GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vila Bojana Križaja na meti ovrhe, preuzima je Šolak

Vila Bojana Križaja na meti ovrhe, preuzima je Šolak
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2021 / 08:14
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Bivši skijaški as Bojan Križaj, koji je ulagao i u BiH na planini Jahorini, nije uspio ponoviti svoj sportski uspjeh u poslu u kojem je očito izgubio puno novca.

Kuća u vlasništvu Bojana Križaja bit će na aukciji u julu, pišu Finance. Zbog 1,7 miliona duga našao se u nemilosti tvrtke Hiša Plus koja je preko poreznih oaza povezana sa srpskim tajkunom Draganom Šolakom. Šolak je vlasnik nekoliko tvrtki u Sloveniji, uključujući i telekomunikacionog operatera Telemach i golf igralište Royal na Bledu.

Zbog milijunskog duga tvrtka Hiša plus pokrenula je ovrhu nad vilom Križaja koja se nalazi u Tržiču. Početna cijena bit će milion eura, navode Finance. Vila, veličine više od 700 četvornih metara, prodaje se zajedno s zemljištem od gotovo dva hektara. Uz vilu koja ima i zatvoreni bazen, zemljište uključuje teniski teren, golf teren i uslužni objekt ili pansion.

Križajeva vila dostupna je za iznajmljivanje već nekoliko godina. Kako javlja dnevnik Večer, među stanarima je bila i kriminalna skupina koja je iz Križajeve vile izvršila prijevaru u međunarodnom telefonskom prometu.

Prema listu Finance, Križaj je bio dužan zbog neuspjelih energetskih projekata, koji su se proširili i na Hrvatsku.

Bezuspješno je pokušao izgraditi toplanu na biomasu u Slavonskom Brodu i solarnu elektranu u blizini Kopra. Hrvatska tvrtka završila je u stečaju, dok je austrijska Heta neuspješno prodavala zemlju u Kopru prije nekoliko godina. Križaj je i primatelj posebnog dodatka na mirovinu koji država dodjeljuje pojedincima koji su se istakli sportskim postignućima.

Križaj je investirao u BiH na Jahotini gdje je suvlasnik apart hotela "Vučko" sa 76 apartmana.

Hotel je smješten tik iznad središnjeg dijela skijališta i jedan je od najprestižnijih na Jahorini.

Tagovi: Bojan Križaj, Dragan Šolak, Telemach, United Group, Jahorina, Hiša Plus
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE