GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Upravitelj prikuplja ponude za upravnu zgradu Adria Airwaysa

Upravitelj prikuplja ponude za upravnu zgradu Adria Airwaysa
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 10:37
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Stečajni upravitelj Adrie Airways, Janez Pustatičnik, objavio je poziv za javno obvezujuće prikupljanje ponuda za upravnu zgradu propalog zračnog prijevoznika s pripadajućim zemljištem.

Početnu cijenu postavio je na 4,1 milijun eura (bez PDV-a), a rok za predaju ponuda je 30. lipnja, stoji u najavi na Ajpesu.

Upravna zgrada na Brniku sa svojim zemljištem najvrjednija je imovina Adrie Airways koja je bankrotirala u jesen 2019. godine. Stečajna masa tvrtke procijenjena je na oko 6,2 milijuna eura u izvješću o otvaranju. Poslovna zgrada Adria Airways sagrađena je 2009. godine, ima četiri kata i 4395 četvornih metara neto prostora. Ima urede, učionice, skladište i parkirna mjesta. Ostalo predstavlja zemljište oko zgrade i ograđeno parkiralište.

Ponuditelji za upravnu zgradu Adria Airways moraju uplatiti polog od 205.000 EUR do kraja lipnja ili predati bankovnu garanciju za taj iznos koja vrijedi do 31. prosinca ove godine. Ako više ponuditelja nudi istu cijenu, odabrat će se onaj koji ponudi kraći rok plaćanja; to ne može biti dulje od tri mjeseca od sklapanja ugovora. Inače će to morati odobriti sud.

Prema prethodnom dogovoru, stečajni upravitelj ponuditeljima će omogućiti i pregled imovine na prodaju. Ako zbog epidemioloških uvjeta nije moguće posjetiti, rok za predaju ponuda će se produžiti. Upravitelj će obavijestiti sve ponuditelje o ishodu javnog nadmetanja u roku od 15 dana nakon isteka roka za podnošenje ponuda, prema pozivu za prikupljanje obvezujućih ponuda.

Do sada je stečajni upravnik prodao Adrijin certifikat o letu, koji je na aukciji za 45.000 eura kupio poduzetnik Izet Rastoder, brend Adria Airways, koji je u ruke inozemnog ponuđača pao za 33.000 eura, i kupio Adrijin Institut za letačku školu za Ustavna regulativa i ljudska prava, u vlasništvu Petera Jambreka, odvjetnika i predsjednika odbora Novoga sveučilišta.

Fotografija: Delo

Tagovi: Adria Airways, Janez Pustatičnik, Izet Rastoder, Peter Jambrek
PROČITAJ I OVO
OECD: Vlade bi trebale razmotriti uvođenje poreza na nasljedstvo i nekretnine
POREZI
OECD: Vlade bi trebale razmotriti uvođenje poreza na nasljedstvo i nekretnine
ŽENEVA - Vlade bi u potrazi za dodatnim prihodima koji će poboljšati stanje u proračunima opterećenima koronakrizom trebale razmotriti porez na nasljedstvo i nekretnine, poručila je u utorak Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).
Srbija: Vrednost građevinskih radova veća za petinu
RAST
Srbija: Vrednost građevinskih radova veća za petinu
BEOGRAD – Vrednost građevinskih radova izvedenih u prvom ovogodišnjem kvartalu, porasla je u odnosu na isti period lane za 20 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama taj rast iznosio 20,7 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.
Kuće za odmor u Hercegovini postale pravi hit
NOVI TREND
Kuće za odmor u Hercegovini postale pravi hit
MOSTAR - Nakon što su lani, tokom turističke sezone, kuće za odmor u Hercegovini, posebno u okolici Mostara, bile pravi hit za domaće turiste, posljednjih mjeseci se događa svojevrsna ekspanzija gradnje takvih objekata s neizostavnim bazenom, ali i velikim okućnicama.
Eksplodirala potražnja za nekretninama oko jezera Balaton i Tisza
TREND
Eksplodirala potražnja za nekretninama oko jezera Balaton i Tisza
BUDIMPEŠTA - Potražnja za stanovima za odmor na južnoj obali jezera Balaton i oko jezera Tisza najviše se povećala između siječnja i travnja, za 86% na prvom području i 76% na drugom, piše poslovni dnevni list Világgazdaság.
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
KUPNJA
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
VIROVITICA - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX sklopio je ugovor o kupoprodaji i postao vlasnikom nekretnine u poduzetničkoj zoni III na južnom rubnom dijelu Grada Virovitice u kojoj ima svoj prodajni centar od 2016. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE