i istočnoj Srbiji 24,8 odsto, Šumadiji i zapadnoj Srbiji 21,7 odsto i Vojvodini 20,3 odsto.

U februaru 2021. godine zabeležen je porast učešća finansiranja prometa stanova iz kreditnih sredstava za šest odsto u odnosu na februar 2020. godine.

U poređenju sa februarom 2020. godine, promet zemljišta povećan je za 22,5 odsto, pri čemu je obim prometa građevinskog zemljišta povećan za 54 odsto, a poljoprivrednog smanjen za 5,7 odsto.

U odnosu na januar 2021. godine promet zemljišta je veći za 28,5 odsto, pri čemu je promet građevinskog zemljišta veći za 29,6 odsto, a poljoprivrednog za 23,2 odsto.

Broj prometa u februaru 2021. u odnosu na februar 2020. godine na nivou Republike bio je veći za 15,9 odsto.

Tagovi: nekretnine, tržište nekretnina, nepokretnosti, Beograd, Vojvodina, građevinsko zemljište
PROČITAJ I OVO
Korona u Puli dovela do rasta cijena nekretnina
PARADOKSI
Korona u Puli dovela do rasta cijena nekretnina
PULA - Usprkos pandemiji koronavirusa u Puli se grade novi stanovi na sve strane, između ostalog i na vrlo atraktivnim lokacijama, a cijene ne samo da ne padaju, nego rastu.
RGZ: Promet nekretnina veći za četvrtinu, novca više za 40%
RAST
RGZ: Promet nekretnina veći za četvrtinu, novca više za 40%
BEOGRAD – Na tržištu nepokretnosti Srbije tokom marta zabeležen obim prometa za četvrtinu veći nego u februaru, a vrednost sklopljenih ugovora je veća za skoro 40 procenata, saopštio je danas Republički geodetski zavod (RGZ).
Lidl u Sjevernoj Makedoniji gradi logistički centar
INVESTICIJE
Lidl u Sjevernoj Makedoniji gradi logistički centar
SKOPLJE - Premijer Republike Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, zajedno sa ministrom saobraćaja i veza Blagojem Bočvarskim i gradonačelnikom grada Skoplja Petreom Šilegovom, održao je sastanak u Vladi sa rukovodstvom renomirane nemačke kompanije "Lidl".
City Plaza od Migrosa kupila trgovački lanac Ramstore u Skoplju
SHOPPING
City Plaza od Migrosa kupila trgovački lanac Ramstore u Skoplju
SKOPLJE - Sjevernomakedonska kompanija City Plaza kupila je trgovački lanac Ramstore, koji je bio dio turskog Migrosa, a sada se zove Ramstore Makedonija.
APN u tjedan dana zaprimio 1.453 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita
SUBVENCIJE
APN u tjedan dana zaprimio 1.453 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita

ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u utorak je objavila da je u najnovijem krugu zaprimanja zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita već zaprimila 1453 zahtjeva.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE