GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uskoro objava poziva za energetsku obnovu kuća, prijave krajem ljeta

Uskoro objava poziva za energetsku obnovu kuća, prijave krajem ljeta
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 08:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nastavak aktivnosti na području energetske obnove obiteljskih kuća, nakon odgode zbog pandemije, ubrzava jučerašnja odluka Vlade.

U Banskim dvorima prihvaćen je Program energetske obnove obiteljskih kuća. Slijedom toga može se očekivati raspisivanje javnog poziva u lipnju, dok se početak roka za prijave najavljuje krajem ljeta kako bi građani imali vremena za pripremu dokumentacije, prema resorno ministru Predragu Štromaru.

“Donošenjem ovih odluka projekt se može nesmetano odvijati neovisno o izborima”, kazao je Štromar, piše Poslovni dnevnik.

Za ovu mjeru u 2020. raspoloživo je 142 milijuna kuna, 20% iznosa odnosi se na ranjive skupine građana za koje je predviđeno sufinanciranje u cijelosti.

Poziv se odnosi na sve obiteljske kuće koje su zakonito izgrađene, a sa stopom od 60% sufinanciranja za sve ostale građane.

Tako se u odnosu na njih predviđa maksimalni iznos sufinanciranja npr. fasade u iznosu od 204.000 kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će objaviti javni poziv u kojem će detaljno biti navedeni prihvatljivi uvjeti i dokumentacija za prijavu.

Kako je on zadnji put bio objavljen 2015. potrebno je u obzir uzeti promjene cijena građevinskih i ostalih radova i opreme vezanih uz energetsku obnovu, kako bi se definirali maksimalni iznosi opravdanih troškova koji će odgovarati tržišnim uvjetima.

U studiji “Preliminarna analiza obiteljskih kuća i cijena energetske obnove obiteljskih kuća” utvrđeno je da je cijena radova i opreme vezanih uz energetsku obnovu porasla u razdoblju 2014. do 2018. za 40 posto.

Tagovi: energetska obnova, energetska obnova kuća, Predrag Štromar
PROČITAJ I OVO
Samo pet posto zgrada građeno po važećim sigurnosnim normama
STATIKA
Samo pet posto zgrada građeno po važećim sigurnosnim normama
ZAGREB - Projekcija mora biti napravljena za idućih nekoliko desetaka godina. Mi nismo vodili računa u statici jer dugo vremena ona nije bila u prvom planu, sad to moramo mijenjati.
Manhattan: Prodaja nekretnina potonula 84%
OŠTAR PAD
Manhattan: Prodaja nekretnina potonula 84%
NEW YORK - Broj ugovora o prodaji nekretnina na Manhattanu u svibnju je potonuo čak 84 posto na godišnjoj razini.
Zakon o obnovi Zagreba bez izvora financiranja; nedostatak svijesti o riziku od potresa
KRITIKE
Zakon o obnovi Zagreba bez izvora financiranja; nedostatak svijesti o riziku od potresa

ZAGREB - Za donošenje zakona o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa potreban je interdisciplinaran pristup, problem je što prijedlog zakona nema striktno navedene izvore financiranja obnove, a problem predstavlja i opći nedostatak svijesti o riziku od potresa, rečeno je u srijedu na panelu u HGK.

Podignuta optužnica zbog Ville Harmony na Bačvicama
SPORNA LEGALIZACIJA
Podignuta optužnica zbog Ville Harmony na Bačvicama

ZAGREB - Zbog nekoliko kaznenih djela koja su počinjena radi legalizacije 55 metara četvornih u Vili Harmony na Bačvicama, investitora Špinut d.o.o. Split, USKOK je optužio sedam osoba, objavljeno je na njihovim stranicama.

Istra: Cijene smještaja ne padaju
STABILNO
Istra: Cijene smještaja ne padaju
PULA - Do snižemnja cijena eventualno bi moglo doći kod apartmana koji su "serijski" građeni pa bi prevelika ponuda mogla tako reagirati na smanjenu potražnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE