GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju

Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2020 / 19:47
Autor: SEEbiz / Glas Istre
UMAG - Nakon više od dvije godine otkako je bio na prodaju, umaški hotel Kristal je pronašao najpovoljnijeg kupca.

Na trećoj elektronskoj dražbi koju je provodila Financijska agencija, ponuditelj, trgovačko društvo Tikar d.o.o. iz Zagreba je za hotel dao najpovoljniju ponudu u iznosu od 22,8 milijuna kuna, doznaje Glas Istre od stečajnog upravitelja Dražena Ezgete iz Poreča.

Utvrđena vrijednost cijelog predmeta prodaje bila je 91,4 milijuna kuna. To je podrazumijevalo vrijednost nekretnine u iznosu od 89 milijuna kuna, te vrijednost pokretnina u iznosu od 2,4 milijuna kuna.

Na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi hotel se nije se mogao prodati ispod tog iznosa, a u drugoj dražbi nekretnine se nisu mogle prodati ispod polovice tog iznosa. Na trećoj, ujedno zadnjoj dražbi, koja je započela 14. kolovoza ove godine nekretnine se nisu mogle prodati ispod iznosa od 22,8 milijuna kuna što je ujedno bila i početna cijena za nadmetanje.

Valja istaknuti da je tvrtka Tikar od lipnja 2016. prvi hipotekarni vjerovnik na hotelu Kristal, tj. ustupljeno im je založno pravo na nekretninama jer su Ugovorom obavili prodaju i prijenos tražbine od 3,3 milijuna eura kojega je do tada imala HYPO banka na nekretninama od 2004. godine.

Iako je koncem prošle godine Ezgeta prije početka javne elektroničke dražbe kazao da je zanimanje za kupnju hotela pokazalo oko stotinjak interesenata, očito je na kraju najbolji, jedini ponuditelj bila tvrtka Tikar, kao prvi hipotekarni vjerovnik, pa nisu ponudili ni lipu više od minimalnog početnog iznosa.

Tvrtka TIKAR d.o.o. ima tri vlasnika, od čega su 51 posto temeljnog kapitala financirali vlasnici iz Slovačke, a 49 posto, treći vlasnik iz Hrvatske, Franjo Herceg iz Zagreba, jedan od članova uprave tvrtke.

Hotel Kristal u svom je sastavu imao i veliki kasino (HIT Gorica) koji je već šest godina zatvoren. Njegovim bi se otvaranjem mogao vratiti život u zapušteni dio povijesne jezgre grada i time znatno pridonijeti gospodarskom razvoju Umaga.

Tagovi: Umag, Hotel Kristal, TIKAR d.o.o.,, Hypo Alpe-Adria banka, Addiko banka
PROČITAJ I OVO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
ENORMNO
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
BERLIN - Pad stanogradnje u Njemačkoj mogao bi omesti oporavak gospodarstva i produbiti političke podjele, upozorile su u četvrtak udruge građevinskih tvrtki, zatraživši od vlade 23 milijarde eura kako bi se riješila stambena kriza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE