GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju

Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2020 / 19:47
Autor: SEEbiz / Glas Istre
UMAG - Nakon više od dvije godine otkako je bio na prodaju, umaški hotel Kristal je pronašao najpovoljnijeg kupca.

Na trećoj elektronskoj dražbi koju je provodila Financijska agencija, ponuditelj, trgovačko društvo Tikar d.o.o. iz Zagreba je za hotel dao najpovoljniju ponudu u iznosu od 22,8 milijuna kuna, doznaje Glas Istre od stečajnog upravitelja Dražena Ezgete iz Poreča.

Utvrđena vrijednost cijelog predmeta prodaje bila je 91,4 milijuna kuna. To je podrazumijevalo vrijednost nekretnine u iznosu od 89 milijuna kuna, te vrijednost pokretnina u iznosu od 2,4 milijuna kuna.

Na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi hotel se nije se mogao prodati ispod tog iznosa, a u drugoj dražbi nekretnine se nisu mogle prodati ispod polovice tog iznosa. Na trećoj, ujedno zadnjoj dražbi, koja je započela 14. kolovoza ove godine nekretnine se nisu mogle prodati ispod iznosa od 22,8 milijuna kuna što je ujedno bila i početna cijena za nadmetanje.

Valja istaknuti da je tvrtka Tikar od lipnja 2016. prvi hipotekarni vjerovnik na hotelu Kristal, tj. ustupljeno im je založno pravo na nekretninama jer su Ugovorom obavili prodaju i prijenos tražbine od 3,3 milijuna eura kojega je do tada imala HYPO banka na nekretninama od 2004. godine.

Iako je koncem prošle godine Ezgeta prije početka javne elektroničke dražbe kazao da je zanimanje za kupnju hotela pokazalo oko stotinjak interesenata, očito je na kraju najbolji, jedini ponuditelj bila tvrtka Tikar, kao prvi hipotekarni vjerovnik, pa nisu ponudili ni lipu više od minimalnog početnog iznosa.

Tvrtka TIKAR d.o.o. ima tri vlasnika, od čega su 51 posto temeljnog kapitala financirali vlasnici iz Slovačke, a 49 posto, treći vlasnik iz Hrvatske, Franjo Herceg iz Zagreba, jedan od članova uprave tvrtke.

Hotel Kristal u svom je sastavu imao i veliki kasino (HIT Gorica) koji je već šest godina zatvoren. Njegovim bi se otvaranjem mogao vratiti život u zapušteni dio povijesne jezgre grada i time znatno pridonijeti gospodarskom razvoju Umaga.

Tagovi: Umag, Hotel Kristal, TIKAR d.o.o.,, Hypo Alpe-Adria banka, Addiko banka
PROČITAJ I OVO
Evergrande izbjegao bankrot, dogovorio se s investitorima
OBVEZNICE
Evergrande izbjegao bankrot, dogovorio se s investitorima
ŠANGAJ - Hengda Real Estate Group, glavna podružnica Evergrande grupe, u priopćenju je navela kako će platiti kamatni kupon na obveznicu koja dospijeva u rujnu 2025.
Obujam građevinskih radova porastao 14. mjesec za redom na godišnjoj razini
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova porastao 14. mjesec za redom na godišnjoj razini
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u srpnju je bio 6,5 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u odnosu na lipanj manji za 4,9 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Javni naručitelji revidirat će ugovore s građevinarima zbog poskupljenja materijala
REVIZIJA
Javni naručitelji revidirat će ugovore s građevinarima zbog poskupljenja materijala
ZAGREB - Država će javnim naručiteljima građevinskih radova preporučiti dopune ugovora, ako su građevinarima ulazni troškovi zbog rasta cijena materijala i sirovina porasli za više od deset posto, najavio je u ponedjeljak ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.
Zgrada Hrvatskog Sabora ide u obnovu
OBNOVA
Zgrada Hrvatskog Sabora ide u obnovu
ZAGREB - Obnavljat će se zgrada Hrvatskog sabora, koja ima status zaštićenog kulturnog dobra i koja je značajno oštećena u zagrebačkom potresu, potvrđeno je Hini iz Sabora. Zbog postupaka koje prethodno treba provesti iz Sabora nisu mogli precizirati koliko će obnova trajati.
Global Times: Prezaduženi Evergrande ne bi trebao računati na pomoć Pekinga
ZADUŽENOST
Global Times: Prezaduženi Evergrande ne bi trebao računati na pomoć Pekinga
HONG KONG - Prezadužena kineska tvrtka za razvoj nekretnina Evergrande Group ne bi trebala očekivati pomoć vlade, računajući da je prevelika da bi se dopustila njezina propasti, upozorio je glavni urednik kineskih državnih novina Global Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE