GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrijednost građevinskih radova u trećem kvartalu veća za 10,4 posto

Vrijednost građevinskih radova u trećem kvartalu veća za 10,4 posto
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 12:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem je tromjesečju veća za 10,4 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi pala je za 12,3 posto, pokazuju u petak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Građevinski radovi u trećem su kvartalu bili ukupno vrijedni 7,08 milijardi kuna, od čega se pet milijardi odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 2,08 milijardi kuna na radove ostvarene s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u trećem kvartalu iznosila je 5,56 milijardi kuna, od čega se 2,31 milijarda odnosi na zgrade, a 3,24 milijarde kuna na ostale građevine.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 61 posto izvedeno je na novogradnjama, a 39 posto su ostali radovi.

Istovremeno je 43 posto radova izvršeno na zgradama, a 57 posto na ostalim građevinama (prometna infrastruktura, cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi i sl.).

Vrijednost izvršenih radova s vlastitim radnicima u prvih devet mjeseci ove godine veća je za osam posto u odnosu na isto razdoblje 2019. dok je vrijednost novih narudžbi istovremeno manja za 1,9 posto.

Građevinski radovi u prvih devet mjeseci ove godine ukupno su bili vrijedni 19,7 milijardi kuna od čega se 13,8 milijardi odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 5,85 milijardi kuna na radove ostvarene s podizvođačima. Vrijednost novih narudžbi iznosila je 16,1 milijardu kuna.

Statistika strukture vrijednosti izvršenih radova s vlastitim radnicima u devet mjeseci, a prema vrstama građevina, pokazuje da se 31,1 posto odnosilo na nestambene zgrade, a 34,1 posto na radove na prometnu infrastrukturu odnosno ceste, mostove i sl.

Po udjelu u ukupnoj vrijednosti radova izvršenih s vlastitim radnicima u prvih devet mjeseci slijede cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi (17,2 posto) te stambene zgrade (14,6 posto).

Tagovi: građevinski radovi, građevina, građevinski sektor, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
Poskupljuje novogradnja u Srbiji
SKUPLJI MATERIJAL
Poskupljuje novogradnja u Srbiji
BEOGRAD - Građevinski materijal koji u sebi sadrži čelik poskupeo je u januaru i do 40 odsto. I mnogi drugi proizvođači, uglavnom termoizolacionih proizvoda, najavili su više cene.
Građevinski radovi porasli 4,2 posto
TREND
Građevinski radovi porasli 4,2 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u studenome prošle godine bio je 4,2 posto veći nego u istom mjesecu godinu ranije, a u odnosu na listopad zadržao je vrijednost, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
RGZ: Najskuplji kvadratni metar nekretnine u Beogradu na vodi – 8.754 evra po kvadratu
REKORDI
RGZ: Najskuplji kvadratni metar nekretnine u Beogradu na vodi – 8.754 evra po kvadratu
BEOGRAD - Najskuplji kvadratni metar nekretnine u Srbiji i u četvrtom kvartalu 2020. godine bio je na ekskluzivnoj lokaciji Beograd na vodi i koštao je 8.754 evra po metru kvadratnom, a za isti stan je izdvojeno i najviše novca – 1.426.888 evra, objavio je Republički geodetski zavod (RGZ).
Nekretnine u Hrvatskoj ipak poskupjele u 2020.
TREND
Nekretnine u Hrvatskoj ipak poskupjele u 2020.
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za 6,9 posto veće nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) koji se zasnivaju na vrijednosti transakcija stambenih objekata.
Ministarstvo poljoprivrede osnovalo tijelo za analizu raspolaganja državnim zemljištem
POTEZI
Ministarstvo poljoprivrede osnovalo tijelo za analizu raspolaganja državnim zemljištem
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede osnovalo je radnu skupinu koja bi u kratkom roku trebala analizirati stanje na terenu i predložiti unapređenja raspolaganja poljoprivrednim i šumskim zemljištem u vlasništvu države.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE