GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vareš: Ubrzane dozvole za gradnju saudijskog grada u gradu vrijednog 133 miliona dolara

Vareš: Ubrzane dozvole za gradnju saudijskog grada u gradu vrijednog 133 miliona dolara
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 22:21
Autor: SEEbiz / Klix.ba
VAREŠ - Da je priča o izgradnji "grada u gradu" kod Vareša vrijednog 133 miliona dolara jedan od prioriteta lokalne vlasti potvrđuje i održani sastanak predstavnika investitora Prima Real Estate i načelnika Vareša Zdravka Maroševića.

Na sastanku koji je održan u Općini Vareš govorilo se o pripremi i aktivnostima oko izdavanja potrebnih dozvola za izgradnju potrebne infrastrukture u naselju Toljenak investitora Prima Real Estate d.o.o. Sarajevo, a na sastanku su još prisustvovali i predstavnici projektne kuće koji su uključeni u izradu projektne dokumentacije Real Inžinjering d.o.o. Sarajevo i Enova d.o.o. Sarajevo, kao i šef poslovnice Elektrodistribucija Vareš.

Predstavnici investitora su upoznali načelnika Maroševića i saradnike sa tokom realizacije projekta i te se interesovali za dinamiku izdavanja potrebnih saglasnosti i dozvola kako bi otpočeli sa pripremnim radovima.

Marošević je naglasio da će Općina Vareš biti angažovana u maksimalnom kapacitetu prilikom realizacije ovog velikog projekta, a odnosi se na izdavanje potrebnih dozvola u okviru njenih nadležnosti, kao i koordiniranje u ishodovanju svih potrebnih saglasnosti koje su u nadležnosti drugih institucija.

Saudijska kompanija za razvoj nekretnina u Saudijskoj Arabiji Dar Al Arkan sredinom marta počela je s prodajom vila u SR500 luksuznom odmaralištu i rezidencijalnom naselju "Sidra" vrijednosti 133 miliona dolara koje će se graditi u Varešu.

Tagovi: Vareš, Zdravko Marošević, Dar Al Arkan, Real Inžinjering d.o.o., Prima Real Estate
PROČITAJ I OVO
OECD: Vlade bi trebale razmotriti uvođenje poreza na nasljedstvo i nekretnine
POREZI
OECD: Vlade bi trebale razmotriti uvođenje poreza na nasljedstvo i nekretnine
ŽENEVA - Vlade bi u potrazi za dodatnim prihodima koji će poboljšati stanje u proračunima opterećenima koronakrizom trebale razmotriti porez na nasljedstvo i nekretnine, poručila je u utorak Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).
Srbija: Vrednost građevinskih radova veća za petinu
RAST
Srbija: Vrednost građevinskih radova veća za petinu
BEOGRAD – Vrednost građevinskih radova izvedenih u prvom ovogodišnjem kvartalu, porasla je u odnosu na isti period lane za 20 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama taj rast iznosio 20,7 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.
Kuće za odmor u Hercegovini postale pravi hit
NOVI TREND
Kuće za odmor u Hercegovini postale pravi hit
MOSTAR - Nakon što su lani, tokom turističke sezone, kuće za odmor u Hercegovini, posebno u okolici Mostara, bile pravi hit za domaće turiste, posljednjih mjeseci se događa svojevrsna ekspanzija gradnje takvih objekata s neizostavnim bazenom, ali i velikim okućnicama.
Eksplodirala potražnja za nekretninama oko jezera Balaton i Tisza
TREND
Eksplodirala potražnja za nekretninama oko jezera Balaton i Tisza
BUDIMPEŠTA - Potražnja za stanovima za odmor na južnoj obali jezera Balaton i oko jezera Tisza najviše se povećala između siječnja i travnja, za 86% na prvom području i 76% na drugom, piše poslovni dnevni list Világgazdaság.
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
KUPNJA
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
VIROVITICA - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX sklopio je ugovor o kupoprodaji i postao vlasnikom nekretnine u poduzetničkoj zoni III na južnom rubnom dijelu Grada Virovitice u kojoj ima svoj prodajni centar od 2016. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE