GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vonovia prikuplja milijarde kroz prodaju njemačkog stambenog portfelja

Vonovia prikuplja milijarde kroz prodaju njemačkog stambenog portfelja
PORTFELJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2023 / 19:35
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Vonovia, najveća njemačka grupacija za stambene nekretnine, priopćila je u petak da se njen plan za stavljanje desetaka tisuća stanova na tržište kreće naprijed.

Dugovima opterećeni nekretninski div radi na stvaranju više novčanog toka prodajom imovine usred slabosti u širem sektoru nekretnina najvećeg europskog gospodarstva.

Nekretnine u ukupnoj vrijednosti od oko 357 milijuna eura prodane su CBRE Investment Managementu, objavila je tvrtka uvrštena na DAX u petak nakon objave rezultata za treće tromjesečje. Neki od stanova su još u izgradnji.

CBRE, američka tvrtka za nekretnine, kupila je 1200 stanova u Berlinu po cijeni nešto nižoj od knjigovodstvene vrijednosti.

Vonovia je također prodala 1213 stanova gradu Dresdenu za 87,8 milijuna eura.

Očekuje se da će veliki posao prema kojem Vonovia prodaje oko 30% svog portfelja u sjevernoj Njemačkoj privatnoj investicijskoj tvrtki Apollo za milijardu eura biti zatvoren do kraja godine. Većina od 31.000 stanova nalazi se u Kielu, Bremenu i Lübecku.

Vonovia kaže da je samo ove godine ostvarila ukupan prihod od oko 3,7 milijardi eura od prodaje stanova i prodaje manjinskih udjela.

Nakon godina širenja, Vonovia se namjerava odvojiti od oko 66.000 stanova ukupne vrijednosti oko 13 milijardi eura kako bi smanjila teret duga.

Vonovia je prijavila grupna sredstva iz poslovanja (FFO) od 1,45 milijardi eura za devetomjesečno razdoblje u usporedbi s 1,58 milijardi eura prošle godine.

Vonovia je potvrdila svoje prognoze za grupni FFO i smjernice za cijelu 2023. između 1,75 i 1,95 milijardi eura.

Zbog nižih ulaganja i tržišnog okruženja, Vonovia očekuje da će EBITDA biti na donjoj granici propusnosti između 2,6 milijardi eura i 2,85 milijardi eura. Za 2024. Vonovia očekuje da će EBITDA dosegnuti razinu iz 2023. godine.

Tagovi: Vonovia, nekretnine
PROČITAJ I OVO
Ifo: Mračni izgledi za njemačku stanogradnju
SUMORNO
Ifo: Mračni izgledi za njemačku stanogradnju
BERLIN - U Njemačkoj se tamni oblaci i dalje nadvijaju nad stambenom izgradnjom jer se sve više tvrtki suočava s nedostatkom narudžbi, navodi minhenski institut Ifo.
Vojvodina najzanimljivija za kupnju oranica
ZEMLJIŠTE
Vojvodina najzanimljivija za kupnju oranica
NOVI SAD - U trećem kvartalu ove godine zemljom se u Srbiji najviše trgovalo u Vojvodini, a cijena hektara se kretala od 1.250 eura u Banatu, do 27.800 koliko je plaćeno za hektar u Srijemu, pokazuje izvještaj Republičkog geodetskog zavoda.
Cijene nekretnina u Zadru: Evo aktualnih trendova
STANOVI
Cijene nekretnina u Zadru: Evo aktualnih trendova
ZADAR - Cijene nekretnina kontinuirano su rasle zadnjih sedam godina, a iako je rast sada usporen, nema naznaka da bi u dogledno vrijeme cijene mogle početi padati.
Gradnja stanova i dalje cvjeta u BiH
STANOGRADNJA
Gradnja stanova i dalje cvjeta u BiH
MOSTAR- Unatoč enormnom rastu cijena, počevši od namirnica, goriva do drugih potrepština, na listi se našao i građevni materijal.
Sređivanje nereda na kineskom tržištu nekretnina trajat će 4-6 godina
PROCJENE
Sređivanje nereda na kineskom tržištu nekretnina trajat će 4-6 godina
PEKING - Kina ima veliki problem s nekretninama za koji će trebati godine da se riješi, prema analizi vodeće ekonomistice Oxford Economicsa Louise Loo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE